Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 59,00 LEI
Autor(i): Ovidiu Nicolescu , Ion Verboncu , Marius Profiroiu
Editura: Pro Universitaria
Colecția: Management
Anul apariției: 2012
Nr. pagini: 230 pagini
ISBN: 9786066472937
Categorii: Management / Leadership, Economie
Volumul Starea de sanatate a managementului din Romania in 2011 reprezinta cea de a treia lucrare realizata in ultimii trei ani, consacrata starii, functionalitatii si performantelor managementului din Romania, in principalele zone in care se exercita. Este foarte important de semnalat ca acest volum se inscrie printre putinele carti de acest gen publicate pe mapamond. Fara indoiala, importanta si utilitatea sa depasesc pe cele ale unei carti de management, chiar foarte bune. Argumentele pe care se bazeaza aceasta afirmatie decurg din contextul situational in care a fost elaborata, obiectivele, continutul si grupurile tinta ale lucrarii.
Dominanta contextuala a anului 2011 pentru Romania a reprezentat-o stoparea puternicei crize economice din 2009 si 2010, desi unele consecinte s-au mentinut. Criza a fost esentialmente de natura economica, fiind determinata de necorelari profunde intre ramuri si domenii ale economiei, intre economia nominala si economia reala, intre cerere si oferta, intre fluxurile de produse si servicii, fluxurile umane, fluxurile de informatii si cunostinte si fluxurile monetar-financiare si de capital. Criza economica, cu profunde reverberatii politice, sociale, stiintifice, educationale, ecologice etc. a relevat subrezenia managementului din aproape toate tarile mapamondului, incepand cu liderul mondial SUA si ajungand pana la micile state din Africa, Asia sau America Latina. Indubitabil, orice criza profunda - economica sau de alta natura este precedata si insotita de o criza manageriala. Orice criza produsa denota incapacitatea managerilor si a sistemelor manageriale din zona respectiva si a celor in care este integrata, de a anticipa anumite evolutii deficitare, de a identifica cauzele majore in faza incipienta, de a proiecta si implementa strategii, politici, decizii, actiuni si comportamente organizationale si individuale care sa le previna sau sa le diminueze substantial efectele negative. Lucrarea de fata are in vedere aceste elemente, examinand sistemic starea si performantele managementului din Romania din 2011, intr-o perspectiva constructiva.
Desi lucrarea, are autorii mentionati - care au elaborat-o efectiv -, ea nu este nu numai o lucrare de autori. Starea de sanatate a managementului din Romania din 2011 la fel ca si omoloagele sale din 2009 si 2010 - este si o lucrare de tip institutional. Fara contributia membrilor Societatii Academice de Management din Romania (SAMRO) si a structurilor Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) ea nu ar fi putut sa fie realizata. Fondul urias de informatii empirice, deosebit de recente, referitoare la anul 2011, pe care se bazeaza cercetarea a fost obtinut prin contributia membrilor SAMRO vezi lista contribuitorilor -, a structurilor CNIPMMR si ale altor profesori, consultanti si traineri din centrele universitare. Nu pot incheia aceste succinte consideratii fara a multumii din inima colegilor autori principali la aceasta lucrare prof.univ.dr. Ion Verboncu si prof.univ.dr. Marius Profiroiu - care, cu o competenta deosebita si intr-o perioada record au elaborat parti substantiale din acest volum. Aceleasi multumiri adresam lector dr. Ciprian Nicolescu si lector univ. dr. Florin Anghel, care, prin informatii si prelucrari de informatii au contribuit substantial la asigurarea bogatului fundament informativ al volumului.
In mod firesc, lucrarea Starea de sanatate a managementului din Romania din 2011 elaborata intr-o perioada scurta si cu implicarea unui numar mare de persoane, este perfectibila pe multiple planuri. Asteptam cu deosebit interes aprecierile, sugestiile si observatiile Dvs., care ne vor fi utile in realizarea lucrarii Starea de sanatate a managementului din Romania in 2013.
Prof.univ.dr. Ovidiu Nicolescu
Presedinte al Societatii Academice de Management din Romania (SAMRO)
Presedinte al Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania
Comandă online Starea de sanatate a managementului din Romania in 2011 - analiza SWOT si recomandari fundamentate pe baza chestionarii a peste 2100 de specialisti la 59,00 lei scrisă de Ovidiu Nicolescu , Ion Verboncu , Marius Profiroiu, tiparită la editura Pro Universitaria face parte din colecția Management. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Starea de sanatate a managementului din Romania in 2011 - analiza SWOT si recomandari fundamentate pe baza chestionarii a peste 2100 de specialisti nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Carta Alba a IMM-urilor din Romania 2010
Olimp
380 pagini
An: 2010
Managementul intreprinderii in conditiile economiei de piata (Supliment la revista Tribuna Economica)
Tribuna Economica
Ovidiu Nicolescu
352 pagini
An: 1991
Management strategic si analiza de risc
Sitech
Dan Victor Cavaropol
94 pagini
An: 2012
Modelarea deciziilor financiar-monetare
Sitech
Gheorghe Matei
206 pagini
An: 2007
Managementul financiar - concepte, instrumente, studii de caz
Economica
Gheorghe Manolescu
412 pagini
An: 1995
Management. Strategia si managementul strategic al organizatiei
Sitech
Iliuta Patrascu
342 pagini
An: 2009
Managementul Financiar-Contabil al Trezoreriei Statului
Sitech
Carmen Florentina Neagoe, Catalin Stefan Diaconu
9786065304567
156 pagini
An: 2009
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010
Finantele intreprinderilor
Didactica si Pedagogica
206 pagini
An: 1993
Organizarea si rolul institutiilor si autoritatilor administratiei publice - Note de curs
Universitatea din Bucuresti
Romeo Paul Postelnicu
49 pagini
An: 2005