Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 14,00 LEI
Autor(i): George Badarau
Editura: Institutul European
Colecția: Memo
Anul apariției: 2008
Nr. pagini: 117 pagini
Categorii: Beletristică și critică
Neomodernismul romanesc reprezinta o sinteza despre un curent literar important, in context national si european. Autorul a cercetat diferite surse, de la simplele insemnari de arhiva pina la exegezele cele mai moderne. Sinteza a fost redactata dupa tehnica lucrarilor de popularizare, a dictionarelor si enciclopediilor, urmarindu-se esentialul, exprimat intr-un stil telegrafic. Acolo unde a fost cazul, autorul a prezentat in rezumat cartile de referinta, sau numai anumite capitole, necesare intelegerii fenomenului in discutie. S-au selectat clasificarile mai importante si s-a folosit o terminologie adecvata, accesibila, avind in vedere ca lucrarea se adreseaza unui public divers, al carui orizont de asteptare se schimba de la o generatie la alta. Cartea de fata reprezinta un reper, pentru cei care doresc sa se informeze, sa inteleaga evolutia literaturii romane, sa redacteze o lucrare despre neomodernism: elevi, studenti, profesori.
Noua poezie este expresia metaforica a trairilor profunde ale constientului, subconstientului, integreaza visul si miturile; limbajul devine un scop in sine. Uneori, pentru efecte surprinzatoare, se cultiva limbajul prozaic sau jocul cu vorbele. In lirica romaneasca, aceasta orientare se numeste neomodernism, fiind reprezentata de Nichita Stanescu, Marin Sorescu, Cezar Baltag, Ana Blandiana, Cezar Ivanescu, Mircea Ivanescu, Emil Brumaru, Ileana Malancioiu, Leonid Dimov.
Comandă online Neomodernismul romanesc la 14,00 lei scrisă de George Badarau, tiparită la editura Institutul European face parte din colecția Memo. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Neomodernismul romanesc nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Mit. Mitogeneza. Mitosfera
Casa Scoalelor
Victor Kernbach
240 pagini
An: 1995
Zidirea si alte povestiri
Moldova
Mihai Ursachi
94 pagini
An: 1990
Drama istorica universala si nationala
Eminescu
Ion Zamfirescu
298 pagini
An: 1976
Mai sus de miazanoapte
Cartea Romaneasca
Vintila Horia
190 pagini
An: 1992
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000