Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 45,00 LEI
Autor(i): Angela Butnariu
Editura: Casa Cartii de Stiinta
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 198 pagini
Tip copertă: tare
ISBN: 978-606-17-0062-2
Categorii: Cardiologie, Medicină - Sănătate
Defectele cardiace congenitale au fost descrise pe piesele de morfopatologie încă din secolul XVII, dar cardiologia pediatrică a început să se dezvolte ca specialitate abia din 1930.
Cardiologia pediatrică este o ramură medicală diferită de pediatrie şi de asemenea, diferită de cardiologia adultului. Patologia cardiacă a adultului este dominată de suferinţa ischemică miocardică şi de hipertensiunea arterială, în timp ce la copil, patologia cardiovasculară este reprezentată copios de malformaţiile cardiace congenitale, urmate la distanţă de cardiomiopatii.
în acest context etiologic, este evident că, principalele soluţii terapeutice în cardiologia pediatrică sunt cele chirurgicale. în 1938 Robert Gross ligaturează cu succes un duct arterial la o fetiţă de 7 ani, deschizând astfel era chirurgiei cardiovasculare pediatrice. Primul şunt Blalock-Tanssig s-a efectuat în 1944, iar 10 ani mai târziu a avut loc prima intervenţie chirurgicală pe cord deschis într-o malformaţie cardiacă congenitală.
în 1961, în Statele Unite ale Americii, a fost recunoscută pentru prima oară, specializarea de cardiologie pediatrică care, începând de atunci, s-a dezvoltat impetuos.
Disfuncţia miocardică sau insuficienţa cardiacă se întâlneşte în asociaţie cu malformaţiile cardiace congenitale, cardiomiopatii, miocardite, pericardite, endocardite şi încă în alte condiţii etiologice. Alături de chirurgia cardiovasculară, terapia în bolile inimii la copii include agenţi farmacologici, tehnici de cateterism intervenţional, mijloace terapeutice electrofiziologice incluzând ablaţii transcateter, pacing etc.
Această carte este destinată practicianului care tratează copii cu boli cardiace: specialist pediatru, pediatru cardiolog, medic rezident pediatru sau cardiolog, dar şi pentru studentul în medicină sau pentru colegii noştri chirurgi cardiovasculari pediatri, anestezişti cardiologi şi intensivişti.
La ora actuală cardiologia pediatrică este o specialitate multidisciplinară; la îngrijirea unui pacient atât de special cum este copilul cu boală cardiovasculară concurând toţi specialiştii enumeraţi mai sus şi încă alte specialităţi înrudite. Poate din acest motiv, cartea a fost scrisă de un pediatru cardiolog, un chirurg cardiovascular pediatru, un farmacist clinician, un cardiolog în devenire cu aplecare spre ecocardiografie, un biolog şi un genetician.
Comandă online Insuficienta cardiaca pediatrica. Malformatii cardiace congenitale cianogene la 45,00 lei scrisă de Angela Butnariu, tiparită la editura Casa Cartii de Stiinta în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Insuficienta cardiaca pediatrica. Malformatii cardiace congenitale cianogene nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Aparatul Cardio-Vascular
Bucovina, I. E. Toroutiu
Vasile M. Platareanu
397 pagini
An: 1940
Hygiene Du Cardiaque
G. Doin & C
B. Theodoresco
99 pagini
An: 1937
Cardiopatiile cronice majore - Factorii de risc si perioada de constituire
Academiei Republicii Socialiste Romania
Ion Orha, A. Moga
295 pagini
An: 1974
Tratat de medicina interna - Bolile cardiovasculare, Partea I
Medicala
Leonida Gherasim, Radu Paun
860 pagini
An: 1988
Recent Advances in Hypertension, 2
Laboratoires Boehringer Ingelheim
P. Milliez, M. Safar
392 pagini
An: 1975
Ghid de urgente in ORL, Oftalmologie si chirurgie cervico-oro-maxilo-faciala
Scripta
Maria Beuran
112 pagini
An: 1998
Ginecologie, Volumul al II-lea
Medicala
C. Radulescu
906 pagini
An: 1995
Clinical Medicine - A Textbook for Medical Students and Doctors (Kumar, Clark)
ELBS
Michael Clarke, Parven Kumar
1135 pagini
An: 1995
Clinica medicala. Analize si sinteze, Volumul I
ALL
Simion Purice
428 pagini
An: 1993
Actualitati in hepatologie
InfoMedica
Mihai Voiculescu
338 pagini
An: 1996