Disponibilitate:  nedisponibila

PreÈ›:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2021

Nr. pagini: 712 pagini

ISBN: 9786062717117

Categorii: Carte nefolosită, Drept, Legislatie

Descriere

Institutia contractului se califica prin marea sa plasticitate, aceea de a fi un instrument destinat sa suplineasca insuficienta legiuitorului, reprezentand o prelungire a sistemului legislativ. Contractul urmareste sa reglementeze raporturile sociale, sa organizeze circulatia bunurilor si prestarea serviciilor, adaptandu-se permanent si rapid factorilor de determinare economici si sociali ai timpului.

Lucrarea de fata a fost conceputa ca o analiza teoretica, cu relevante valente practice, a contractului in dreptul civil, constructia teoretica a contractului fiind abordata in tendinta moderna de gandire a relatiei care exista intre timp si drept, a integrarii timpului in norma juridica pe care o elaboreaza.

Analiza porneste de la fundamentele teoretice si principiale ale contractului, institutia contractului fiind prezentata prin raportare la cele mai importante principii in materie, precum si la dreptul international si, cu precadere, dreptul european. Structura contractului, a elementelor sale, este analizata intr-o viziune comparativa cu vechea reglementare a Codului civil, cu ample accente pe elementele de noutate, de originalitate ale actualei reglementari, orientata spre clarificarea unor institutii si salvgardarea contractului, ca garantie a stabilitatii circuitului civil.

In continuare, formarea contractului este analizata nu numai in schema traditionala si moderna a sistemului comertului electronic, dar si in ipostaza perfectarii sale progresive prin negociere, instrumente si acorduri preparatorii, ori contracte prealabile perfectarii contractului voit de parti. Nu a fost omisa nici institutia nulitatii contractului, a modului de operare a nulitatii in cadrul contractului, cu referire la conceptualizarea nulitatii conventionale si de drept ori a confirmarii actului anulabil, precum si mecanismul conversiunii actului nul intr-un act valabil.

In final, ultimele doua titluri ale lucrarii abordeaza aspectele privind efectele contractului si consecintele neexecutarii contractului. Efectele contractului sunt analizate in raport cu partile contractante, cu succesorii lor in drepturi, cu creditorii si tertele persoane, fiind amplu tratata si simulatia, date fiind dificultatile ivite in practica in aceasta materie. Consecintele neexecutarii contractului aduc in atentia de tratare incetarea contractului prin rezolutiunea judiciara, unilaterala sau conventionala si conditiile de natura substantiala si formala ale acestora, cu efectele corespunzatoare, precum si raspunderea civila contractuala.


Comandă online Teoria contractului scrisă de Mona-Lisa Belu Magdo , Monna-Lisa Belu Magdo, tiparită la editura Hamangiu în anul 2021. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Teoria contractului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.