Disponibilitate:  în 12 zile

Preț:  35,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2017

Nr. pagini: 254 pagini

ISBN: 9786068814230

Stare: nefolosita (noua)

Categorii: Politica, Carte nefolosită, Geopolitica

Descriere

Printre atatea abordari nesemnificative care se limiteaza doar la vulgarizarea notiunilor fundamentale din campul relatiilor internationale ori al analizei politice interne, initiativa domnului Florin-Vasile Somlea aduce un aer proaspat, o nota aparte in peisajul nostru publicistic, anuntand o deschidere interesanta, uneori de un radicalism aparent, dar obiectiv in esenta sa, in istoria si teoria relatiilor internationale, precum si in analiza politica de calitate.
Flore POP Conf. Univ. Dr.

FLORIN-VASILE ȘOMLEA
Nascut la 4 ianuarie 1956 la Dej, judetul Cluj, de profesie politolog, este licentiat in Știinte Politice al Facultatii de Știinte Politice si Administrative din cadrul Universitatii „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca si master in Managementul Relatiilor Internationale si Afacerilor Comunitare al Facultatii de Istorie a Universitatii „Babes-Bolyai”.
A publicat doua lucrari de analiza politica, Miscarea liberala din Romania post 1989 (Editura Ecumenica Press Cluj-Napoca, dec. 2006) si Partidele populare din tarile Uniunii Europene (Editura Cartimpex Cluj-Napoca, oct. 2007) si o carte de factura memorialistica intitulata Despre cum a fost. Dialog cu Sorin Mircea Bottez (Editura Eikon Cluj-Napoca, oct. 2009).
De-a lungul anilor a avut numeroase aparitii in emisiuni de analiza politica interna si internationala la TVDigi24 Cluj („Vocile Clujului”) si LookTV („Casa Poporului” si „Romania de la A la Z”) si la alte televiziuni de importanta regionala sau locala (din Cluj-Napoca, Baia-Mare, Targu-Mures, Bistrita s.a.) precum si la posturi de radio locale din Cluj-Napoca si Bistrita.
Din noiembrie 2012 locuieste in municipiul Cluj-Napoca.

Fragment din carte:

„Germania trebuie sa fi e o tara deschisa, curioasa, toleranta si chiar incitanta” iar „CDU trebuie sa-si demonstreze radacinile
crestine” concluziona ea, comparand angajamentul actual al tarii sale cu cele asumate de predecesorii ei Konrad Adenauer si Helmut Kohl, in vremuri „la fel de tulburi”.
„– Mai sa fi e, dar ce s-o fi intamplat oare?”, mi-am zis eu, mirat!
Declaratiile, oarecum neasteptate, ale liderului de la Berlin, vin dupa o perioada „mai agitata” in partea occidentala a Uniunii Europene (vezi atentatele teroriste islamice recente de la Paris si protestele de strada ale unei bune parti a opiniei publice occidentale, alertata de cele intamplate).
Reactivarea si potentarea extremei-drepte din Vest nu a scapat nici ea observatiilor de ansamblu ale crestin-democratilor europeni, dominati, la nivel continental, de puternicul CDU al doamnei Merkel!
Vestile, in ceea ce priveste popularitatea Uniunii Crestin-Democrate in randurile publicului german, nu sunt insa dintre cele mai bune!
Un sondaj de opinie recent, efectuat de Emnid si publicat la 13 decembrie 2015, indica, pentru aceasta si aliatul ei bavarez CSU, o scadere a sprijinului la doar 37 la suta (comparativ cu 43 la suta la mijlocul lunii august 2015!).
Și asta, in primul rand, ca urmare a „crizei refugiatilor”, fapt care e de natura a spori si mai mult ingrijorarea crestin-democratilor in perspectiva viitoarelor alegeri din Germania!
Trecand la Franta, vecinul „de peste Rin”, trebuie spus ca, nici aici, lucrurile nu stau prea bine, democratiei „trecandu-i glontul pe la ureche”!
Și asta in pofi da faptului ca in turul al doilea al alegerilor regionale partiale, „dreapta traditionala” (reprezentata de republicani si aliatii lor), respectiv „stanga” (Partidul Socialist), au reusit sa-si asigure peste tot victoria in confruntarea cu nationalistul, euroscepticul si populistul Front National al lui Marine Le Pen!


Comandă online Puncte de vedere politice si geopolitice la 35,00 lei scrisă de Florin-Vasile Somlea, tiparită la editura Creator în anul 2017. Cartea poate fi livrată în circa 12 zile cu plata ramburs sau online cu cardul.