Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 38,00 LEI
Autor(i): Catherine Cusset
Editura: Leda
Anul apariției: 2008
ISBN: 9789731021348
Categorii: Beletristică și critică, Carti de dragoste
Premiul literar al revistei Elle in 2000 si nominalizare la Prix Medicis in 1999. Catherine Cusset s-a nascut in 1963 la Paris si in prezent locuieste la New York. A debutat in 1997 cu romanul Jouir, urmat apoi de alte titluri de succes: A vous, En toute innocence (roman nominalizat in 1995 la Prix Goncourt si Prix Femina) si La haine de la famille. In Problema lui Jane (1999), Catherine Cusset ne propune o radiografie a raporturilor sociale si afective din America zilelor noastre, un thriller psihologic scris intr-un stil simplu si alert, plasat in mediul academic contemporan, pe care autoarea (profesor asociat la prestigioasa Universitate Yale) il cunoaste indeaproape. Jane nu primea niciodata pachete acasa. Il lua. Solid, dreptunghiular si destul de greu: o carte, de buna seama. Se cazni cu plicul captusit, prins cu agrafe si lipit. Scoase din el un dosar galben de carton. O discheta cazu, cu un zgomot sec, pe pardoseala. Dosarul continea un manuscris cu foi detasate. Pe prima dintre ele, citi: PROBLEMA LUI JANE, roman. Fara nume de autor. Se uita la plicul maroniu: nici un nume de expeditor. Pachetul fusese pus la posta, cu cinci zile in urma, din New York. Parcurse rapid primele pagini. Era vorba despre ea. Cineva bine informat. Manuscrisul avea trei sute saizeci de pagini si se incheia cu aceasta fraza: "Jos, gasi pachetul cu manuscrisul." "O poveste captivanta si antrenanta care iti arata cum este sa te privesti prin ochii altcuiva." Library Journal
Comandă online PROBLEMA LUI JANE la 38,00 lei scrisă de Catherine Cusset, tiparită la editura Leda în anul 2008. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul PROBLEMA LUI JANE nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Fiind vorba de o carte primita cadou, nu am ales-o eu in functie de tema, insa a fost aleasa parca sa-mi fie pe plac. Nu stiam prea multe despre ea in afara descrierii de pe coperta, insa acea descriere a fost imboldul necesar pentru a incepe lectura. Aveam in fata un thriller psihologic, dar, in afara tensiunii permanente si a misterului, am parcurs povestea unei vieti, cu suisuri si coborasuri, cu fericiri mai lungi sau mai scurte, cu deceptii sentiimentale sau profesionale. Povestea lui Jane ne este redata prin romanul primit de ea intr-un pachet fara numele expeditorului. Marele mister se invarte in jurul acestui expeditor, autor al manuscrisului, care pare sa stie aproape totul despre Jane si reda fidel, amanunt, cu amanunt, viata acesteia din momentul in care isi incepe cariera de profesoara la catedra de franceza intr-un mic orasel american. E drept ca se mai regasesc si nepotriviri marunte, dar nesemnificative. Gandul lui Jane se indreapta pe rand spre posibili autori, in timp ce parcurge, deopotriva cu cititorul, romanul al carui personaj principal este. Si viata ei nu este una plicticoasa, iubirile, pasiunile apar si dispar, incurcaturile de asemenea, urcand si coborand, Jane isi citeste viata vazuta prin ochii altcuiva… dar ai cui? Sa fie vorba de unul din fostii iubiti? Sau una din prietenele ei careia sa-I fi povestit la momentele respective, cu lux de amanunte, toate intamplarile prin care trecuse? Finalul aduce o surpriza… cum altfel, din moment ce indiciile privind identitatea autorului sunt inexistente…si totusi, cheia se afla acolo, in manuscris, dar si in mintea lui Jane. Placut sau nu?... ramane sa descoperiti singuri, nu-mi sta in fire sa stric surpriza. Cert e ca pe mine m-a influentat intr-un fel cartea aceasta. Date fiind repetatele referiri la opera lui Gustave Flaubert, am cumparat Doamna Bovary, pe care sper sa o citesc intrun viitor apropiat, cand voi fi pregatita.
Intre doua iubiri
Edinter
Catherine Cusset
171 pagini
An: 1991
Tacere indelungata
Alcris
Penny Jordan
188 pagini
An: 1995
Cutia Pandorei, Volumul al III-lea
Miron
Elizabeth Gage
352 pagini
An: 1994
Destine imprevizibile, Volumul al II-lea
Miron
Elizabeth Gage
318 pagini
An: 1994
Salbaticiunea
Miron
Bonnie Pega
238 pagini
An: 1994
Cu flacari in singe
Philon
Joyce Varney
160 pagini
An: 1994
Tacere indelungata
Alcris
Penny Jordan
188 pagini
An: 1995
Imparatul Mustelor
Vremea
William Golding
222 pagini
An: 1998
Punctul si spirala
Eminescu
Mihai Coman
182 pagini
An: 1992
Calauza ratacitilor
Baroque Books & Arts
Jean d Ormesson
98 pagini
An: 2017
Eseu in istoria modelelor umane
Stiintifica
ALEXANDRU DUTU
284 pagini
An: 1972