Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,90 LEI
Titlu original: Hunter s Run
Autor(i): George R.R. Martin
Traducător(i): Irina Negrea
Editura: Nemira
Colecția: Nautilus SF
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 432 pagini
ISBN: 9786065793613
Categorii: Science-Fiction, Beletristică și critică, Science-Fiction & Fantasy
"Trei scriitori, treizeci de ani, o carte. Fuga vânătorului este rodul unui joc care a durat trei decenii. George R.R. Martin, Gardner Dozois și Daniel Abraham au inventat o poveste subtilă, pornind de la un personaj enigmatic, care sălășluiește în întuneric. Fascinaţi de ce se ascunde înlăuntrul oricărei fiinţe umane, autorii au dat frâu liber închipuirii, invitând cititorii în lumi care funcţionează după alte reguli decât cele ale oamenilor.
„Roman al iniţierii în misterele lumilor posibile, carte a explorărilor și a descoperirilor.“
The Guardian
Volum scris la șase mâini, Fuga vânătorului seamănă cu un puzzle. Efectul lui depinde de imaginaţia și de priceperea celui care asamblează piesele."
Comandă online Fuga vanatorului la 39,90 lei Hunter s Run scrisă de George R.R. Martin Irina Negrea. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Fuga vanatorului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Din nou SF. De ce? Pentru că în ciuda criticii literare românești, litera SF chiar e un gen major și chiar merită atenție. Iar acum vreau să vă atrag atenția asupra unui roman scris de nimeni altul decât George RR Martin, într-o colaborare cu Gardner Dozois, cunoscut antlog SF, și cu Daniel Abraham, autor de SF și fantasy american. S-a tot vorbit despre „Fuga vânătorului” că este un roman scris la șase mâini și asta m-a incitat. Tema principală abordată este aceea a fricii primordiale, pe care cei trei o exploatează la maxim adăugându-i motivul vânătorului vânat, și nu oricum ci chiar de el însuși. Mai multe nu vă spun despre acest lucru, ci o să vă las să descoperiți prin lectură. Acțiunea se desfășoară într-un viitor destul de îndepărtat, pe o altă planetă, dar există totuși o legătură cu Pământul chiar dacă realizată doar prin amintirile celor proveniți de acolo. Colonia de pe Sao Paulo este una relativ tânără, iar Ramon Espejo este un prospector venit de pe Pământ cu dorința de a duce o viață mai bună exploatând resursele bogate ale nou descoperitei planete. Temperamentul său își spune însă cuvântul făcându-l să intre în diverse necazuri, printre care și o crimă. Drept urmare se refugiază în muncă într-o zonă pustie. Ceea ce descoperă acolo îi va da peste cap existența aruncându-l într-o cursă a morții, ajungând să se vâneze pe el însuși și să constate că oricum ar privi situația el e cel care va ieși în pierdere. Construcția subiectului cărții și a poveștii din jurul său e fascinantă și am urmărit-o cu interes până la capăt, curios fiind să aflu cum va ieși Ramon Espejo din necazul în care singur a intrat. Toată cursa, toată nebunia pe care a îndurat-o a avut până la urmă un efect, a reușit să se cunoască pe sine, să se vadă din exterior spre interior și să conștientizeze ce persoană groaznică este. Pe lângă acest studiu psihologic mascat sub o poveste SF mi-a atras atenția și lumea extraterestră, o lume crudă și dură excelent desenată de cele trei minți creatoare de universuri paralele. Cert e că romanul SF al celor trei autori e unul demn de toată atenția din partea citirilor pasionați de science-fiction sau de opera lui Martin. Lectură plăcută!
Asteptand in Ghermana
Nemira
Danut Ungureanu
188 pagini
An: 1993
In onoarea lui Isaac Asimov - Prietenii Fundatiei
Nemira
Martin Greenberg
457 pagini
An: 1995
Iarba cerului
Nemira
Constantin Cublesan
9786065794993
224 pagini
An: 2013
Ziua intunericului
Nemira
Marco Pensante
396 pagini
An: 1994
Planeta cu sapte masti
Albatros
Gerard Klein
252 pagini
An: 1973
Lupi si mere stricate
Pavcon
Pompilian Tofilescu
204 pagini
An: 2019
Catedrala lingurilor
Pavcon
Pompilian Tofilescu
182 pagini
An: 2021
Suflete mecanice
TransPres
Constantin Cublesan
124 pagini
An: 1992
Povestiri Stiintifico-Fantastice, Nr. 310/1967 - Ochiul de Mort. Alambai sau Arcanele Artei
Revista Stiinta si Tehnica
Adrian Rogoz, Oscar Lemnaru
32 pagini
An: 1967
Castelul de nisip
Orion
Iris Murdoch
318 pagini
An: 1994
Pustiul dragostei
Orion
Francois Mauriac
170 pagini
An: 1993
Spre orasul secret al incasilor
Ion Creanga
Eugen Pop
222 pagini
An: 1975
Cuceritorul
Litera
HANNAH HOWELL
292 pagini
An: 2018
Numai iubirea
Litera
Mary Balogh
298 pagini
An: 2021
Planeta cu sapte masti
Albatros
Gerard Klein
252 pagini
An: 1973
Lupi si mere stricate
Pavcon
Pompilian Tofilescu
204 pagini
An: 2019
Catedrala lingurilor
Pavcon
Pompilian Tofilescu
182 pagini
An: 2021
Intilnire cu Hebe
Albatros
Ovidiu Surianu
170 pagini
An: 1972
Suflete mecanice
TransPres
Constantin Cublesan
124 pagini
An: 1992