Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 10,00 LEI
Autor(i): Cecilia Anghelescu-Samarghitan
Editura: Albatros
Anul apariției: 1974
Nr. pagini: 205 pagini
Categorii: Roman romanesc, Beletristică și critică, Chirurgie, Medicină - Sănătate
Cecilia Anghelescu-Samarghitan prezinta in “Inima fiului meu” drama unei mame si a copilului acesteia. In fapt, drama se intinde asupra intregii familii in momentul in care toti fratii personajului principal – Horiottogenu – s-au stins din cauza aceleasi boli de inima pe care o are si acesta. Aparuta la editura Albatros in anii in care revolutia medicala era la inceputurile ei, cartea, prezinta puterea unei mame de a merge pana la capat in lupta cu boala.
In anii in care bolile de inima nu pareau a avea alta modalitate de vindecare decat tratamentul medicamentos, salvarea vine de la un inimos medic care isi pune priceperea la bataie si prezinta ca alternativa, transplantul cardiac.
Reticenta celor din familie si a autoritatilor isi gaseste un opozant redutabil in mama lui Horiottogenu. Aceasta isi botezase copilul cu numele celorlalti frati, frati invinsi de boala nemiloasa.
Speranta mamei in victoria fiului sau asupra bolii o fac pe aceasta sa treaca peste partea pecuniara a operatiei si plina de speranta pleaca in Africa de Sud impreuna cu baiatul ei, la spitalul si la medicul care spera ca ii va reda baiatul in perfecta stare de sanatate.
Spaimele, sperantele, dorintele, groaza, increderea, neincrederea, priceperea, optimismul se impletesc in acest roman intr-o continua miscare, intr-o miraculoasa desfasurare de forte, care par abia acum, dupa atatea morti sa aduca speranta in familia aceasta .
Pentru mamele care vor citi aceasta carte, un model este mama lui Horiottogenu, baiatul care in prenumele sau nu face decat sa adune sperantele fratilor mai mari care nu au avut norocul de a-l intalni pe medical cardiolog care va face minunea de a-i prelungi viata. Este un model pentru toate mamele care poate acum nu gasesc puterea de a merge mai departe pentru copii lor, care nu gasesc puterea de a-i duce mai departe pe copii lor, de a le salva viata.
In finalul acestui roman autobiografic, daca ii putem spune asa, cea mai semnificativa secventa este aceea in care mama se intoarce cu copilul ei sanatos, fara a se invineti atunci cand se misca prin casa sau prin curte, cand cei de acasa o respecta pentru decizia luata de a pleca in Africa de Sud la Capetown, contra tuturor celor care nu vroiau sa cheltuie bani pentru o operatie care nu parea a fi reusita, pentru o operatie care era utopica in vremea aceea.
Este mama deschizatoare de drumuri pentru cei care nu au inca incredere in medici priceputi, pentru cei care nu lupta pana la capat pentru un vis, o dorinta. Este visul, dorinta unei mame de a avea un copil sanatos, plin de viata in ciuda problemelor de sanatate.
Comandă online Inima fiului meu la 10,00 lei scrisă de Cecilia Anghelescu-Samarghitan, tiparită la editura Albatros în anul 1974. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Inima fiului meu nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Drum bun, Simina
Cartea Romaneasca
Anca Balaci
254 pagini
An: 1987
Kenilworth
Edinter
Walter Scott
346 pagini
An: 1992
Comoara din insula
Ion Creanga
Robert Louis Stevenson
220 pagini
An: 1983
Idila pe un turn
Eminescu
Thomas Hardy
284 pagini
An: 1988
In cautarea destinului
Scrisul Romanesc
Vasile Gavrila
134 pagini
An: 1983
Al doilea motiv
Ion Creanga
Constantin Georgescu
586 pagini
An: 1972
Casa apelor
Editura de Stat pentru Literatura si Arta
Maria Vlad
500 pagini
An: 1954
Din viata pentru viata
Eminescu
Fl. N. Nastase
144 pagini
An: 1976
Ochiul demiurgului
Semne
Viorel Dianu
192 pagini
An: 1999
Intilnirea, Volumul al II-lea
Eminescu
Constantin Chirita
456 pagini
An: 1971
Chirurgia hipertensiunii postale
Casa Cartii de Stiinta
Liviu Vlad
320 pagini
An: 1997
Reactii Nespecifice ale Sistemului Biologic Uman la Stresori si Trauma
Sitech
Maria Elena Vrabete
9786061139538
404 pagini
An: 2014
Chirurgia colonului
Dacia
George Ionescu
390 pagini
An: 1984
Abordarea Chirurgicala Rationala a Cornului Anterior al Ventriculului Lateral Cerebral prin Lobul Frontal
Academiei Republicii Populare Romane
N. Marcovici
277 pagini
An: 1953
Romanian Neuro-Surgery II
Academiei Republicii Socialiste Romania
Constantin Arseni, Aurelia Niculina Arseni
223 pagini
Mc Mafia - Crime fara frontiere
Curtea Veche
MISHA GLENNY
396 pagini
An: 2009
Dragoste la Rio
Alcris
Catherine GEORGE
256 pagini
An: 1995
Zana gheturilor
Alcris
Jane Silverwood
166 pagini
An: 1995
Printul de aur
Eminescu
Constantin Cuza
256 pagini
An: 1971
Al doilea motiv
Ion Creanga
Constantin Georgescu
586 pagini
An: 1972