Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 14,90 LEI
Autor(i): Corneliu Mircea
Editura: Cartea Romaneasca
Anul apariției: 2001
Nr. pagini: 794 pagini
Categorii: Filosofie
Lucrarea lui Corneliu Mircea reprezinta stradania de a elabora, la un inalt nivel speculativ, un sistem al gindirii Fiintei, incercind sa propuna, intr-un mod nou si original, relatia dintre logos, Fiinta si Neant " cum prea bine se stie, o problema a filosofiei perennis, de la gindirea greaca si pina in prezent. In contextul situatiei actuale a metafizicii si ontologiei, efortul acesta nu este nicidecum o indrazneala minora, atunci cind ultima incercare de a gindi sistematic problematica aceasta ii apartine lui Hegel, cu toate consecintele ce decurg de aici pentru istoria filosofiei.
Implicarea realitatii pe care o presupun asa-numitele "stiinte pozitive" deschide un orizont nou, la fel ca si incercarea lui Mircea de a gindi Fiinta ca Prezenta si revelare a logosului, in alt mod decit a fost gindit acesta de idealismul german, ori cum ne-a fost dat de intemeierea greaca a ontologiei. Se poate spune, in general, ca tocmai punerea experientei concrete in legatura cu dezvoltarea speculativa a conceptualitatii constituie una dintre tortele fundamentale ale gindirii lui Mircea.
Deschiderea ontonoma, schitata deja in capitolul introductiv, reprezinta, fara indoiala, o cale de acces originala spre problema Fiintei. Autorul si-a cucerit, fara putinta de tagada, propria pozitie si prin disputa cu fenomenologia si cu gindirea heideggeriana a Fiintei.
Comandă online Facerea. Tratat despre fiinta la 14,90 lei scrisă de Corneliu Mircea, tiparită la editura Cartea Romaneasca în anul 2001. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Facerea. Tratat despre fiinta nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Discurs despre fiinta
Cartea Romaneasca
Corneliu Mircea
160 pagini
An: 1987
Cumpana Dorului
Cartea Romaneasca
Corneliu Mircea
178 pagini
An: 1978
Inter-comunicare (Eseu de antrologie psihologica)
Stiintifica si Enciclopedica
Corneliu Mircea
155 pagini
An: 1979
Minima moralia
Cartea Romaneasca
Andrei Plesu
158 pagini
An: 1988
Stefan Zeletin - Un romantic al filosofiei romanesti
Centrului Cultural Dunarea de Jos
Stefan Zeletin, Adrian Michiduta, Viorel Burlacu
148 pagini
An: 2010
Istoria Filozofiei Antice (Prea Fericitul Parinte Iustin )
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
Nicolae Balca
379 pagini
An: 1982
de la Descartes la Nae Ionescu. O analiza a cartezianismului si crizele sale majore
Sitech
George Popescu Glogoveanu
114 pagini
An: 2006
Dialectica metodelor in cercetarea stiintifica, Volumul I
Stiintifica
390 pagini
An: 1966