Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: PLURAL -> M

Anul apariției: 2014

Nr. pagini: 432 pagini

Tip copertă: brosata

ISBN: 9789734644865

Categorii: Sociologie, Carte nefolosită

Descriere

Premiul de Excelenţă al revistei Dilema Veche, 2015
Premiul revistei Observator cultural, editia 2015, sectiunea „Eseistica/Publicistica”
Premiul „Cea mai buna cartea a anului”, sectiunea „Nonfictiune”, acordat in cadrul Galei Industriei de Carte din Romania, editia 2015
Nominalizare la Premiul „CriticAtac” pe anul 2014


Postfata de Sorin Antohi

Patru ani, douazeci si doua de pelerinaje individuale, plus doua pelerinaje in grup, cu microbuzul, la manastiri din Dobrogea, din imprejurimile Bucurestiului, de la Iasi, Suceava sau Nicula. Adevarate studii de teren, elaborate in urma discutiilor cu persoane implicate direct si indirect in organizarea pelerinajului, preoti, jurnalisti, forte de ordine, pompieri, comercianti de obiecte religioase si, desigur, pelerini. Rezultatul este un volum fascinant care abordeaza universul pelerinajului prin mai multe chei de interpretare: rindul de asteptare, hrana rituala, femininul arhetipal, mass-media, politica si pelerinajele, miracolele si minunile, turismul, religia populara. Prin toate acestea, autorul – care afirma flaubertian: le pèlerin, c’est moi! – ne dezvaluie o Romanie profunda, reala, fara fard si iluzii desarte. „Mirel Banica ne-a dat un cuprinzator si emotionant portret colectiv al pelerinilor romani crestin-ortodocsi din Romania ultimilor ani. Bibliografia despre pelerinaje se imbogateste cu o lucrare solida de antropologie a practicilor religioase, construita ca un documentar riguros al observatiei participative, completata de o sectiune teoretica asumat introductiva, dar in care intilnim destule pasaje analitice utile si intrezarim reflectiile viitoare. In plus, cartea, o contributie pretioasa la fresca Romaniei profunde, e bine scrisa si e captivanta ca un roman, avind in acelasi timp prospetimea unui jurnal. Avem de-a face deci cu o reconstructie detaliata si autentica, din interior, a unui intreg univers, atit cu mijloacele literaturii, cit si cu cele ale stiintelor sociale.” (Sorin Antohi)


Comandă online Nevoia de miracol. Fenomenul pelerinajelor în România contemporană scrisă de Mirel Banica, tiparită la editura Polirom face parte din colecția PLURAL -> M. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Nevoia de miracol. Fenomenul pelerinajelor în România contemporană nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.