Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  19,62 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 110 pagini

ISBN: 978-606-583-356-2

Categorii: Management scolar, Învățamânt - Educație, Ghiduri profesori, Metodica si ghiduri pentru profesori

Descriere

Omul este o fiinţǎ care nu poate trǎi izolat.De-a lungul vieţii el face parte din diferite grupuri.Familia este primul grup cǎruia îi aparţinem.Aceasta este formatǎ din părinţi,copii şi alţi membri.în unele cazuri, din diferite motive, rolul părinţilor este preluat de alte persoane. Relaţiile din cadrul familiei se bazeazǎ -sau ar tebui sǎ se bazeze –pe afecţiune, ajutor, respect, colaborare, încredere.

Atitudinea pe care o adoptǎ familia faţǎ de viaţa şcolarǎ a copilului este plinǎ de ecouri diferite, care se reflectǎ şi asupra copilului şi asupra celulei familiale. Aceastǎ problemǎ a apǎrut în societatea românească într-o perspectivǎ cu totul nouǎ dupǎ revoluţia din decembrie 1989.

Sǎrǎcia şi disperarea, cuplate cu aspiraţiile generate de noile posibilitǎţi şi cu cadrul democratic mult mai permisiv decât cel dictatorial pot genera procese de necontrolat, neavantajoase pentru societatea româneascǎ şi nu numai.Ignorarea acestor probleme devine un factor responsabil de procesele negative ce se pot întâmpla.

Deşi se vorbeşte foarte mult despre drepturile copilului, despre rolul familiei în educarea şi creşterea copilului, deşi multǎ vâlvǎ este fǎcutǎ de ONG-uri şi asociaţii neguvernamentale, multe persoane politice sau nume sonore din lumea starurilor de cinema şi lumea artiştilor sunt mediatizate de mass-media, un procent destul de mare de copii sunt neglijaţi, maltrataţi, obligaţi să cerşeascǎ sau sǎ rămânǎ analfabeţi pentru a satisface anumite interese ascunse.

Toate acestea se întâmplǎ fie din vina societǎţii în care trǎiesc, fie a zonei geografice unde s-au nǎscut sau pur şi simplu din vina celor care le-au dat viaţǎ.

Familia este cea care ar trebui sǎ reprezinte un model pozitiv pe care sǎ îl urmeze copilul în viaţǎ.

Cariera de cadru didactic în învǎţământul primar m-a purtat pe la numeroase şcoli, toate din mediul rural.Am observat schimbǎri majore în comportamentul copiilor faţǎ de seriile anterioare.

Aceste schimbǎri cred că sunt datorate relaţiilor din familiile din care provin, din mediul rural, familii incomplete de cele mai multe ori.

Fac parte din acei învǎţǎtori care au iniţiat, promovat şi finalizat proiecte în care copii lǎsaţi singuri acasǎ, sau care cresc lângă pǎrinţi dezinteresaţi de soarta lor sǎ fie ajutaţi sǎ se integreze în colectivitate şi sǎ aspire la un succes şcolar.

Toate acestea m-au condus la alegerea acestei teme pentru lucrarea de faţǎ.Şcoala şi familia sunt cei doi poli de rezistenţǎ ai educaţiei.Mǎ regǎsesc în ambii poli: -ca mamǎ şi ca educator.


Comandă online Managementul randamentului scolar si implicatia familiei la 19,62 lei scrisă de Filote Diana Nicoleta, tiparită la editura Vladimed - Rovimed în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Managementul randamentului scolar si implicatia familiei nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.