Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  69,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Colecția: Curs universitar

Anul apariției: 2013

Nr. pagini: 448 pagini

ISBN: 978-606-18-0191-6

Categorii: Drept comercial / afacerilor, Drept, Drept fiscal

Descriere

Dreptul pieţei de capital reprezintă o disciplină pluridisciplinară, care cuprinde elemente de drept şi instituţii juridice din cadrul dreptului comercial, dreptului administrativ, dreptului muncii, dreptului concurenţei, dreptului civil şi dreptului penal. Dincolo de regulile de drept substanţial, dreptul pieţei de capital presupune aplicarea unor reguli procedurale, întemeiate fie pe norme speciale, fie pe norme cu caracter comun aparţinând dreptului procesual civil.
Pe lângă întrepătrunderea unor ramuri importante ale dreptului în sfera dreptului pieţei de capital, caracterul pluridisciplinar al acestuia este decisiv conturat de influenţele majore ale ştiinţei economice.
Cursul se deschide prin prezentarea principiilor fundamentale care conturează dreptul pieţei de capital, fiind descrise principiul transparenţei, principiul protecţiei investitorilor, principiul egalităţii de tratament şi principiul majorităţii.
Definirea şi explicarea elementelor caracteristice generale ale instrumentelor financiare, precum şi descrierea principalelor instrumente financiare reprezintă un prim pas în vederea înţelegerii scopului vizat de pieţele de capital, precum şi a obiectului tranzacţiilor bursiere.
Un capitol extrem de important este dedicat tranzacţiilor cu instrumente financiare, fiind urmărite elementele componente clasice dezvoltate de dreptul civil: consimţământul (cu o atenţie deosebită acordată ofertei de a contracta şi ordinului de bursă), capacitatea, părţile tranzacţiei şi efectele juridice ale acesteia.
Actorilor importanţi ai pieţelor de capital le sunt dedicate următoarele capitole: intermediarii autorizaţi, organismele de plasament colectiv, operatorii de piaţă, fiind evidenţiate caracteristicile esenţiale, fiind împletite aspecte de drept civil, administrativ, dreptul muncii, dar şi, evident, drept financiar lato sensu.
într-un capitol distinct sunt prezentate operaţiunile de piaţă, respectiv ofertele publice: de vânzare, de cumpărare, de preluare, procedurile squeeze out şi sell out.
Elementele de drept ce caracterizează emitenţii instrumentelor financiare, fiind subliniate obligaţiile de informare a publicului, componentă esenţială a principiului protecţiei investitorilor sunt prezentate, dar şi condiţiile legale imperative care este necesar a fi îndeplinite în vederea admiterii la tranzacţionare.
Cursul abordează şi aspectele referitoare la abuzul de piaţă, fiind înfăţişate trăsăturile esenţiale ale utilizării abuzive a informaţiilor privilegiate, precum şi ale manipulării pieţei de capital. Este realizată o succintă descriere a principalelor metode de manipulare a pieţei de capital, precum şi a atribuţiilor autorităţii administrative în combaterea abuzului de piaţă.
în ultimul capitol sunt descrise elemente esenţiale de drept societar aplicabile societăţilor admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată de capital.


Comandă online Dreptul pietei de capital la 69,90 lei scrisă de Cristian Dutescu, tiparită la editura CH Beck face parte din colecția Curs universitar. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Dreptul pietei de capital nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.