Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 13,00 LEI
La baza lucrarii se afla urmatoarele premise psihologice:
1) Elementele principale ale societatii si personalitatii devin criterii fundamentale pentru structurarea si definirea sistemului axiologic personal.
2) Sistemul de valori propriu unei culturi sau unui grup reprezinta conceptul cu cea mai mare semnificatie epistemologica in explicarea raportului dintre grup (societate) si profilele de personalitati individuale.
3) Valorile asigura orientarea generala a individului si a grupului, o anume constanta comportamentala a oamenilor in situatii diverse, o consensualitate in gandire si actiune, intr-un anumit spatiu sociocultural.
La nivelul individului, orientarea atitudinal-valorica a personalitatii sale este determinata de sistemul personal de valori al acestuia care se constituie prin asimilarea valorilor sociale caracteristice grupului caruia individul apartine. La nivel grupal sau societal, orientarea axiologica are in vedere anumite valori determinante ale culturii acestora care constituie un pattern general in viata si activitatea membrilor grupului sau a societatii, cu rol apreciativ si normativ. Alaturi de directivele psihologice sunt conectate reperele educationale, datorita rolului determinant in formarea si structurarea sistemului de valori la nivel individual si colectiv. Interrelationarea celor doua dimensiuni este sustinuta de doua argumente esentiale:
1) Principala institutie delegata sa transmita un sistem axiologic congruent, imperturbabil, format din valori constante si fundamentale o reprezinta scoala.
2) Necesitatea unei educatii pentru valori a fost deja consemnata, ceea ce a determinat luarea unor masuri pentru legitimarea ei prin infiintarea Consiliului Educatiei pentru Valori (Values Education Council) in anul 1995.
Scopul acestui consiliu il constituie promovarea si dezvoltarea valorilor in contextul educatiei pentru a ajuta indivizii sa se dezvolte drept persoane responsabile si sa traiasca drept membri ce participa in contextul societatii pluraliste.
Comandă online Portrete axiologice individuale si colective. Perspectiva psihoeducationala la 13,00 lei scrisă de Liliana Sacara, tiparită la editura Edusoft în anul 2006. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Portrete axiologice individuale si colective. Perspectiva psihoeducationala nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Cum sa invatam eficient? (Stere Bara)
Athenaeum
Stere Bara
375 pagini
An: 1991
Din psihologia poporului roman
Albatros
D. Draghicescu
480 pagini
An: 1996
Psihologia interculturala. Im pactul determinarilor culturale asupra fenomenelor psihosociale
Universităţii de Vest
282 pagini
An: 2006
Jung
Humanitas
Anthony Stevens
190 pagini
An: 1996
Lavinia
Horion
Mariana Tatomir
114 pagini
An: 1998