Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 25,00 LEI
Autor(i): Ionita Elena
Editura: Vladimed - Rovimed
Anul apariției: 2013
Nr. pagini: 203 pagini
ISBN: 978-606-583-443-9
Categorii: Aviatie / Astronautica, Știința și Tehnică
Cu siguranță, numele lui Henri Coandă este cunoscut de majoritatea românilor. Mulți au auzit de el ca „pionier al aviației române și mondiale”, „părinte al aviației cu reacție”, „inventatorul farfuriei zburătoare” sau „cel care a descoperit Efectul Coandă.”
Puțini știu însă că a abordat o mare varietate de domenii ale activității umane, obținând rezultate remarcabile în mecanică, acustică, optică, aero- și hidro-dinamică, construcții, geofizică, protecția mediului, biologie și agricultură.
Intuiția, spiritul inventiv și capacitatea creatoare l-au impus ca vizionar de geniu, realizările sale ieșind complet din făgașul drumului parcurs de contemporanii săi. Gustave Eiffel însuși a remarcat încă de pe vremea când Henri Coandă avea doar 24 de ani că „băiatul acesta s-a născut cu 30, dacă nu chiar cu 50 de ani prea devreme.”
Despre viața, invențiile și descoperirile sale s-au scris numeroase articole și cărți. Din păcate, acestea nu sunt accesibile celor dornici să le studieze. Unele sunt destul de vechi și greu de găsit, altele sunt recent publicate dar prețul lor constituie un real impediment pentru tinerii sau bibliotecile care ar dori să le achiziționeze. Internet-ul, această „unealtă” atât de la îndemâna noastră, ne oferă numeroase informații, dar acestea sunt disparate, incomplete și nu întotdeauna corecte.
Deseori, în cadrul unor prezentări ale precursorilor aviației și aeronauticii române desfășurate în școlile băcăuane, am observat că elevii urmăresc cu mare atenție povestirile, imaginile și filmele despre „năzdrăvanele” invenții și descoperiri ale lui Henri Coandă.
Am constatat că „tinerii de toate vârstele”, adică cei curioși și cu mintea deschisă, indiferent de numărul anilor pe care i-au trăit, doresc să afle cât mai multe despre acest savant român cunoscut și recunoscut în întreaga lume.
Interesul lor m-a determinat să îndrăznesc a scrie această carte, în speranța că cei care vor avea răbdarea să o citească vor cunoaște complexitatea operei și importanța moștenirii lăsate omenirii de Henri Coandă.
Și, parafrazându-l pe însuși „personajul principal” al lucrării, sper ca cititorii să înțeleagă că “Puține nații din lume se pot mândri că au contribuit la progresul aviației cât a reușit nația română…”
Pentru redactarea cărții trebuie să le mulțumesc copiilor, cu molipsitoarea lor curiozitate, cât și familiei, pentru imbold și sprijin.
Comandă online Henri Coanda. Esenta curgerii si a zborului la 25,00 lei scrisă de Ionita Elena, tiparită la editura Vladimed - Rovimed în anul 2013. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Henri Coanda. Esenta curgerii si a zborului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Sisteme de conducere a zborului. Lucrari practice de laborator
Sitech
Mihai Lungu
130 pagini
An: 2009
Teoria si Constructia Sistemelor de Propulsie. Indrumar pentru lucrari practice
Sitech
Alexandru Tudosie
106 pagini
An: 2005
Intreaba-l pe astronaut! O galaxie de raspunsuri uimitoare despre zborul în spatiu
Niculescu
Tom Jones
9786063801051
255 pagini
An: 2017
Inventii si prioritati romanesti in aviatie
Albatros
Constantin C. Gheorghiu
197 pagini
An: 1979
English-Russian Aerohydrodynamical Dictionary
Soviet Encyclopedia Publishing House
M. G. Kotik
710 pagini
An: 1970
Mansarda VELUX
Velux Romania
140 pagini
An: 2009
Arhitectura, Nr. 4/2011 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Francoise Pamfil
144 pagini
An: 2011
Arhitectura, Nr. 86 - Iulie-August 2010 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Q-Group Proiect
Stefan Ghenciulescu
114 pagini
An: 2010
Arhitectura, Nr. 79 - Noiembrie 2009 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Q-Group Proiect
Stefan Ghenciulescu
120 pagini
An: 2009
Arhitectura, Nr. 6/2011 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Francoise Pamfil
144 pagini
An: 2021