Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 44,99 LEI
Autor(i): Jeni Acterian
Editura: Humanitas Multimedia
Anul apariției: 2008
ISBN: 978-973-1709-39-0
Categorii: Diverse
Audiobookul cuprinde o selectie din perioada cuprinsa intre iunie 1946, cand Jeni Acterian, sclipitoarea si inteligenta sora a lui Hagi si Arsavir Acterian, implineste 30 de ani, pana in ianuarie 1947.
JENI sau JENNY ACTERIAN (1916•1958) , absolventa a Facultatii de Litere si Filozofie, este remarcata de profesorul Alphonse Dupront, directorul Institutului Francez, care ii promite o bursa in vederea unui doctorat la Sorbona, este ajutata de Mircea Vulcanescu, in calitatea sa de subsecretar de stat la Finante, sa se angajeze pe un post de referent la Casa Autonoma de Finantare si Amortizare, este asistenta de regie pe langa Marieta Sadova, sotia lui Haig Acterian, si Liviu Ciulei la teatrele Odeon, Municipal si Tineretului, sub numele de scena Jeny Arnota. Traduce piese din franceza si engleza. Dupa ce isi ia diploma de regizor, paraseste postul de la C.A.F.A. si se angajeaza la Teatrul Municipal, iar ulterior la Teatrul Tineretului; regizeaza unele piese si in teatre de provincie. I-a cunoscut personal pe Mircea Eliade, Eugen Ionescu, Emil Cioran, Petre Tutea, Petru Comarnescu, Marieta Sadova, Constantin Noica, Alexandru Dragomir, Mihai Radulescu, Cella Delavrancea, Mihail Sebastian etc. Nae Ionescu, Mircea Vulcanescu si alti profesori celebri in epoca au fost audiati de ea la facultate. A fost buna prietena cu Marieta Rares, Clody Berthola, Lucia Vasiliu, Nuni Dona, Rori Nasta si Alice Botez.
"Sunt profund nemultumita de mine de la o vreme. Am incercat sa fac abstractie de gandurile care imi rasar in creier din ce in ce mai obsedant, dar nu serveste la nimic. Ar fi poate mai bine sa nu ma ascund de mine insami si sa privesc in fata lucrurile. Spun ca ar fi bine • cu toate ca stiu precis ca n-are sa fie bine. Dimpotriva. Dar nu e genul meu sa refulez. Pe scurt, incep sa am impresia ca sunt pe cale de a disparea inainte de a fi existat." (JENI ACTERIAN • 15 ianuarie 1947)
"…A fost mai greu decat mi-as fi inchipuit. Incepusem experienta Jurnalului vorbit cu cativa ani in urma, cand am intalnit-o la radio, sub conducerea lui A.W. si a D.P., pe Alice Voinescu. Am avut atunci revelatia unei comunicari speciale cu o fiinta deosebita. Memoriile unei Persoane deveneau pe suport audio confesiunile unui personaj. Nu le-am cunoscut desi stiam o multime de lucruri despre fiecare. Cu Alice m-am imprietenit repede. De Jeni mi-a fost frica. Dar le-am iubit teribil pe amandoua, crezand ca am gasit cateva ganduri nescrise pe care mi se parea ca le-am descifrat (stiut) numai eu. Am fost fericita sa fiu cateva zeci de minute Alice in Tara Ororilor, si acum Jeni in Tara Pasarilor care se zbat in colivia propriei lor inteligente orgolioase murmurand printre gratii: imi urasc luciditatea". (Irina Petrescu)
Durata total㺠2:36:46
Dublu CD
Comandă online Jurnalul unei fete greu de multumit (audiobook) la 44,99 lei scrisă de Jeni Acterian, tiparită la editura Humanitas Multimedia în anul 2008. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Jurnalul unei fete greu de multumit (audiobook) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Intoarcerea lui Zamolxe
Miracol
Pavel Corut
256 pagini
Nu pot sa uit
Didactica si Pedagogica
Mihnea Moisescu
106 pagini
An: 1977
Studii de sah
Sport-Turism
Emilian Dobrescu
198 pagini
An: 1984
Contributii la cunoasterea istoriei colegiului national Fratii Buzesti (1882-2005), Volumul al IV-lea
MJM
Adrian Butoi, Nicusor Stanciu
656 pagini
An: 2005
Sfaturi pentru gospodine
Gutinul
158 pagini
An: 1993