DE BLACK WEEKEND ÎNJUMĂTĂȚIM PREȚUL CĂRȚILOR VECHI!
(promoție valabilă în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie 2024)Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 10,00 LEI
Titlu original: A Scanner Darkly
Autor(i): Philip K. Dick
Traducător(i): Ana-Veronica Mircea
Editura: Nemira
Colecția: Nautilus SF
Anul apariției: 2007
Nr. pagini: 352 pagini
ISBN: 9789735699444
Categorii: Beletristică și critică, Fantasy/Fictiune, Science-Fiction & Fantasy
Substanta M este cel mai inspaimantator roman despre droguri al tuturor timpurilor.
Intre politisti si criminali a existat dintotdeauna o interdependenta, insa nici un roman nu a explorat mai bine acea simbioza perversa decat Substanta M.
Bob Arctor este un dealer al drogului letal numit Substanta M. Fred este un agent de politie desemnat sa-i dea de urma si sa-l aresteze. Pentru asta insa, el a fost nevoit sa se ascunda sub o noua identitate, aceea a traficantului pe nume Bob Arctor. Si, din moment ce Substanta M desparte in timp creierul uman in doua entitati distincte, Fred nu-si mai poate da seama ca se autodistruge.
„Dick a fost... unul dintre adevaratii vizionari ai fictiunii nord-americane din secolul XX. Romanele si povestirile sale continua sa fie extrem de actuale.“ Steve Erickson, L. A. Weekly
Comandă online Substanta M la 10,00 lei A Scanner Darkly scrisă de Philip K. Dick Ana-Veronica Mircea. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Substanta M nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
“Ma vad pe mine insumi de-a-ndoaselea. Intr-un anumit sens, am inceput sa vad intregul univers de-a-ndoaselea. Cu cealalta jumatate a creierului meu!” Substanta M, cunoscuta si ca Substanta Moarte, este drogul ce distruge legaturile dintre emisferele creierului ducand la lezarea ireversibila a acestuia. Incercand sa gaseasca sursa traficului de Substanta M, agentul sub acoperire Bob Arctor devine insusi un narcotic intrand in conflict cu cealalta personalitate, cea dominanta si asa-zisa adevarata, Fred. Philip K Dick, in scrierile sale s-a inspirat din viata reala, chiar din trairile sale. Insusi autorul justifica in finalul romanului destinele personajelor “Acesta este un roman despre niste oameni mult prea pedepsiti pentru ceea ce au facut. Au vrut sa se distreze, dar erau ca niste copii care se joaca in mijlocul strazii: vedeau cum erau ucisi ceilalti, unul dupa altul- calcati de masini, mutilati, omorati- dar isi continuau jocul, fara nici o grija.” Facand legatura cu viata reala a scriitorului, in mai toate cartile, inclusiv in Substanta M, regasim motivul Geamanului Fantoma sau mai bine zis al personalitatii multiple. Scriitorul nu construieste eroi, ci oameni a caror gandire este dereglata de desele “bad trip-uri”, redand descrieri caricaturale, chiar grotesti si convorbiri suprarealiste. Arctor incepe sa traiasca mai multe vieti, pierde contactul cu adevaratul el, incat nici superiorii nu-i mai cunosc adevarata identitate. Incearca sa isi dea seama de rolul pe care il are si evita sa se gandeasca ca ar putea strica operatiunea secreta la care lucreaza. Devine paranoic, situatia fiindu-i inrautatita de dependenta drogului. Lectura este captivanta si o data ce esti atras in mintile personajului principal iti dai seama ca iei parte la conflictele adanci din mintea lui. Iti da impresia ca autorul scoate la iveala trairi reale si trage un dureros semnal de alarma privind consumul narcoticelor. Poti explora cosmarul unei vieti duale, poate chiar multiple, prin diversele personalitati create de protagonist: consumatorul constient de raul pe care si-l face, barbatul divortat, singur fara prieteni adevarati , omul legii, nebunul suspicios, dependentul ce se transforma in dereglatul cerebral. “Mintea unui dependent e ca muzica unui ceas cu radio… Uneori suna bine, dar e acolo numai ca sa te determine sa face ceva anume. Muzica ceasului te trezeste; a heroinomanului e menita sa te transforme intr-o sursa din care sa-si obtina drogul, indiferent cum s-ar intampla asta. El, o masina, te va transforma intr-o masina pusa in slujba lui”
Timpul Dezarticulat
Nemira
Philip K. Dick
204 pagini
An: 1994
Masinaria rock and roll (Eroi neinsemnati)
Nemira
Norman Spinrad
429 pagini
An: 1993
Asteptand in Ghermana
Nemira
Danut Ungureanu
188 pagini
An: 1993
In onoarea lui Isaac Asimov - Prietenii Fundatiei
Nemira
Martin Greenberg
457 pagini
An: 1995
Timpul Dezarticulat
Nemira
Philip K. Dick
204 pagini
An: 1994
Iarba cerului
Nemira
Constantin Cublesan
9786065794993
224 pagini
An: 2013
Intilnire cu Hebe
Albatros
Ovidiu Surianu
170 pagini
An: 1972
Casa Noptii (Volumul 4): Infruntarea
Litera
Kristin Cast, P. C. Cast
334 pagini
An: 2010
Lumii ii Spuneau Padure
Mondial
Ursula K. Le Guin
9739625827
144 pagini
An: 1993
Oul de Cristal
Tineretului
Herbert George Wells
414 pagini
An: 1965
372 - Statuile lui Benjamin
Stiinta si Tehnica
Vasile Manuceanu
32 pagini
An: 1970
Inchisoarea noastra cea de toate zilele, Volumul al II-lea (1953-1955)
Albatros
Ion Ioanid
366 pagini
An: 1991
Despre eroi si morminte
Univers
Ernesto Sabato
438 pagini
An: 1999
Desertul tatarilor
Univers
Dino Buzzati
224 pagini
An: 1996
Aventura unui fotograf in La Plata
Echinox
Adolfo Bioy Casares
144 pagini
An: 1997
Un trecut deocheat sau schimbarea la fata a Romaniei
Biblioteca Apostrof
Marta Petreu
436 pagini
An: 1999
Lupi si mere stricate
Pavcon
Pompilian Tofilescu
204 pagini
An: 2019
Catedrala lingurilor
Pavcon
Pompilian Tofilescu
182 pagini
An: 2021
Demolatorul
Nemira
170 pagini
An: 1994
Intilnire cu Hebe
Albatros
Ovidiu Surianu
170 pagini
An: 1972
Casa Noptii (Volumul 4): Infruntarea
Litera
Kristin Cast, P. C. Cast
334 pagini
An: 2010