Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  120,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Editura:

Anul apariției: 2007

ISBN: 978-973-88247-6-8

Categorii: Afaceri, Economie, Legislatie / Fiscalitate

Descriere

Această lucrare a fost realizată de un grup de specialişti din cadrul companiei European Project Consulting, format din Andreea Postelnicu, Onela Oană, Ilie Drăgan, Florentina Moiseanu, Cezarina Fălan şi coordonat de Aida Catană. Compania European Project Consulting a fost creată pentru a susţine autorităţile locale şi companiile private din România în efortul lor de a contribui la dezvoltarea socio-economică, de a face faţă competiţiei, printr-o utilizare eficientă şi eficace a fondurilor europene. Specialiştii companiei au experienţă în domeniile planificării strategice, identificării posibilităţilor de accesare a fondurilor europene, elaborării cererilor de finanţare şi managementului de proiect.
Extinderea recentă a Uniunii la 25 de state membre precum şi intrarea în Uniune a României şi Bulgariei în 2007, a accentuat foarte mult discrepanţele din UE. În cel de-al Patrulea Raport Intermediar privind Coeziunea, publicat recent, se confirmă că extinderea Uniunii Europene la 25 de state membre şi mai târziu la 27 sau mai mult, este o provocare fără precedent pentru competitivitatea şi coeziunea internă a Uniunii. În acelaşi timp, în raport se afirmă că unele dintre cele mai sărace zone ale noilor state membre au ratele de creştere cele mai mari. În acest context, începând din anul 2007, România trebuie să îşi aducă contribuţia esenţială la dezvoltarea şi implementarea politicilor europene şi deci în felul acesta, la atingerea obiectivelor de dezvoltare stabilite. Este esenţial însă ca, în ceea ce priveşte competitivitatea economică, companiile private să poată valorifica resursele locale, oportunităţile conferite de calitatea de membru al Uniunii Europene şi provocările participării pe piaţa unică. Programarea pe termen mediu şi lung, elaborarea strategiilor de dezvoltare a companiilor, identificarea şi atragerea de surse de finanţare şi implementarea proiectelor specifice reprezintă paşi pe care managerii îi pot parcurge în procesul de dezvoltare a companiei, pentru a deveni cât mai competitive. Această carte, deşi voluminoasă, prezintă într-o manieră care nu s-a dorit exhaustivă, aspecte importante ale procesului de funcţionare a Uniunii Europene, a modului în care sunt stabilite obiectivele pe termen mediu şi lung şi maniera în care instrumentele financiare sunt create pentru a ajuta la atingerea obiectivelor. Acesta este mesajul central al lucrării ... fondurile europene nu reprezintă un scop în sine, ci instrumente de atingere a unor obiective stabilite la nivelul UE şi al statului membru al Uniunii Europene, în cazul nostru, România, în baza unor documente programatice şi de implementare.


Comandă online Elaborarea proiectelor cu finantare din fondurile structurale pentru IMM-uri ( 2007-2013) la 120,00 lei, tiparită la editura Contaplus în anul 2007 isbn 978-973-88247-6-8. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Elaborarea proiectelor cu finantare din fondurile structurale pentru IMM-uri ( 2007-2013) nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.