Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: nedisponibil LEI
Autor(i): Malala Yousafzai , Liz Welch
Editura: Polirom
Colecția: -
Anul apariției: 2019
Nr. pagini: 256 pagini
Tip copertă: cartonata
ISBN: 9789734679713
Categorii: Biografii / Memorialistica, Carte nefolosită
Premiul Nobel pentru Pace
Traducere din limba engleză de Bianca Alecu
Cîștigătoarea Premiului Nobel pentru Pace și autoarea de bestselleruri Malala Yousafzai le aduce în faţa noastră pe cîteva dintre persoanele aflate în spatele statisticilor și știrilor zilnice despre milioanele de oameni din întreaga lume ce sînt forţaţi să-și părăsească domiciliul. Vizitele făcute de Malala în taberele de refugiaţi au ajutat-o să vadă cu alţi ochi propria experienţă a dezrădăcinării – mai întîi ca persoană strămutată intern, în perioada copilăriei petrecute în Pakistan, apoi ca activist la nivel internaţional ce putea călători oriunde în lume, mai puţin în iubita ei ţară natală. În Sîntem dezrădăcinate, Malala nu spune doar povestea ei despre adaptarea la o nouă viaţă și dorul de casă, ci împărtășește și poveștile unor tinere pe care le-a întîlnit în timpul numeroaselor ei călătorii – tinere care şi-au pierdut familia, comunitatea și, adesea, singurul mod de viaţă pe care-l știau. În plină criză a migraţiei, în timp de război și conflicte izbucnite la graniţă, Sîntem dezrădăcinate este un avertisment important care amintește că fiecare dintre cei 68,5 milioane de oameni ce sînt strămutaţi în prezent reprezintă o persoană – adesea tînără – cu propriile sale speranţe și aspiraţii, care merită să trăiască în pace și să-i fie respectate drepturile universale.
Comandă online Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea scrisă de Malala Yousafzai , Liz Welch, tiparită la editura Polirom face parte din colecția -. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveştile altor fete refugiate din toată lumea nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Am citit cartea asta și v-o recomand din toată inima. Malala nu spune doar povestea ei despre adaptarea la o nouă viaţă și dorul de casă, ci împărtășește și poveștile unor tinere pe care le-a întîlnit în timpul numeroaselor ei călătorii – tinere care şi-au pierdut familia, comunitatea și, adesea, singurul mod de viaţă pe care-l știau. În plină criză a migraţiei, în timp de război și conflicte izbucnite la graniţă, Sîntem dezrădăcinate este un avertisment important care amintește că fiecare dintre cei 68,5 milioane de oameni ce sînt strămutaţi în prezent reprezintă o persoană – adesea tînără – cu propriile sale speranţe și aspiraţii, care merită să trăiască în pace și să-i fie respectate drepturile universale.
Cartea asta nu-i ușoară. Are ceva din greutatea și speranța din Omul în căutarea sensului vieții, ceva din bătăile inimii lui Katherine Boo, dar și ceva din ADN-ul pe care l-a pus Tara Westover în Învățare. We Are Displaced în original capătă un pic mai multă greutate dacă traducem displaced în toate formele lui: „Cred că acest lucru e adevărat pentru toți refugiații: paradoxul de a fi, în același timp, recunoscător pentru noua viață și în doliu pentru cea veche, pierdută.” (…) Cartea asta se instalează cu brutalitatea unei ghilotine. Chestionează pacea și modul în care te raportezi la ea. Pune în balanță vitalitatea unei iluzii cu matca regulamentară a realității. Își asumă rol de jurnal colectiv și rol de petiție. Simplifică lucrurile într-un mod periculos. E o carte care îmbină frică și bucurie. Și e adevărată.
Săptămâna aceasta, am citit cea mai nouă carte scrisă de Malala Yousafzai, acum în vârstă de 22 de ani. Se numește Suntem dezrădăcinate și spune poveștile a nouă fete refugiate, pe care Malala le-a întâlnit în numeroasele sale călătorii din întreaga lume. (…) Toate au trecut, ca multe alte fete în situația lor, prin chinuri groaznice. Au fost bătute, batjocorite, au fost despărțite de familie, au văzut cum mamele lor au fost ucise în fața lor, și-au văzut prietenele moarte și aruncate ca pe niște saci, au fost private de educație, li s-a interzis să vorbească, au fost ținute în cele mai umilitoare condiții și s-au temut în fiecare clipă pentru viața lor. Nu au avut niciodată „luxul” pe care îl avem noi în fiecare zi și pe care îl luăm de bun, fără să apreciem cât de norocoși suntem: liniștea, pacea, accesul la apă, curățenia, educația și tot așa. Sunt fete care au rămas pentru totdeauna cu traume și care și-au spus poveștile, atât ca să le fie auzită durerea, cât și ca să pună capăt suferinței și violențelor din întreaga lume.
Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea și poveștile altor fete refugiate din toată lumea reunește vocile a zece tinere cărora războaiele din țările în care s-au născut le-au schimbat viața. Malala le-a întâlnit în călătoriile sale și a ales să-și spună povestea alături de ele pentru a trage încă o dată un semnal de alarmă în privința a ceea ce înseamnă, în zilele noastre, fenomenul migrației. (…) Toate acestea sunt poveștile unor învingătoare care devin astfel voci ale migrației pentru ca fenomenul acesta să fie mai limpede înțeles. Suntem dezrădăcinate este o colecție a unor istorii personale zguduitoare care ne fac să privim lumea în care trăim cu ochii larg deschiși.
Sîntem dezrădăcinate este, așadar, un volum care începe cu vocea Malalei, care își spune, pe scurt, povestea propriului exil forțat în Marea Britanie, după atacul asupra ei, dar care continuă cu povești și mărturii ale unor tinere care au fost, la rîndul lor, nevoite să-și părăsească țara, pentru că altfel și-ar fi pierdut viața. Fiecare poveste din acest volum este de un dramatism izbitor, reușind să transmită, pe calea confesiunii directe, durerea de a părăsi tot ceea ce îți este familiar, de a fugi pentru a-ți salva viața, adesea în condiții de o brutalitate inimaginabilă, în timp ce totul în jur se prăbușește. Este uimitor și impresionant faptul că aceste adolescente, adesea copii, la prima transmutare, au reușit să supraviețuiască unor traume uriașe, să depășească episoade negre, în care și-au pierdut părinții sau au fost martore la uciderea acestora și să aibă tăria de a continua și de a-și afirma încrederea în valori și realități mai bune. Mai mult, de a-și pune viața în slujba unei cauze care depășește propria experienţă, crezînd în puterea de a regenera, de a vindeca și de a împărtăși din ceea ce au descoperit, prin suferință, pentru o lume mai justă. (...) Rolul acestei cărți este, firește, și acela de a schimba optica referitoare la situația refugiaților și a de crea spațiu pentru înțelegere, solidaritate şi respect. Dar este și acela de a le insufla speranță celor care cred că au ajuns la capătul puterilor și de a vorbi despre capacitatea excepțională de rezistență, optimism și generozitate a unor fete cu care multă vreme viața a fost puțin spus vitregă. Este o paradă exemplară de modestie, rezilienţă şi solidaritate, care aduce la lumină travaliul admirabil al unor semeni forţaţi să-şi ia viaţa de la capăt într-un loc străin şi adesea ostil, după ce au trecut, cu eforturi inimaginabile, prin coşmarul de a pierde totul.
Economia socială a grupurilor vulnerabile
Polirom
9789734633845
288 pagini
An: 2013
Adevărul, mai frumos decît legenda
Polirom
Ion Dichiseanu
9789734663675
328 pagini
An: 2017
Mai români decît românii? De ce se îndrăgostesc străinii de România
Polirom
9789734626380
496 pagini
An: 2013
Şapte ani în Provence
Polirom
Ioan T. Morar
9789734673216
336 pagini
An: 2018
Semnalul de alarmă. De ce pandemia a scos la iveală slăbiciunea Vestului și care ar fi remediile
Polirom
JOHN MICKLETHWAIT, Adrian Wooldridge
9789734684045
184 pagini
An: 2021
Ilustraţia, arta interpretării : Pelerinaj la Beethoven de Richard Wagner
Creator
Aurelia Stoie Mărginean
9786060297666
70 pagini
An: 2024
Eugen Negrici, critic şi istoric literar
Limes
Adriana Chioaru
9786067997095
276 pagini
An: 2024
Showman : din culisele invaziei care a zguduit lumea şi care a făcut un lider din Volodimir Zelenski
Bookzone
Simon Shuster
9786303051970
416 pagini
An: 2024
Roca
Neverland
George Coca Lob, George Coca-Lob
9786303070131
203 pagini
An: 2021
Supravieţuitorii
Hasefer
Andrei Craciun, Vlad Stoicescu
9789736305252
147 pagini
An: 2023
Invatam sa numaram. Metode eficiente
Lizuka Educativ
9786306570263
48 pagini
An: 2024
Invatam literele. Exercitii grafice
Lizuka Educativ
9786306570256
48 pagini
An: 2024
Impreuna la gradinita. Povestiri si poezii pentru prescolari zglobii!
Lizuka Educativ
Tatiana Tapalaga
9786306570249
32 pagini
An: 2024
Opinii sportive
Sport-Turism
Ovidiu Slavu
9786069415078
134 pagini
An: 2024
Lupta cu demonii
Eikon
Stefan Zweig
9786064911308
308 pagini
An: 2024