Disponibilitate:  nedisponibila

PreÈ›:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 640 pagini

ISBN: 9786061808311

Categorii: Drept, Carte nefolosită, Legislatie

Descriere

Despre lucrare

Lucrarea realizează o analiză riguroasă a sistemului judiciar românesc, precum È™i o prezentare generală a sistemelor omonime din câteva țări europene, dar È™i de pe alte continente. Într-un deceniu de la publicarea primei ediÈ›ii au intervenit modificări legislative importante, unele dintre cele mai semnificative fiind implicate, cu deosebire, de intrarea în vigoare a noilor Coduri de procedură civilă È™i penală.

Despre Ediţia 2

Publicarea ediÅ£iei 2 a InstituÅ£iilor judiciare contemporane a fost prilejuită È™i de amplele È™i controversatele dezbateri din spaÈ›iul public cu privire la necesitatea unei noi reforme a sistemului judiciar. Adoptarea recentelor modificări ale „legilor justiÈ›iei” oferă oportunitatea pronunţării asupra unora dintre aceste „înfăptuiri” legislative, în scopul de a le determina resorturile reale, semnificaÈ›ia juridică È™i rolul acestora în democratizarea justiÈ›iei româneÈ™ti.

Din cuprins

  • delimitarea activităţii judiciare de activitatea celorlalte autorităţi publice
  • permanenÅ£a ÅŸi caracterul sedentar al organelor judiciare
  • conducerea ÅŸi administrarea instanÅ£elor judecătoreÅŸti
  • recrutarea ÅŸi învestirea în funcÅ£ie a judecătorilor ÅŸi procurorilor
  • admiterea în magistratură, promovarea, delegarea, detaÅŸarea ÅŸi transferarea judecătorilor ÅŸi procurorilor
  • răspunderea juridică a avocaÅ£ilor
  • drepturile ÅŸi obligaÅ£iile executorilor judecătoreÅŸti
  • geografie judiciară contemporană


Puncte forte

  • Contine ultimele modificări aduse în materie prin O.U.G. nr. 92/2018, O.U.G. nr. 7/2019, O.U.G. nr. 8/2019, O.U.G. nr. 12/2019
  • abordare aprofundată a sistemului judiciar românesc È™i a sistemelor organizate în alte țări europene, dar È™i de pe alte meridiane
  • ample referinÅ£e bibliografice
  • index alfabetic

Despre autori

Ioan Les este doctor în drept, profesor emerit, profesor universitar la Facultatea de Drept „Simion BărnuÈ›iu” din Sibiu, conducător de doctorat în domeniul Dreptului procesual civil È™i unul dintre cei mai renumiÈ›i proceduriÈ™ti din România, membru fondator È™i vicepreÈ™edinte al Academiei de ȘtiinÈ›e Juridice din România.

Daniel Ghita este cadru didactic la Facultatea de Drept a Universităţii din Craiova, profesor universitar, titularul disciplinei Drept procesual civil; conducător de doctorat în domeniul Dreptului procesual civil; prodecan al Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova; membru al Senatului Universităţii din Craiova; vicepreÅŸedinte al Senatului Universităţii din Craiova; avocat în Baroul Dolj; arbitru al CurÅ£ii de Arbitraj Dolj; membru în colegiul de redacÅ£ie al Revistei de ÅžtiinÅ£e Juridice; membru în consiliul editorial al revistei de ÅžtiinÅ£e Politice.


Comandă online Institutii judiciare contemporane. Editia 2 scrisă de Ioan Les , Daniel Ghita, tiparită la editura Editura CH Beck în anul 2019. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Institutii judiciare contemporane. Editia 2 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.