Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 34,00 LEI
Autor(i): Adrian Gostick , Chester Elton
Editura: Curtea Veche
Colecția: Profit
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-669-581-0
În Principiul Morcovului, Adrian Gostick şi Chester Elton explică pe înţelesul tuturor cele mai simple şi, totodată, cele mai sigure metode pe care managerii le folosesc pentru a-şi motiva eficient angajaţii. Recunoaşterea meritelor nu cere timp — se poate face cât ai bate din palme — şi nu presupune o suplimentare consistentă a bugetului de cheltuieli.
Bazându-se pe studii de caz privitoare la companii de vârf precum Disney, DHL, KPMG sau Pepsi Bottling Group, autorii demonstrează că forţa transformatoare a recunoaşterii meritelor produce îmbunătăţiri uimitoare ale rezultatelor procesului operaţional din afaceri: rentabilitate, randamentul activelor sau marja de operare. Managerii eficienţi îşi conduc echipele cu ajutorul Morcovilor (recunoaştere şi recompense), nu prin impunerea autorităţii sau prin măsuri coercitive. În felul acesta, obţin niveluri ridicate în ceea ce priveşte productivitatea, angajamentul şi păstrarea forţei de muncă sau satisfacerea clienţilor.
Lucrarea vă prezintă nişte paşi simpli prin care puteţi crea ambianţa necesară pentru o recunoaştere eficientă a meritelor în organizaţia dumneavoastră, oferindu-vă exemple desprinse din realitatea corporatistă. Urmându-i, veţi deveni un lider de mare performanţă şi un om de afaceri de succes.
Principiul Morcovului ilustrează faptul că relaţia directă dintre recunoaşterea meritelor şi obţinerea unor rezultate superioare în afaceri este mai mult decât probabilă — mai precis, este dovedită faptic.
Dar nu e vorba doar de a aprecia în mod abstract contribuţia angajatului, ci de a face acest lucru prin intermediul a patru principii de bază ale managementului: fixarea obiectivelor, comunicarea, încrederea şi răspunderea. Acestea sunt trăsăturile esenţiale ale unui leadership eficient.
Suferiţi cumva de Fobia Morcovului? Vi se pare că faptul de a le recunoaşte angajaţilor meritele vă va distrage de la obiectivele importante ale echipei pe care o conduceţi, va da naştere la invidie în rândul subordonaţilor sau vă va face să păreţi slab? Gândiţi-vă mai bine.
Principiul Morcovului dezvăluie rezultatele neaşteptate ale celui mai profund studiu realizat vreodată în domeniul managementului, demonstrând fără urmă de îndoială că principala însuşire a unui manager de succes este capacitatea de a recunoaşte frecvent şi eficient meritele angajaţilor.
Prin cercetarea întreprinsă de Organizaţia Jackson şi prin analiza celor doi autori ai cărţii, Adrian Gostick şi Chester Elton, studiul, care a durat zece ani şi a luat în considerare 200 000 de oameni, descoperă un fapt spectaculos: succesul în afaceri depinde într-o măsură covârşitoare de managerii care au oferit o recunoaştere constructivă şi recompense semnificative, astfel încât angajaţii să atingă excelenţa.
Comandă online Principiul Morcovului. Cum folosesc cei mai buni manageri aprecierea pentru mobilizarea personalului, pastrarea talentelor si accelerarea performantelor la 34,00 lei scrisă de Adrian Gostick , Chester Elton, tiparită la editura Curtea Veche face parte din colecția Profit. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Principiul Morcovului. Cum folosesc cei mai buni manageri aprecierea pentru mobilizarea personalului, pastrarea talentelor si accelerarea performantelor nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Afacerea de familie. Intre job si acasa
Niculescu
Anna Zanardi Cappon în colaborare cu Arshad Moscogiuri
200 pagini
An: 2021
Din activitatea patronala internationala (Supliment al revistei Partener)
ArtPress
270 pagini
An: 2012
Diaagnostic, risc si eficienta in afaceri
Mirton
Gheorghe Băileşteanu
648 pagini
An: 1998
Pasul si drumul
Humanitas
Ihor Lemnij
294 pagini
An: 1992
Concurenta si preturi
Sitech
Cristina Baldan
258 pagini
An: 2008
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993
Organizarea si rolul institutiilor si autoritatilor administratiei publice - Note de curs
Universitatea din Bucuresti
Romeo Paul Postelnicu
49 pagini
An: 2005