Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 25,00 LEI
Autor(i): Vintila Corbul
Editura: Adevarul
Colecția: Adevarul
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 416 pagini
Tip copertă: tare
Categorii: Beletristică și critică
Sclavii pământului este al doilea roman scris de Vintilă Corbul, la numai 18 ani, şi ultima carte publicată înainte de a fi trecut de către comunişti pe lista scriitorilor interzişi. Urmează o perioadă de care scriitorul îşi aminteşte cu multă amărăciune. După război, toate proprietăţile familiei sunt confiscate. Vintilă Corbul şi familia sa sunt evacuaţi şi forţaţi să locuiască în bucătăria unui imobil şubrezit, într-una din cele patru camere locuite de patru familii. Diplomele sale nu mai sunt „valabile". Vintilă Corbul, licenţiat în istorie şi magistrat, ajunge muncitor necalificat şi, ulterior, inginer la ICAB (întreprinderea Canal şi Apă Bucureşti), unde lucrează aproape 15 ani. Şi astăzi îşi aminteşte cu nostalgie şi amuzament că singura construcţie realizată de el a fost o toaletă publică, undeva în centrul Bucureştiului.
Chiar dacă nu a fost niciodată comunist şi „nu a meritat" să i se spună „tovarăş", i s-a acordat o atenţie deosebită pentru că operele sale aduceau statului venituri importante. A detestat comunismul şi, imediat ce a avut ocazia, a fugit din ţară, trăind mulţi ani cu frica posibilelor represiuni ale securităţii comuniste.
Comandă online Sclavii pamantului la 25,00 lei scrisă de Vintila Corbul, tiparită la editura Adevarul face parte din colecția Adevarul. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Sclavii pamantului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Uragan asupra Europei, Volumul I
Albatros
Vintila Corbul, Eugen Burada
752 pagini
An: 1979
Arborele care plinge
Editura pentru Literatura Universala
Vicki Baum
571 pagini
An: 1963
Dinastia Sunderland Beauclair, Volumul al II-lea
Pentru Literatura
Vintila Corbul
351 pagini
An: 1967
Mit. Mitogeneza. Mitosfera
Casa Scoalelor
Victor Kernbach
240 pagini
An: 1995
Zidirea si alte povestiri
Moldova
Mihai Ursachi
94 pagini
An: 1990
Drama istorica universala si nationala
Eminescu
Ion Zamfirescu
298 pagini
An: 1976
Mai sus de miazanoapte
Cartea Romaneasca
Vintila Horia
190 pagini
An: 1992
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000