Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  6,54 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2001

Nr. pagini: 112 pagini

Categorii: Legislatie, Drept

Descriere

Cunoscute inca din antichitate prin actiunea lor farmaco-dinamica, toxica si curativa, plantele continand substante stupefiante au ajuns sa fie cultivate in zilele noastre de catre retele infractionale in vederea producerii si comercializarii produselor de extractie, devenind o sursa importanta de beneficii obtinute in urma traficului ilicit. Cele trei elemente incriminate " productia de droguri, comercializarea lor ilicita si consumul abuziv al acestor substante ", ca si multe alte aspecte conexe, contribuind la cresterea criminalitatii in numeroase tari, au determinat aparitia unor norme juridice la nivel national si international, reactii si conlucrari intre diferitele sisteme administrative din intreaga lume pentru prevenirea toxicomaniei si reprimarea traficului ilicit. Cunoasterea legislatiei in domeniu contribuie la dimensionarea reala a fenomenului trafic-consum de droguri, la stabilirea implicatiilor de ordin juridic, precum si a masurilor preventive si sanctionatoare care pot fi luate. Lucrarea cu caracter monografic realizata de colectivul de autori ia in discutie tocmai o asemenea masura, adoptata in tara noastra sub titulatura Legii nr. 143/2000. Chiar daca realitatea sociala care a stat la baza elaborarii si adoptarii actului normativ a suferit modificari, reclamand deja amendarea unora dintre prevederile ei, mai ales in sensul sporirii unor sanctiuni aplicate, textul de lege este novator, oferind o categorisire a drogurilor (dupa efecte si periculozitate) si o diferentiere pe aceste categorii a regimului de sanctionare a infractiunilor. De asemenea, Legea instituie organe cu atributiuni de combatere a traficului si consumului ilicit de droguri, sarcini ce le revin acestora si masuri concrete ce trebuie luate in aceste directii de actiune. Nu in ultimul rand, Legea reglementeaza, in premiera juridica, situatia persoanelor dependente de consumul de stupefiante, stipuland unele masuri de dezintoxicare si supraveghere medicala a acestora.
Conceput dupa criterii stiintifice, comentariul Legii se constituie atat intr-o analiza a infractiunilor privind combaterea traficului si consumului ilicit de droguri, cat si intr-o contributie la elucidarea unor probleme actuale ale teoriei si practicii judiciare in materie. Examinarea la care este supus actul normativ scoate in evidenta aspectele comune acestor infractiuni si continutul juridic propriu fiecareia in parte, iar analiza textelor de lege beneficiaza de suportul unor opinii proprii si al unor solutii doctrinare si jurisprudentiale. Sistematizata, intr-o viziune unitara, tratarea problematicii este propusa studentilor, specialistilor din institutiile de stat implicate in lupta impotriva criminalitatii, dar si publicului larg, interesat de aceste institutii juridice. Anexele volumului cuprind prezentarile categoriilor de droguri si un grupaj de documente interne si internationale care au stat la baza elaborarii Legii (H.G. 1559/2000 • dispozitiile cu caracter penal cuprinse in Conventia asupra substantelor psihotrope, din 1971 • infractiunile prevazute in Conventia contra traficului ilicit de stupefiante si substante psihotrope).


Comandă online INFRACTIUNI PREVAZUTE DE LEGEA NR. 143/2000 PRIVIND COMBATEREA TRAFICULUI SI CONSUMULUI ILICIT DE DROGURI la 6,54 lei scrisă de Alexandru Boroi, tiparită la editura Rosetti în anul 2001. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul INFRACTIUNI PREVAZUTE DE LEGEA NR. 143/2000 PRIVIND COMBATEREA TRAFICULUI SI CONSUMULUI ILICIT DE DROGURI nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.