Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 99,99 LEI
Autor(i): Florin Campeanu , Diana Campeanu , Viorel Andrievici , Florin Turza , Ioana Andrievici
Editura: Rentrop&Straton
Colecția: Afaceri la cheie pe CD
Anul apariției: 2009
Tip copertă: tare
ISBN: 9789737224224
Helicicultura sau cresterea melcilor in captivitate se poate realiza in Romania in conditii semi-naturale, fara investitii initiale mari. Cele doua specii cautate de catre cunoscatori, Helix Pomatia si Helix Aspersa aspersa se adapteaza foarte bine cresterii intensive in ferme autohtone. Nu in ultimul rand, trebuie sa stiti ca melcii sunt cotati la Bursele din Paris, Milano, Londra si Madrid, fapt ce spune multe despre importanta care li se acorda in Occident. Kilogramul de carne de melc se vinde cu preturi cuprinse intre 1 si 4 euro, iar tendintele sunt de crestere. In plus, nu este nevoie sa fiti un cunoscator desavarsit al particularitatilor melcilor. Informatiile din aceasta lucrare va sunt de ajuns pentru a deveni un prosper crescator de melci.
Cresterea melcilor este o afacere care se poate incepe cu 100-150 de melci/mp si un teren de 400-500 mp. Avantajul imens al afacerii este dat de faptul ca melcii mananca aproape orice si ajung rapid la maturitate. Amenajarea tarcurilor nu necesita „inginerii“complexe si se poate face cu materiale ce necesita costuri reduse.
Afacerea bazata pe cresterea melcilor nu este o afacere pe care sa o incadram in seria celor dificile. Pe de alta parte, nici usoara nu este, factorii care pot perturba viata melcilor, linistita si plina de profit pentru dumneavoastra, fiind demni de luat in consideratie. Daca insa priviti sumele ce se pot scoate din aceasta afacere, toate greutatile vi se vor parea insignifiante. Principalele doua specii de melci vandute pe piata occidentala, Helix Pomatia si Helix Lucorum aduc in functie de calitate, intre 2 si 5 euro pe kilogram. Daca inmultiti cu cateva zeci de tone anual, sumele incep sa devina interesante. In ultimii ani, o alta specie a intrat puternic pe piata europeana: Helix Aspersa. Specialistii spun insa ca Aspersa are probleme legate de adaptarea sa la conditiile climaterice existente in Romania, putand fi crescut doar in spatii inchise, in care temperatura este atent monitorizata.
Un alt avantaj de care va bucurati, ca roman, este dat de poluarea mai redusa existenta in Romania, in comparatie cu tari ca Italia sau Franta. Industrializarea rapida a atras cu sine o poluare masiva si, de aici, distrugerea unui habitat in care melcul se poate dezvolta normal. Tot legat de potentialul afacerii, retineti ca Romania, prin clima de care se bucura, este o tara in care crescatoriile de melci dau rezultate excelente.
Si daca tot am vorbit de dezvoltarea melcului, sa spunem ca melcul de livada, Helix Pomatia (principala specie crescuta in Romania), este format din 40% parte moale (carne, practic) si 60% cochilie. In stare proaspata, carnea de Helix Pomatia are o structura alcatuita din circa 80% apa, 16,5% proteina, 2% glucide, 1,7% lipide si 1% minerale. Cantitatea redusa de lipide face din carnea de melc un aliment cu o valoare nutritiva deosebita, in plus, in ea concentrandu-se nu mai putin de 9 din cei 10-11 aminoacizi indispensabili omului. De asemenea, carnea de melc este foarte sanatoasa si usor digerabila, caracteristici date de valoarea ridicata a aminoacizilor din proteinele sale.
Interesant este faptul ca melcii nu au o singura destinatie: bucataria unui restaurant de lux sau a unui francez rafinat. Crescand melci, puteti deveni un furnizor de materii prime pentru industria farmaceutica sau pentru artistii care folosesc cochiliile pentru a realiza adevarate opere de arta. De la medicamente pentru intarirea sistemului imunitar si pana la complicate complexe ce au ca scop vindecarea cancerului, melcii reprezinta o baza solida in medicina. Tot aici trebuie amintit ca melcul este folosit cu succes in combaterea tusei convulsive, a bronsitei sau a tuberculozei, fiind prezent si in hrana minerala administrata copiilor in primele luni de viata. De asemenea, marile laboratoare farmaceutice extrag din carnea de melc un remediu deosebit de eficient pentru ulcer.
Alegand sa demarati o afacere bazata pe cresterea si prelucrarea primara a melcilor, alegeti, practic, o afacere in care succesul vine cu o viteza invers proportionala cu cea a melcului. Multi specialisti spun ca, in acest moment, doar maximum 17% din cererea mondiala de carne de melci este acoperita, productia micilor companii romanesti fiind extrem de apreciata. Beneficiile imediate ale unei astfel de afaceri pot fi foarte usor identificate:
Lucrarea contine informatii valoroase si detaliate despre:
Comandă online Afaceri la Cheie pe CD - Ferma pentru cresterea melcilor la 99,99 lei scrisă de Florin Campeanu , Diana Campeanu , Viorel Andrievici , Florin Turza , Ioana Andrievici, tiparită la editura Rentrop&Straton face parte din colecția Afaceri la cheie pe CD. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Afaceri la Cheie pe CD - Ferma pentru cresterea melcilor nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Ghid de investitii personale, Editia a II-a
kmarket
Eugen Voicu
238 pagini
An: 2005
Afacerea de familie. Intre job si acasa
Niculescu
Anna Zanardi Cappon în colaborare cu Arshad Moscogiuri
200 pagini
An: 2021
Din activitatea patronala internationala (Supliment al revistei Partener)
ArtPress
270 pagini
An: 2012
Diaagnostic, risc si eficienta in afaceri
Mirton
Gheorghe Băileşteanu
648 pagini
An: 1998
Pasul si drumul
Humanitas
Ihor Lemnij
294 pagini
An: 1992
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Ghid de investitii personale, Editia a II-a
kmarket
Eugen Voicu
238 pagini
An: 2005
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993