Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 9,90 LEI
Autor(i): Constantin Miu
Editura: Florile dalbe
Anul apariției: 1997
Nr. pagini: 209 pagini
Categorii: Critica literara, Beletristică și critică
Orice comentariu al poeziei voiculesciene ar trebui sa aiba ca motto ceea ce Voiculescu insusi a afirmat in "Confesiunea unui scriitor si medic", in 1936: "Pregatirea stiintifica, studiile medicale, cunostintele de filosofie si tot castigul meu in celelalte domenii de cultura, arta literara, in loc sa ma departeze, m-au apropiat de credinta. Unilateral, as fi fost poate un ateu naiv, un simplist negatie. Cu cat mai poliedric, cu atat au avut loc pe unde sa strabata experiente concrete, puncte de vedere noi, interferente doctrinare, putinta de comparatii, lumina mai multa. Iar din toate, sinteza ca neaparat credinta trebuie sa stea la temelia spiritului omului normal."
Vasile Voiculescu este tipul poetului mistic, care refuza innecul existential. Chiar daca se intampla, sfortarea, incrancenarea, concentrarea eforturilor se va face tocmai in scopul depasirii momentului de declin. Toate experientele, interferentele de doctrina l-au dus pe Vasile Voiculescu catre Ortodoxie, facandu-l sa afirme ca la cele doua laturi "de jos", "dimensiuni pasionale" - "bucuria si durerea" - trebuie adaugata si o a treia "inaltimea, dimensiunea spiritualitatii" si, prin transfigurare, sa se treaca in "a patra dimensiune metafizica, in extaz si sfintenie".
Comandă online Vasile Voiculescu - Poet isihast. De la ascetica la mistica in poezia religioasa a lui Vasile Voiculescu la 9,90 lei scrisă de Constantin Miu, tiparită la editura Florile dalbe în anul 1997. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Vasile Voiculescu - Poet isihast. De la ascetica la mistica in poezia religioasa a lui Vasile Voiculescu nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Poetica temporalitatii
Dacia
Dumitru Chioaru
224 pagini
An: 2000
Literatura romana sub comunism. Proza
Fundatiei Pro
Eugen Negrici
408 pagini
An: 2003
P. P. Carp, critic literar si literat. T. Maiorescu si contemporanii lui
Institutul Cultural Roman
Eugen Lovinescu
346 pagini
An: 2009
Satira sociala in Tiganiada lui Ion Budai Deleanu
Sitech
Violeta Miron
188 pagini
An: 2019
Dimitrie Cantemir intre Orient si Occident
Fundatiei Culturale Romane
Dragos Moldovanu
254 pagini
An: 1997
Mit. Mitogeneza. Mitosfera
Casa Scoalelor
Victor Kernbach
240 pagini
An: 1995
Zidirea si alte povestiri
Moldova
Mihai Ursachi
94 pagini
An: 1990
Drama istorica universala si nationala
Eminescu
Ion Zamfirescu
298 pagini
An: 1976
Mai sus de miazanoapte
Cartea Romaneasca
Vintila Horia
190 pagini
An: 1992
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000