Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,00 LEI
Titlu original: Millenium
Autor(i): John Varley
Editura: Trei
Colecția: Science Fiction
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 352 pagini
ISBN: 9789737076755
Categorii: Science-Fiction, Beletristică și critică, Science-Fiction & Fantasy
In spatele dezastrelor aeriene se poate ascunde un adevăr mai macabru, care implică pasagerii dispăruţi şi societatea dintr-un viitor postbelic.
Un avion DC-10 şi un Boeing 747 sunt pe punctul de a se ciocni deasupra oraşului Oakland, California, însă o echipă de călători temporali din viitorul îndepărtat va interveni şi-i va salva pe pasageri în ultima clipă... dar în ce scop? în Washington D.C., un investigator de dezastre aeriene primeşte un telefon care-i va schimba complet viaţa… şi lumea pe care o cunoaştem noi.
„O aventură temporală cu totul neaşteptată." -- Locus
John Herbert Varley (n. 1947) este autorul a 11 romane şi 5 culegeri de povestiri, pentru care a obţinut trei Premii Hugo, două Premii Nebula şi zece Premii Locus. Cărţile sale nu au mai fost traduse în România. Mileniu a fost ecranizat în anul 1989, avându-l în rolul principal pe Kris Kristofferson.
Comandă online Mileniu la 39,00 lei Millenium scrisă de John Varley, tiparită la editura Trei. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Mileniu nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Nr pagini: 345 (editura Trei) An aparitie: 2012 (Ed. Trei) Nota mea: 2/10 A fost o carte care din Iunie m-am chinuit sa o termin. Datorita ei am ajuns sa intru intr-un reading slump de aproape 2 luni; reading slump din care foarte greu am iesit. Ipoteza calatoriei in timp, salvarea a mii de oameni din cele mai groaznice accidente este foarte interesanta. Pacat insa, ca am descoperit multe dialoguri/descrieri facute doar de dragul de a face cartea cat mai voluminoasa; sirul narativ era extreme de lent, actiunea se petrecea pe doua planuri (viitor si anii ’50) - problema era ca de multe ori am avut impresia ca m-am pierdut in informatii si ma intorceam inapoi, dar fara efect din pacate. Citeam 3-5 pagini dupa care adormeam sau ma plictiseam teribil amanand lectura scuzandu-mi reactia datorita faptului ca poate as fi avut o zi mai proasta, dar acest lucru se repeta, iar in cele din urma dupa o saptamana de chin am facut o pauza de la lectura (ca noroc am dar de Winnetou care m-a din scos in acel reading slump, apoi am mai citit o carte. Dupa ce am reusit sa citesc doua povesti, am incercat sa termin si povestea aceasta, stand aproape 6 ore jumatate pentru ultimele 120 de pagini. M-am chinuit sa termin cumva lectura, avand in jur de 150 de pagini ramase, doar de dragul obiceiului meu de a citi cartea in intregime - poate, poate voi avea norocul de un final interesant. Din pacate, in acest caz nu a fost asa. Am avut parte de un cliseu - agentul secret din viitor are avea misiunea de a indeparta o persoana din trecut de un anumit loc sub orice mijloc, ajunge sa se indragosteasca de acesta, in cele din urme “agenta din viitor” ramand insarcinata, misiunea da gres, iar ea decide sa ramana in trecut (avand doar un an de trait in acel mediu) alaturi de omul cu care va avea o fetita. Probabil altora le-a placut si au reusit sa vada aspect chiar interesante in aceasta lectura si chiar ma bucur pentru ei! Aceasta este doar o parere personala si nu intentionez sa supar pe cineva.
Lupi si mere stricate
Pavcon
Pompilian Tofilescu
204 pagini
An: 2019
Catedrala lingurilor
Pavcon
Pompilian Tofilescu
182 pagini
An: 2021
Demolatorul
Nemira
170 pagini
An: 1994
Suflete mecanice
TransPres
Constantin Cublesan
124 pagini
An: 1992
Povestiri Stiintifico-Fantastice, Nr. 310/1967 - Ochiul de Mort. Alambai sau Arcanele Artei
Revista Stiinta si Tehnica
Adrian Rogoz, Oscar Lemnaru
32 pagini
An: 1967
Mit. Mitogeneza. Mitosfera
Casa Scoalelor
Victor Kernbach
240 pagini
An: 1995
Zidirea si alte povestiri
Moldova
Mihai Ursachi
94 pagini
An: 1990
Drama istorica universala si nationala
Eminescu
Ion Zamfirescu
298 pagini
An: 1976
Mai sus de miazanoapte
Cartea Romaneasca
Vintila Horia
190 pagini
An: 1992
Inainte de tacere
Rao
Ernesto Sabato
186 pagini
An: 2000
Lupi si mere stricate
Pavcon
Pompilian Tofilescu
204 pagini
An: 2019
Catedrala lingurilor
Pavcon
Pompilian Tofilescu
182 pagini
An: 2021
Demolatorul
Nemira
170 pagini
An: 1994
Intilnire cu Hebe
Albatros
Ovidiu Surianu
170 pagini
An: 1972
Casa Noptii (Volumul 4): Infruntarea
Litera
Kristin Cast, P. C. Cast
334 pagini
An: 2010