Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 10,90 LEI
Autor(i): Maria Puia , Mirela-Florentina Comşa
Editura: Niculescu
Anul apariției: 2007
Nr. pagini: 80 pagini
Categorii: Învățamânt - Educație, Ghiduri profesori
înmulţite în statistici, mediatizate atunci când îşi depăşesc statutul de rău minim necesar, eşecurile şi abandonurile şcolare, comportamentele antisociale şi tulburările emoţionale manifestate de la o vârstă fragedă sunt semne ale unor îndatoriri de care şcoala din zilele noastre nu se achită îndeajuns, pe care ar trebui să şi le asume cu o responsabilitate sporită. Şi realitatea este că, în direcţia stăvilirii tarelor consemnate şi a canalizării energiilor, cele mai adecvate se arată a fi orele de dirigenţie, cele care, printr-o tematică bine alcătuită, să poată oferi profesorului-responsabil (numindu-l astfel pe diriginte) cadrul propice dezbaterii cu elevii în direcţii educaţionale cruciale: cunoaşterea de sine, comunicarea, interrelaţionarea, învăţarea creativă, stilul de viaţă, prefigurarea şi consolidarea unei scări proprii a valorilor, confruntarea cu presiunea negativă a grupului etc.
Lucrarea celor doi dascăli â?" Mirela-Florentina Comşa şi Maria Puia, profesori-psihologi, gradul I, îşi desfăşoară activitatea în cadrul cabinetelor de consiliere şi asistenţă psihologică funcţionând pe lângă două dintre instituţiile de învăţământ preuniversitar din Braşov, fiind preocupate intens, şi prin lucrările de profil publicate, de aspectele metodologige şi formative â?" evidenţiază importanţa noii arii curriculare integrate procesului educativ desfăşurat în învăţământul preuniversitar, Consiliere şi orientare (aducând un plus de temeinicie acestuia prin completarea aspectului cognitiv cu cele afectiv-atitudinal şi comportamental) şi, concomitent, pune la îndemâna profesorilor-diriginţi un demers coerent în materie, vizând formarea personalităţii elevului şi pregătirea acestuia pentru o integrare socială rapidă şi uşoară, venind cu atât mai mult în ajutorul acelor cadre didactice grevate cu responsabilitatea dirigenţiei, dar care, prin forţa împrejurării numite pregătirea de bază, predau materii care nu sunt subsumate ştiinţelor socioumane.
Fără a pune în umbră activitatea de care sunt chemate să se achite în şcoli nou-înfiinţatele cabinete de consiliere şi orientare psihopedagogică (oricum o complinire a celeilalte, prestate la clasă, de diriginte şi profesorii de la celelalte materii), îndrumarul oferă dirigintelui suficiente repere pentru o abordare optimă a orelor dedicate consilierii şi orientării, prin activităţi plăcute şi o atitudine deschisă, un management eficient al clasei, o diminuare a abandonului şcolar şi a faptelor antisociale, o formare îmbunătăţită a personalităţii elevilor şi o pregătire adecvată pentru viaţă, iar prin materialele informative incluse în secţiunea Anexe modele de lucru în cadrul acestor ore, punând acccentul mai puţin pe aspectele teoretice şi cu precădere pe cele aplicative.
CUPRINS
â?? Argument â?? Dirigintele vs. Consiliere şi orientare â?? Autocunoaştere şi dezvoltare personală â?? Comunicare şi abilităţi sociale â?? Managementul informaţiei şi al învăţării â?? Planificarea carierei â?? Calitatea stilului de viaţă â?? Dirigintele - cheia succesului şcolar (relaţia cu familiile elevilor; relaţia cu elevii; relaţia cu ceilalţi profesori ai clasei) â?? Concluzie â?? Anexe (Proiectarea lecţiilor de consiliere şi orientare - model pentru semestrul I; Caracterizarea situaţiei şcolare în semestrul I şi semestrul II; Reguli pentru ora de... - model; Planificarea activităţilor cu părinţii; Consiliul clasei; Chestionar; Modele de proiecte didactice pentru orele de consiliere şi orientare) â?? Bibliografie.
Comandă online Indrumar de dirigentie. Auxiliar pentru orele de consiliere si orientare la 10,90 lei scrisă de Maria Puia , Mirela-Florentina Comşa, tiparită la editura Niculescu în anul 2007. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Indrumar de dirigentie. Auxiliar pentru orele de consiliere si orientare nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
In lumea literelor
Niculescu
Maria Puia
56 pagini
An: 2003
Metodica predarii fizicii in scoala generala de 8 ani
Didactica si Pedagogica
356 pagini
An: 1964
Practica manageriala in invatamantul superior
Univers Enciclopedic
Stefan Buzarnescu
430 pagini
An: 2004
25 Ani de Invatamint superior Agronomic la Craiova (1948-1973)
Craiova
Universitatea din Craiova, Ministerul Educatiei si Invatamantului
142 pagini
An: 1973
Culegere de teme pentru educatia cetateneasca. Clasa a VII-a. Pentru uzul profesorilor
Didactica si Pedagogica
104 pagini
An: 1961
Statutul personalului didactic - Text reactualizat
Tribuna Invatamantului
Stefan Militaru
128 pagini
An: 206
Matematica in concursurile scolare. Clasele V-VIII, 2002
Paralela 45
Dan Branzei
326 pagini
An: 2002
Matematica in concursurile scolare. Clasele IX-XII, 2002
Paralela 45
Vasile Gorgota
506 pagini
An: 2002
Elemente de aritmetica si teoria numerelor
Radical
Dumitru Busneag
254 pagini
An: 1998
Metode functionale in rezolvarea ecuatiilor teoriei eleasticitatii
Academiei Republicii Socialiste Romania
Petrisor Mazilu
166 pagini
An: 1973
Subiecte date la concursurile de admitere in invatamintul superior din Romania intre anii 1980-1990 (cu rezolv
Garamond
Valeriu Mangu
462 pagini
An: 1993