Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 30,00 LEI
Autor(i): Alice Nastase Buciuta
Editura: Cartile Tango
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 316 pagini
ISBN: 973886970-6
Categorii: Beletristică și critică
Alice Nastase este absolventa a Facultatii de Litere a Universitatii Bucuresti si a Facultatii de Psihosociologie a Institutului National de Informatii si are experienta de peste un deceniu in presa romaneasca. Pregatirea sa polivalenta de filolog si psiholog, dar si capacitatea jurnalistica de a construi textul in mod alert, succint, captivant se reflecta perfect intr-un roman splendid, emotionant, valoros, a carui lectura este memorabila.
"Noi suntem zeite - Carte Postala" de Alice Nastase este un roman epistolar, un roman de dragoste care reflecta conditia chinuita a femeii cautatoare de iubire in lumea in care traim. Romanul este structurat pe sapte capitole, trei dintre ele continand scrisori de dragoste, avand ca destinatari directi pe protagonistii povestilor de iubire evocate in roman, iar celelalte patru capitole fiind alcatuite dintr-o insiruire de scrisori catre Simona, cea mai buna prietena, martorul existentei neprefacute a autoarei, care traieste intr-o alta tara, in Canada. Frumusetea romanului vine din stilul emotionant si foarte onest de a scrie despre dragoste al lui Alice Nastase - stil consacrat in editorialele din revista Tango- , din puterea de a observa si de a lua in discutie aspecte pe care, in general, femeile le intalnesc in existenta lor, dar, din pudoare, nu discuta despre ele: dorinta barbatilor de a tine ei sub control evolutia relatiei, apucatura masculina de a colectiona istorii de amor, fara sa-si asume responsabilitati in iubire, obiceiul tot mai frecvent intalnit al barbatilor de a trai in concubinaj cu cineva, dar de a declara ca sunt liberi, necasatoriti, si de a se lansa si in alte relatii paralele. Juxtapunerea stilului romantic, trist, al scrisorilor de iubire, si cel plin de umor sau observatii crude din scrisorile pentru Simona creeaza o lectura alerta, o constructie literara irezistibila. Scrisorile nu primesc niciodata raspuns, dar din continutul lor reiese perfect felul in care a evoluat istoria respectiva si, de asemenea, transpar toate problemele traite de femeia-martor, Simona, care, desi vietuieste intr-o alta lume, intampina aceleasi greutati legate de intalnirea marii iubiri si de lupta cu joburile care, de multe ori, te mutileaza. In afara subiectelor legate de cautarea iubirii si de dificultatea de a o gasi intr-o lume mercantila, grabita, care a inaltat tradarea la nivel de traditie, romanul face o descriere fascinanta a lumii presei romanesti, in care patronatul inventat dupa Revolutie nu are o cultura a respectului fata de jurnalistul angajat, oricat de talentata sau valoros ar fi acesta. Cartea reflecta istoria primilor ani ai crearii a doua dintre cele mai importante publicatii pentru femei aflate pe piata romaneasca si povestea cruda a neintelegerilor aparute intre jurnalistii creatori ai conceptelor respective si patronii care, in momentul in care proiectul este pus pe roate, sunt gata sa se descotoroseasca de cei care au facut totul posibil.
Comandă online Noi suntem zeite - carte postala la 30,00 lei scrisă de Alice Nastase Buciuta, tiparită la editura Cartile Tango în anul 2008. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Noi suntem zeite - carte postala nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Prima intalnire cu Alice Nastase a avut loc acum vreo doi ani, atunci cand am citit Dincolo de bine. Dincolo de rau, pe care mi-am propus sa o recitesc odata cu terminarea celei de-a doua carte a sa,. Noi suntem zeite-Carte postala. M-am regasit in cartea asta, deoarece am si eu o prietena adevarata, pe care insa nu o cheama Simona :), si nu trece o zi in care sa nu vorbim, sa nu radem si sa fim suparate una pentru suferinta celeilalte! M-am vazut pe mine atat de clar in multe din intamplarile prin care a trecut Alice, avand in vedere ca in cartea asta ea cauta neincetat iubirea adevarata, linistea sufleteasca si bunastarea. Am ras si am plans odata cu A., la fiecare mail trimis Simonei. L-am iubit si urat pe Alex si pe toti acei barbati din carte, ma bucuram, tremuram si ma enervam cand acestia o raneau atat de tare pe tanara mamica, incat mailurile se transformau intr-o ploaie de cuvinte dure. Ma aseman mult cu Alice atunci cand e vorba de modul de a reactiona in fata unor anumite situatii. M-am convins ca amandoua punem suflet in tot ce facem si mai ales atunci cand e vorba de persoana iubita si uite asa si suferintele ne apropie Povestea unei femei reale, cu bucurii si foarte multe momente grele, in care simte ca nu mai rezista, se exteriorizeaza intotdeauna celei mai bune prietene. Femeia puternica, extrem de tare in fata tradarilor barbatilor, femeia mama, care are doi copilasi, motivul ei de a merge mai departe. Ei si iubirea sincera pentru Simona o intaresc, dar nimic nu o determina sa renunte la ideea ca intr-o zi va aparea un barbat si pentru ea. Cartea iubirilor neascunse, a trairilor intense, a momentelor decisive, dar si cartea dezamagirilor extreme si intr-un final, a implinirii femeii ce reuseste sa iubeasca si sa fie iubita fara ca peste doar cateva ore toata acea poveste de iubire sa devina amintire. Cartea care m-a convins ca Alice si Simona sunt confidentele mele!
Mit. Mitogeneza. Mitosfera
Casa Scoalelor
Victor Kernbach
240 pagini
An: 1995
Zidirea si alte povestiri
Moldova
Mihai Ursachi
94 pagini
An: 1990
Drama istorica universala si nationala
Eminescu
Ion Zamfirescu
298 pagini
An: 1976
Mai sus de miazanoapte
Cartea Romaneasca
Vintila Horia
190 pagini
An: 1992
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000