Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Iq230

Anul apariției: 2020

ISBN: 9786063358302

Categorii: Stiintele Naturii, Carte nefolosită

Descriere

De la autorul de bestselleruri internaționale și faimosul om de știință Tim Flannery, o istorie a Europei așa cum nu a mai fost scrisă: o poveste ecologică a pământului însuși și a forțelor care au modelat viața.

 

În Europa – O istorie naturală, omul de știință, exploratorul și conservaționistul Tim Flannery aplică și istoriei Europei abordarea interdisciplinară elocventă pe care a folosit-o la istoriile ecologice dedicate Australiei și Americii de Nord. El începe acum 100 de milioane de ani, când continentele Asia, America de Nord și Africa au interacționat pentru a crea un arhipelag de insule care va deveni ulterior Europa pe care o cunoaștem azi. Tocmai pe aceste vechi tărâmuri tropicale au evoluat primele organisme distinct europene, de la broasca-mamoș, care a rezistat de la începuturile existenței continentului, la elefanții, crocodilii și rechinii gigantici care au apărut pentru a dispărea ulterior. Explorează schimbările monumentale aduse de impactul devastator al cometelor și ne arată cum au transformat schimbările atmosferice rapide Arhipelagul European într-o singură masă de pământ în timpul Eocenului.

Pe măsură ce povestea traversează milioane de ani de istorie evoluționistă, Flannery își îndreaptă, în cele din urmă, atenția asupra propriei noastre specii, descriind impactul imens pe care l-au avut oamenii asupra florei și faunei continentului – la 30 000 de ani de la sosirea noastră în Europa, rinocerul lânos, ursul de peșteră și elanul gigant, printre altele, aveau să dispară complet. Povestea continuă până în prezent, Flannery descriind rolul conducător al Europei în prezervarea vieții sălbatice, gândindu-se și la viitorul continentului: ajutându-se de progresul în tehnologia de editare genetică, oamenii de știință europeni lucrează pentru a recrea unele dintre creaturile dispărute ale continentului, precum marele bivol din pădurile primordiale ale Europei sau chiar mamutul lânos.

Scrisă cu combinația caracteristică lui Flannery de proză elegantă și expertiză științifică, Europa – O istorie naturală narează istoria naturală dramatică și evoluția dinamică a unuia dintre cele mai cunoscute locuri de pe Pământ.

 

„Istoria naturală a lui Tim Flannery ne poartă de la dispariția dinozaurilor, acum 66 de milioane de ani, până în ziua de azi... O călătorie bogată, menită a ne lumina.Nature

 

„Flannery dă la o parte cortina și ne lasă să vedem mediile trecute ale Europei, în timp ce zărim și o parte din posibilul ei viitor... atrage obligatoriu orice cititor interesat de trecutul și de viitorul lumii naturale.“ Publishers Weekly

 

„O relatare pe înțelesul tuturor, dar extrem de argumentată științific, despre evoluția florei și a faunei Europei... o carte palpitantă, plină de lucruri uimitoare, scrisă cu speranță și afecțiune.The Sunday Times

 

„O poveste captivantă... o panoramă curajoasă și în culori bogate a istoriei ecologice a Europei... Studiul superb al lui Flannery ne arată că Europa este un tărâm al «dinamismului excepțional» și al rezilienței.The Guardian

 

TIM FLANNERY este om de știință, explorator și conservaționist. A publicat peste 130 de lucrări științifice și câteva cărți, incluzând bestsellerurile internaționale The Weather Makers, Throwing Way Leg, Here on Earth și Among the Islands. A primit distincția Australian of the Year în 2007, iar din 2001 în 2013 a fost Comisar de Mediu al Australiei.


Comandă online Europa. O istorie naturală scrisă de Tim Flannery, tiparită la editura Litera face parte din colecția Iq230. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Europa. O istorie naturală nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.