Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): , ,

Editura:

Anul apariției: 2019

Nr. pagini: 328 pagini

ISBN: 9786064006905

Categorii: Psihologie, Carte nefolosită, Psihologie motivationala, Dezvoltare personala

Descriere

În viață, mai devreme sau mai târziu, cu toții suntem afectați de neplăceri. Avem doar de pierdut în aceste situații? Cu toate că ne fac să suferim, ne spun autorii, dificultățile scot la lumină puterile noastre neașteptate, poate neexprimate, frumusețea noastră ascunsă. Dar, pentru a fi în contact cu noi înșine, cu ființa noastră în integralitatea sa, trebuie să mergem în profunzime. În această carte, bazată pe cursul ținut la Universitatea Stanford de Hans Steiner, autorii ne prezintă cinci căi – memele, actele ratate, preferințele artistice, scrierile creative și visele prin care putem accesa mintea inconștientă, comorile ei ascunse și pericolele pe care le conține.

Studiul inconștientului ne permite să ne cunoaștem mai bine, ne stimulează și ne amplifică potențialul creativ în toate formele lui, indiferent dacă este vorba despre scris, pictură, fotografie sau alte mijloace artistice, ajutându-ne să ne reîmprospătăm impulsurile creative și să depășim potențialele obstacole (precum blocajele în inactivitate), pentru a trăi o viață mai fericită, mai împlinită. Cartea se adresează tuturor celor interesați de investigarea proceselor și motivelor inconștiente din spatele comportamentului manifest și de înțelegerea propriei persoane mai în profunzime.

Hans Steiner este profesor de psihiatrie și științe ale comportamentului la Facultatea de Medicină a Universității Stanford și profesor invitat al Universității de Medicină din Viena și al Universității din Innsbruck. A publicat numeroase articole, capitole și cărți și a fost premiat pentru performanțele academice.

Rebecca Hall a studiat psihologia și biologia, și a fost asistenta profesorului Steiner la cursul Mintea ta secretă ținut la Universitatea Stanford. În prezent lucrează cu medici și psihologi și este interesată de extinderea potențialului creativ.



Ce carte valoroasă a scris Hans Steiner, un doctor eminent în adevăratul sens al cuvântului: profesor, mentor și medic! În această carte incitantă, Steiner ia cititorul într-o călătorie a explorării de sine, printr-o serie de exerciții de extindere a minții. Aducând împreună neuroștiințele și psihologia abisală, Steiner ajută cititorii să-și descopere aspectele ascunse, amplificându-le reziliența și creativitatea. Alăturați-vă numeroșilor studenți de la Stanford care, de-a lungul anilor, au beneficiat de acest curs remarcabil!
- Irvin Yalom, prof. univ. de psihiatrie la Universitatea Stanford

Hans Steiner este unul dintre marii psihiatri ai epocii noastre și abordarea lui ingenioasă, atunci când prezintă complexitatea funcționării noastre mentale, încântă și informează în egală măsură. Această carte este o contribuție majoră la cea mai importantă arie a gândirii psihodinamice, relevantă pentru toți cei interesați de psihologie.

- Peter Fonagy, prof. univ. de psihanaliză contemporană și științele dezvoltării la University College London



Cuprins

Introducere

Capitolul 1. De ce să dăm atenție inconștientului?
Artiști renumiți, ca studii de caz: René Magritte, Artemisia Gentileschi, Georgia O’Keeffe, Egon Schiele și Vincent van Gogh

Capitolul 2. Neuroștiința minții

Capitolul 3. Rolul psihometriei în studiul inconștientului: Care sunt preferințele tale personale în ceea ce privește diminuarea stresului,

conflictului și ambiguității?
Scanarea personalității: GHQ‑30, FAY, WAI‑84, exercițiul ritmului cardiac și REM‑71

Capitolul 4. Ceva ușor pentru început: meme, greșeli de vorbire și de auz și parapraxii

Capitolul 5. Creativitatea și inconștientul. Corelativul obiectiv și dialectica prezență/hermeneutică.
În ce fel preferințele artistice reflectă mintea voastră inconștientă

Capitolul 6. Scrierea expresivă și inconștientul motivațional: recrearea și reconstruirea bogăției vieții voastre

Capitolul 7. Calea regală către inconștient: analiza visului.
Când ne spun visele ceva despre noi înșine?

Epilog
Anexă
Referințe


Comandă online Mintea ta secretă. Cunoaște-ți și asumă-ți inconștientul scrisă de Rebecca Hall , Hans Steiner , Daniela Andronache, tiparită la editura Trei în anul 2019. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Mintea ta secretă. Cunoaște-ți și asumă-ți inconștientul nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.