Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 14,90 LEI
Intentia acestei carti a fost de a pune in discutie o interpretare extrem de disputata a Criticii ratiunii pure: este vorba despre lectura heideggeriana a criticismului si despre transpunerea acestuia in registru fenomenologic.
Impulsul a fost dat de constatarea ca nu exista in bibliografia de specialitate o caracterizare expresa a demersului metodologic prin care Heidegger realizeaza o astfel de lectura. Exista numeroase exercitii exegetice deosebit de complexe si aprofundate asupra operelor lui Kant si ale lui Heidegger. Ele sunt ori foarte detaliate, ceea ce conduce de obicei la o pierdere a imaginii de ansamblu a teoriei analizate, ori foarte ample, ceea ce poate determina o transfigurare si, implicit, o tradare a operei considerate. Prezentul studiu isi propune sa reuneasca, pe de-o parte, perspectiva macrofilosofica, ce da seama de "istoria" conceptului de subiectivitate pe o anumita perioada si, pe de alta parte, exigentele unei analize minutioase, ce inradacineaza anumite varste ale acestui concept in contextele filosofice din care provin.
La prima vedere, tema propusa a fost una de pura exegeza. Tocmai de aceea, am cautat sa echilibram aceasta impresie, propunand o pozitie ce se plaseaza "deasupra" ariditatii exegetice, fara a dori sa se dezica insa de rigorile unui studiu analitic.
Magda Marculescu-Cojocea
Magdalena Marculescu-Cojocea a studiat filosofia la Universitatea din Bucuresti, la Universitatea Paris I, la Universitatea Paris XII si la École Normale Supérieure din Paris.
Comandă online Critica metafizicii la Kant si Heidegger la 14,90 lei scrisă de Magdalena Marculescu Cojocea, tiparită la editura Trei în anul 2005. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Critica metafizicii la Kant si Heidegger nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Minima moralia
Cartea Romaneasca
Andrei Plesu
158 pagini
An: 1988
Stefan Zeletin - Un romantic al filosofiei romanesti
Centrului Cultural Dunarea de Jos
Stefan Zeletin, Adrian Michiduta, Viorel Burlacu
148 pagini
An: 2010
Istoria Filozofiei Antice (Prea Fericitul Parinte Iustin )
Institutului Biblic şi de Misiune al Bisericii Ortodoxe Române
Nicolae Balca
379 pagini
An: 1982
de la Descartes la Nae Ionescu. O analiza a cartezianismului si crizele sale majore
Sitech
George Popescu Glogoveanu
114 pagini
An: 2006
Dialectica metodelor in cercetarea stiintifica, Volumul I
Stiintifica
390 pagini
An: 1966