Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,90 LEI
Autor(i): Stendhal
Editura: Leda
Anul apariției: 2006
Nr. pagini: 536 pagini
Tip copertă: tare
Categorii: Best - seller, Carti celebre / Clasici ai literaturii universale, Beletristică și critică
Pentru Julien Sorel, personajul principal din Rosu si Negru, sensul existentei se dovedeste, in cele din urma, a fi "goana dupa fericire", prin cultivarea eroica si tragica a cunoasterii de sine. Fericirea este iubirea in sfarsit cucerita, adica traita si inteleasa totodata. In acele puncte nodale in care procesele psihologice se manifesta in mod imprevizibil (chiar pentru insusi personajul care le traieste), Stendhal renunta la mijloacele clasicei "analize psihologice", explicite si explicative, recurgand fie la notatia cea mai neutra, la un fel de "grad zero al scriiturii", fie la hiatus, la tacere, discontinuitate ce urmeaza a deveni, prin activitatea cititorului, vie si substantiala continuitate. Format sub influenta "Secolului Luminilor", romantic si realist in spiritul timpului sau, Stendhal este si unul dintre primii inventatori ai romanului modern. Irina Mavrodin
Comandă online ROSU SI NEGRU la 39,90 lei scrisă de Stendhal, tiparită la editura Leda în anul 2006. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul ROSU SI NEGRU nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Am citit acest roman de curand si pentru a doua oara…Prima data l-am citit cand eram in liceu si stiu ca m-a fascinat foarte tare. Visam alaturi de Julien Sorel,ma transpuneam in pielea doamnei de Renal…toate bune si frumoase pana la aceasta a doua lectura a cartii. Vraja parca s-a rupt, am revenit cu picioarele pe pamant si parca nu m-a mai fascinat atat de tare. O sa va intrebati poate de ce..cred ca acum am citit carte cu alti ochi, intre timp am parcurs mai multe carti si am inteles mai bine ce inseamna o carte valoroasa si interesanta. Nu zic ca Rosu si negru nu este un roman valoros, insa este scris intr-o maniera invechita, Stendhal scria in secolul al XVIII-lea, cum am putea sa ne asteptam la o maniera moderna in a scrie? Au fost totusi si aspecte interesante ale cartii. Pentru cei care nu stiu, Julien Sorel are o poveste interesanta, trece de la o existenta vitrega si necrutatoare pana la faza vietii in care se indragosteste si traieste iubiri interzise. Pentru el incepe maturizarea, incepe sa perceapa societatea in care traieste ca o realitate furibunda si intelege ca nu se poate adapta atat de usor la cerintele acesteia. Primarul din Verrieres, domnul de Renal, doreste sa angajeze un preceptor pentru cei trei fii ai sai. Julien Sorel, un tanar de 19 ani, plin de nazuinte (dorea sa ajunga preot) si cu o viata aspra, ajunge in casa primarului. Julien este dispretuit de cei doi frati mai mari si de propriul sau tata, care il umilesc si il bat din cauza pasiunii sale pentru invatat. Tanarul exercita o fascinatie aparte asupra sotiei domnului de Renal, care este fermecata de prezenta plapanda si aproape feminina a tanarului Sorel. Romanul nu este atat de usor de citit cum pare la prima vedere, existand o multime de pagini pline de descrieri care, cred eu, puteau fi suprimate de scriitor. Cu toate acestea, recomand cartea oricui vrea sa citeasca povestea unui destin cu un final..veti vedea singuri de ce fel este acesta. ” Cel mai rău lucru la puşcărie e că nu poţi încuia tu uşa.” ” Urâţenia face impresie puternică asupra unui suflet născut să iubească ceea ce este frumos.” ” Un drum e oare mai puţin frumos fiindcă sunt spini în tufişurile de pe margini? Călătorul trece mai departe şi lasă spinii urâcioşi să rebegească în drum.” ” Dragostea pornită din cap este, fără dar şi poate, mai plină de înţelepciune decât cea izvorâtă din inimă, dar n-are decât clipe de înflăcărare; ea se cunoaşte prea bine, se cercetează neîncetat; în loc să zăpăcească mintea, e clădită numai pe raţiune.” ” Curăţia sufletească, lipsa oricărui simţământ de ură prelungesc, fără doar şi poate, durata tinereţii.”
Armance
Litera
Stendhal
978-606-600-733-7
272 pagini
An: 2012
Rosu si Negru. Cronica anului 1830, Volumul al II-lea
Pentru Literatura
Stendhal
415 pagini
An: 1961
Minastirea din Parma, Volumele I si II
Tineretului
Stendhal
596 pagini
An: 1969
Rosu si Negru - Cronica anului 1830, Volumul I
Pentru Literatura
Stendhal
335 pagini
An: 1961
Nuvele - Stendhal
Editura pentru Literatura Universala
Stendhal
474 pagini
An: 1967
Torente, Volumul al II-lea
Tribuna
Marie Anne Desmarest
549 pagini
An: 1992
Falci
Constelatia
Peter Benchley
312 pagini
An: 1994
Diana - O printesa si nefericita ei casnicie
Orizonturi
Nikolas Davies
459 pagini
An: 1994
O casa in razboi
Orizonturi
Elizabeth O Leary
360 pagini
An: 1995
Rain man
Colosseum
Leonore Fleischer
238 pagini
An: 1994
Opere, I - Regele Ioan, Comedia erorilor, Romeo si Julieta
Editura de Stat pentru Literatura si Arta
William Shakespeare
422 pagini
An: 1955
Mizerabilii, Volumul I
Hyperion
Victor Hugo
351 pagini
An: 1993
Opere, I - Regele Ioan, Comedia erorilor, Romeo si Julieta
Editura de Stat pentru Literatura si Arta
William Shakespeare
420 pagini
An: 1955
Opere complete, Volumul 6, Troilus si cresida, Totu-i bine cind se sfirseste cu bine, Othello, Masura pentru m
Univers
William Shakespeare
508 pagini
An: 1987
Jean-Christophe, Volumul al III-lea - Viata in casa. Prietenele. Rugul in flacari. Ziua ce va sa vina
Editura pentru Literatura Universala
Romain Rolland
730 pagini
An: 1962
Castelul de nisip
Orion
Iris Murdoch
318 pagini
An: 1994
Pustiul dragostei
Orion
Francois Mauriac
170 pagini
An: 1993
Spre orasul secret al incasilor
Ion Creanga
Eugen Pop
222 pagini
An: 1975
Cuceritorul
Litera
HANNAH HOWELL
292 pagini
An: 2018
Numai iubirea
Litera
Mary Balogh
298 pagini
An: 2021