Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 21,90 LEI
Autor(i): David Givens
Editura: Polirom
Colecția: Hexagon. Practic
Anul apariției: 2005
Nr. pagini: 272 pagini
ISBN: 973-46-0098-2
Categorii: Psihologie
Cuprins: A face curte: cele cinci faze Faza intii: atragerea atentiei Faza a doua: cum sa cititi sclipirea din priviri Faza a treia: schimbul de cuvinte Faza a patra: limbajul atingerii Faza a cincea: a face dragoste Spatii, locuri si interioare Indicii chimice
Descriere:
Traducere de Hortenzia Pop.
Emotiile si sentimentele noastre sint exprimate, in mare masura, prin alte mijloace decit cuvintele. Semnificatia posturilor, a gesturilor si a mimicii, indicii ale atractiei, este aceeasi in toate societatile si culturile. In Semnele dragostei si limbajul trupului, autorul descrie micile ritualuri ale curtarii, decodeaza limbajul trupului, analizeaza formele si culorile hainelor si descifreaza mesajele de fond care contribuie in sens pozitiv sau negativ la procesul curtarii, oferindu-va un ajutor pretios in cautarea unui partener pentru o relatie de durata.
Comandă online Semnele dragostei si limbajul trupului. Ghid practic pentru indragostiti la 21,90 lei scrisă de David Givens, tiparită la editura Polirom face parte din colecția Hexagon. Practic. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Semnele dragostei si limbajul trupului. Ghid practic pentru indragostiti nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Întâmplător, am dat pe internet peste o carte…una foarte interesanta şi captivantă. David Givens propune în carte sa o incursiune în lumea îndrăgostiţilor şi aduce în discuţie mai multe idei, referindu-se în special la limbajul trupului în cazul îndrăgostirii. Am reţinut din carte mai multe idei interesante pe care vreau să le împărtăşesc. Creierul uman preferă ceea ce este cunoscut, nu ceea ce este necunoscut. Tot Givens propune 5 faze ale curtării: 1. atragerea atenţiei (anunţarea prezenţei fizice şi dorinţa de a fi abordat sau abordată) 2. recunoaşterea (citirea reacţiilor celorlalţi) 3. schimbul de cuvinte 4. faza atingerii 5. uniunea intimă Există, în opinia lui Givens, o privire “en face” care este de fapt o formă intimă de contact prin privire, ochi în ochi, între mamă şi nou-născut. Palma deschisă este un gest prietenos care înseamnă “te poţi apropia”. Mâinile şi încheieturile bărbaţilor sunt considerate atractive de către femei. Deşi se diminuează în copilărie, teama de necunoscuţi nu dispare complet niciodată. Prezenţa unui necunoscut activează amigdala, o zonă a creierului uman, apărând neliniştea. Cuvântul curtare derivă din rădăcina indo-europeană -gher, veche de 7000 de ani, şi înseamnă a prinde sau a îngrădi. Ademenirea în echipă se presupune a fi mult mai eficientă decât ademenirea de unul singur. În curtare, ratele mai accelerate ale clipirii reflectă agitaţie emoţională, deoarece dopamina este eliberată în creier. Tot în curtare, apare şi fenomenul cameleon, care se referă la imitarea mişcărilor corpului dvs. vă arată când un partener este cu adevărat pe aceeaşi lungime de undă. Îmbujorarea dezvăluie că sistemul nervos al partenerului dvs. s-a activat. Cum atragi cel mai bine atenţia unei persoane care îţi place? Cu un braţ întins ca din întâmplare peste masă în direcţia acestuia, exprimându-vă în acest fel dorinţa de a atinge. Alte semne importante în curtare mai sunt: aranjarea părului, aplecarea corpului înainte, ochii măriţi, intersectarea privirilor şi lăsarea în jos a mandibulei. Faptul de a avea un comportament similar este liniştitor din punct de vedere psihic pentru animale. Imitarea posturii celuilalt spune ” Sunt exact ca tine. Nu prezint niciun pericol. Ai încredere în mine.” Givens vorbeşte în cartea sa despre un fenomen numit pygmalionism, adică îndrăgostirea de statui, cum a fost cazul din mitologie al lui Pygmalion. Urechea stângă este mai acordată la emoţii decât cea dreaptă, cerebrală şi analitică,acordată la gândirea logică. De asemenea, întâlnirea privirilor joacă un rol important şi unic în curtarea primatelor. Este o expresie, “privirea naşte privire”. În curtare, implicaţiile sunt clare: priveşte sau vei fi trecut cu vederea.
Jung
Humanitas
Anthony Stevens
190 pagini
An: 1996
Tipuri psihologice
Humanitas
C. G. Jung
540 pagini
An: 1997
Lavinia
Horion
Mariana Tatomir
114 pagini
An: 1998
Copiii cu ADHD. Ghid practic pentru parinti
Lizuka Educativ
Donatella Arcangeli
9786306570225
144 pagini
An: 2024
Interogatia reflexiva
Sitech
Marius-Florin Mihaila
244 pagini
An: 2016