Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 35,00 LEI
Autor(i): Ghislain Magerotte , Eric Willaye
Editura: Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 294 pagini
ISBN: 978-606-8244-52-5
Categorii: Psihologie aplicata, Psihologie
Descriere
Ce este intervenţia comportamentală clinică?
Cum să aplici A.B.A. în codiţii de etică şi de ameliorare a calităţii vieţii?
Care sunt competenţele necesare pentru a aplicarea corectă a acestui demers?
Această lucrare se adresează în principal intervenienţilor implicaţi în structuri şcolare, educative, sociale, medicale şi medico-sociale, precum şi oricărei persoane interesate de copiii, adolescenţii şi adulţii cu tulburări de dezvoltare.
Consacrată în principal modelului comportamental, numit şi A.B.A. (Applied Behavior Analysis sau Analiză Aplicată a Comportamentului), această lucrare prezintă diferitele demersuri ale intervenţiei, pornind de la fixarea priorităţilor şi a obiectivelor, la elaborarea programului de intervenţie pe baza unei ipoteze funcţionale, până la aplicarea lui, evaluarea lui şi comunicarea rezultatelor persoanelor vizate ori interesate, precum şi comunităţii ştiinţifice. Ea abordează, de asemenea, două problematici actuale care privesc, pe de o parte, sensibilitatea socială a copilului la atenţia adultului, mai ales dacă suferă de autism şi, pe de altă parte, formarea unor intervenienţi clinicieni de calitate.
Intervenţia este „pozitivă”, întrucât se focalizează pe învăţările ce asigură persoanei calitatea vieţii şi pe „generalizarea” progreselor în toate mediile de viaţă (familie, şcoală, muncă, distracţii etc.). Ea este în acelaşi timp „clinică”, adaptându-se caracteristicilor fiecărei persoane şi familii vizate.
Cuprins
Istoric, principii și valori Explicarea istoricului intervenției comportamentale clinice Definirea și ilustrarea principiilor intervenției comportamentale clinice Alinierea practicilor la valori Strategii ale intervenției comportamentale clinice Fixarea priorităților în cadrul intervenției Transpunerea priorităților în obiective de intervenție Observarea și măsurarea comportamentului Formularea unei ipoteze funcționale Creșterea probabilității de manifestare a comportamentelor Modificarea legăturii dintre contextul antecedent și comportament învățarea unui nou comportament Reducerea manifestării unui comportament problematic Aplicarea strategiilor de susținere a comportamentului pozitiv (P.B.S.) Programarea menținerii comportamentului și generalizarea Verificarea eficacității intervenției comportamentale clinice Elaborarea și aplicarea unui program de intervenție comportamentală clinică Redactarea raportului unei intervenții comportamentale clinice Perspective actuale Evaluarea sensibilității sociale a copilului la atenția adultului. Perspective de cercetare în domeniul autismului Formarea clinică de calitate a intervenienților
Comandă online INTERVENTIA COMPORTAMENTALA CLINICA. Formarea in A.B.A la 35,00 lei scrisă de Ghislain Magerotte , Eric Willaye, tiparită la editura Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania în anul 2012. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul INTERVENTIA COMPORTAMENTALA CLINICA. Formarea in A.B.A nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Interogatia reflexiva
Sitech
Marius-Florin Mihaila
244 pagini
An: 2016
Invingeti stresul
Teora
Andrew Goliszek
136 pagini
An: 1998
Stresul - un prieten pretios?
Gemma Print
Vera F. Birkenbihl
176 pagini
An: 1999
Comunicarea extraverbala
Dacia
VIRGIL ENATESCU
368 pagini
An: 1987
Defectologie. Teoria si practica compensatiei. Nevazatori, ambliopi, orbi, surdo-muti
Didactica si Pedagogica
Dorin Damaschin
280 pagini
An: 1973
Tipuri psihologice
Humanitas
C. G. Jung
540 pagini
An: 1997
Lavinia
Horion
Mariana Tatomir
114 pagini
An: 1998
Copiii cu ADHD. Ghid practic pentru parinti
Lizuka Educativ
Donatella Arcangeli
9786306570225
144 pagini
An: 2024
Interogatia reflexiva
Sitech
Marius-Florin Mihaila
244 pagini
An: 2016
Pasi catre tine insuti. Puterea frumusetii interioare
Dharana
Maria Timuc
398 pagini
An: 2015