Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 29,90 LEI
Autor(i): Robin Norwood
Editura: Litera
Colecția: Dezvoltare Personala
Anul apariției: 2014
Nr. pagini: 368 pagini
ISBN: 9786066865791
Categorii: Psihologie aplicata, Psihologie
Această carte abordează motivele pentru care atâtea femei aflate în căutarea unui bărbat care să le iubească par să găsească, inevitabil, parteneri labili, lipsiţi de sentimente.
Se analizează, de asemenea şi motivul pentru care, chiar şi atunci când înţelegem că relaţia pe care o avem nu este ceea ce ne doream, ne vine totuşi atât de greu să-i punem capăt.
Vom vedea cum o iubire normală devine exagerată atunci când, deşi partenerul este nepotrivit, indiferent sau indisponibil, nu putem renunţa la el - ba chiar îl dorim şi avem nevoie de el mai mult ca înainte.
Vom ajunge să înţelegem cum nevoia de dragoste, dorinţa arzătoare de a iubi, dragostea însăşi se transformă în dependenţă.
Comandă online Femei care iubesc prea mult. De ce ne indragostim mereu de barbati nepotriviti la 29,90 lei scrisă de Robin Norwood, tiparită la editura Litera face parte din colecția Dezvoltare Personala. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Femei care iubesc prea mult. De ce ne indragostim mereu de barbati nepotriviti nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Robin Norwood ne relatează pe parcursul cărții mai multe exemple prin care subliniază anumite comportamente ce le au femeile în cadrul relațiilor de dragoste. Comportamente neadecvate care nouă, femeilor, ni se par normale având în vedere relațiile din cadrul familiilor din care provenim ce ne-au afectat echilibrul interior, modul nostru de gândire, ba chiar și sănătatea noastră. Pe baza exemplelor din carte, autoarea explică de ce acele femei au avut comportamentul respectiv și care au fost cauzele inițiatoare. Din acest punct de vedere cartea mi-a răscolit trecutul și zdruncinat gândurile. Cu cât înaintam în lectură descopeream alte și alte lucruri ce mă reprezentau și astfel am putut să-mi dau seama de ce am anumite comportamente, fapt care mi-a dat oarecum comportamentul puțin peste cap… și nu în sensul bun. La sfârșitul cărții, autoarea prezintă anumiți pași pentru recuperare, însă foarte vagi și generali. Aș fi vrut să găsesc ceva mai concret, niște exerciții pentru a-mi restabili echilibrul, anumite teme ca să zic așa, pe care aș putea să le pun în practică în viața de zi cu zi. A fost o experiență ciudată, pe-o parte mi-a lămurit anumite aspecte și m-a ajutat să-mi înțeleg mai bine comportamentul, însă pe altă parte m-a zăpăcit mai tare… ca și cum cineva mi-ar fi explicat unde ar trebui să ajung, dar m-a lăsat într-o gară fără să-mi spună ce tren trebuie să iau. Nu știu dacă e bine să o recomand sau nu, eventual doar femeilor mai puternice din fire ce nu se lasă zdruncinate așa usor. Recunosc, sunt o persoană foarte emotivă și cred că Norwood mi-a atins punctul slab. „Uneori golul va fi atât de profund, încât aproape că veți simți cum suflă vântul acolo unde ar trebui să fie inima dumneavoastră.”
Interogatia reflexiva
Sitech
Marius-Florin Mihaila
244 pagini
An: 2016
Stresul - un prieten pretios?
Gemma Print
Vera F. Birkenbihl
176 pagini
An: 1999
Comunicarea extraverbala
Dacia
VIRGIL ENATESCU
368 pagini
An: 1987
12 reguli de viata. Un antidot la haosul din jurul nostru
Trei
Jordan Peterson
9786064005076
424 pagini
An: 2018
Studii de psihologia artei
Didactica si Pedagogica
N. Parvu
227 pagini
An: 1967
Din psihologia poporului roman
Albatros
D. Draghicescu
480 pagini
An: 1996
Psihologia interculturala. Im pactul determinarilor culturale asupra fenomenelor psihosociale
Universităţii de Vest
282 pagini
An: 2006
Jung
Humanitas
Anthony Stevens
190 pagini
An: 1996
Lavinia
Horion
Mariana Tatomir
114 pagini
An: 1998
Copiii cu ADHD. Ghid practic pentru parinti
Lizuka Educativ
Donatella Arcangeli
9786306570225
144 pagini
An: 2024