Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 25,00 LEI
Autor(i): Herbert Schnadelbach
Editura: Paralela 45
Colecția: BIBLIOTECA DE FILOZOFIE
Anul apariției: 2007
Nr. pagini: 200 pagini
ISBN: 978-973-47-0153-7
Categorii: Filosofie
Herbert Schnadelbach s-a nascut in 1936, in Germania. A studiat la Frankfurt pe Main filosofia si sociologia, printre mentorii sai numarandu-se Theodor W. Adorno şi Jürgen Habermas.
Schnädelbach a scris mai multe carti despre filosofia clasica germana, despre filosofia moderna si despre filosofia analitica. Lucrarile sale i-au adus o reputatie de expert de prim rang in filosofia lui Kant si cea a lui Hegel.
Dupa 1989, Herbert Schnadelbach a fost primul profesor din Vestul Germaniei chemat sa tina cursuri de filosofie la Humboldt-Universität din Berlin.
In cartea de fata, conceptul de cunoastere este abordat teoretic din perspectiva gramaticii propozitiilor in care folosim termeni precum „a sti”, „a percepe”, „a memora”, „a da crezare”, „adevar”, „intemeiere”, „experienta”. Atentia filosofului german este indreptata nu atat asupra formei pe care o iau asemenea propozitii in vorbirea si in textele oamenilor, cat asupra continutului acestor propozitii.
Continutul propozitiilor in care intervin expresii epistemice a fost intens discutat de-a lungul istoriei filosofiei. Schnädelbach trece in revista principalele repere ale acestei dezbateri. Un accent special este pus asupra conceptiei lui Kant, cartea fiind, din acest punct de vedere, si o introducere in teoriile despre cunoastere ale filosofului Konigsberg.
Filosoful german ne propune un text cu o respiratie ampla, care imbina reflectiile pur teoretice cu fascinante analize ale rolului discutiilor despre cunoastere in istoria filosofiei europene.
Mihail-Radu Solcan
Comandă online Introducere in teoria cunoasterii la 25,00 lei scrisă de Herbert Schnadelbach, tiparită la editura Paralela 45 face parte din colecția BIBLIOTECA DE FILOZOFIE. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Introducere in teoria cunoasterii nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
O perspectiva de dreapta
Anastasia
Alain de Benoist
314 pagini
An: 1998
Viata imaginilor
Cartimpex
Jean-Jacques Wunenburger
184 pagini
An: 1998
Adio diferentei. Eseu asupra modernitatii tarzii
Dacia
Claude Karnoouh
188 pagini
An: 1994
Tratat de dezinformare
Antet
Vladimir Volkoff
254 pagini
Sa fii in lume si totdeauna mai presus de lume
Sitech
Marius Andreescu
324 pagini
An: 2018