Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Traducător(i):

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 480 pagini

ISBN: 9786064006882

Categorii: Psihologie, Carte nefolosită, Psihoterapie

Descriere

Cum se dezvoltă copilul? Parcurge anumite stadii bine delimitate, așa cum aflăm din psihologia tradițională? Atașamentul, dependența și încrederea în ceilalți sunt rezervate doar primei perioade a vieții?

În această carte, Daniel Stern integrează studii clinice și experimentale, pentru a-și susține perspectiva revoluționară asupra vieții emoționale și sociale a copiilor foarte mici, cu implicații extrem de extinse în toate domeniile psihologiei și psihoterapiei. El pune subiectivitatea și intersubiectivitatea în centrul investigației psihologice, formulează o nouă teorie a sinelui - scoțând în evidență un sine emergent, un sine central, un sine subiectiv și unul verbal - și face legături între această nouă teorie și problemele terapeutice importante.

Cartea de față reprezintă o lectură esențială pentru psihologi, psihoterapeuți și pentru toți cei interesați de psihologia copilului și de dezvoltarea personalității umane.

Daniel N. Stern (1934-2012) a fost profesor de psihologie la Universitatea din Geneva și profesor de psihiatrie la Universitatea Cornell. Expert în dezvoltarea copilului, a realizat timp de 30 de ani numeroase studii despre relația mamă-copil. Dintre cărțile sale, la Editura Trei au mai apărut Jurnalul unui bebeluș și Nașterea unei mame.


Progresul cunoașterii în domeniul dezvoltării umane a revoluționat modul în care înțelegem bebelușii și copiii mici, cu implicații extinse în teoria și practica clinică. Atât în calitate de clinician, dar și ca cercetător imaginativ, Dan Stern a fost în primele rânduri ale celor care au determinat aceste progrese. Această carte splendidă va fi primită cu bucurie de orice clinician.
Dr. John Bowlby, Clinica Tavistock


O carte importantă, scrisă de un cercetător și clinician de frunte. Daniel Stern combină abordarea clinică cu cea experimentală, explorând importanța crucială pe care o are experiența timpurie în stabilirea scenei pentru o dezvoltare optimă sau pentru periclitarea viitorului copilului. Și pentru a realiza acest lucru, el aduce împreună idei din cercetările asupra bebelușilor, din psihanaliză și din dezvoltarea copilului.
Dr. T. Berry Brazelton, Harvard Medical School


Cuprins

Prefață
Introducere la noua ediție

PARTEA I. ÎNTREBĂRILE ȘI FUNDALUL ACESTORA

Capitolul 1. Explorarea experienței subiective a bebelușului:un rol central pentru sentimentul sinelui
Capitolul 2. Perspective și abordări ale perioadei de bebeluș

PARTEA A II‑A. CELE PATRU SENTIMENTE ALE SINELUI

Capitolul 3. Sentimentul sinelui emergent
Capitolul 4. Sentimentul sinelui central:
I. Sine versus celălalt
Capitolul­5. Sentimentul sinelui central:
II. Sinele împreună cu celălalt
Capitolul 6. Sentimentul sinelui subiectiv:
I. Perspectivă de ansamblu
Capitolul 7. Sentimentul sinelui subiectiv:
II. Acordaj afectiv
Capitolul 8. Sentimentul sinelui verbal

PARTEA a III‑a. UNELE IMPLICAȚII CLINICE

Capitolul 9. „Bebelușul observat" așa cum este văzut din perspectiva clinică
Capitolul 10. Implicații pentru teoriile subiacente reconstrucțiilor terapeutice
Capitolul 11. Implicații pentru procesul terapeutic de reconstruire a trecutului dezvoltării

Epilog
Bibliografie









Comandă online Lumea interpersonală a copilului. O perspectivă bazată pe psihanaliză și psihologia dezvoltării scrisă de Daniel N. Stern Vlad Vedeanu, tiparită la editura Trei. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Lumea interpersonală a copilului. O perspectivă bazată pe psihanaliză și psihologia dezvoltării nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.