Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 15,00 LEI
Autor(i): Cristina Vidrutiu
Editura: Casa Cartii de Stiinta
Colecția: Biblioteca tanarului scriitor
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 396 pagini
ISBN: 978-606-17-0220-6
Categorii: Critica literara, Beletristică și critică
„După un demers tematist, în care Cristina Vidruţiu panoramează mitul ciumei atât în varianta realistă, cât şi în cea alegorică, deschiderea cea mai incitantă propusă de autoare este extinderea conceptului de epidemie de la nivel tematic la nivel de dinamică a ideilor şi a culturilor. Ea face o propunere care are o valoare metodologică: este posibil ca migraţia şi difuzia temelor literare şi imaginare (inclusiv tema ciumei) să aibă loc după un pattern epidemiologic? între cele două teorii actuale, cea a influenţelor şi cea a epigenezei imaginilor şi simbolurilor, sugestia ei merită să fie serios meditată de către teoreticienii comparatismului.”
Corin Braga
„Pot să afirm fără ezitare că lucrarea Cristinei Vidruţiu a fost pentru mine personal una dintre cele mai stimulative experienţe de lectură din ultima vreme. O lectură într-adevăr contaminantă. Aflată la convergenţa cercetării literare cu medicina, istoria culturală, antropologia culturală, studiile politice, teza autoarei este de o temeritate notabilă, iar efortul său de documentare, sistematizare, descriere şi analiză a diferitelor tipuri de discursuri consacrate precumpănitor ciumei (una din ipostazele epidemicului) este dublat de logica argumentării ideilor, eleganţa stilului şi acribia filologică.”
Adriana Babeţi
Comandă online Imaginarul epidemic - Reprezentari istorice si metaforice ale ciumei in literatura la 15,00 lei scrisă de Cristina Vidrutiu, tiparită la editura Casa Cartii de Stiinta face parte din colecția Biblioteca tanarului scriitor. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Imaginarul epidemic - Reprezentari istorice si metaforice ale ciumei in literatura nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Literatura absurdului
Universitas
Nicolae Balota
632 pagini
An: 2000
A citi, a reciti. Catre o poetica a (re)lecturii
Polirom
Matei Calinescu
406 pagini
An: 2003
Poetica temporalitatii
Dacia
Dumitru Chioaru
224 pagini
An: 2000
Literatura romana sub comunism. Proza
Fundatiei Pro
Eugen Negrici
408 pagini
An: 2003
P. P. Carp, critic literar si literat. T. Maiorescu si contemporanii lui
Institutul Cultural Roman
Eugen Lovinescu
346 pagini
An: 2009
Castelul de nisip
Orion
Iris Murdoch
318 pagini
An: 1994
Pustiul dragostei
Orion
Francois Mauriac
170 pagini
An: 1993
Spre orasul secret al incasilor
Ion Creanga
Eugen Pop
222 pagini
An: 1975
Cuceritorul
Litera
HANNAH HOWELL
292 pagini
An: 2018
Numai iubirea
Litera
Mary Balogh
298 pagini
An: 2021