Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  nedisponibil LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): , ,

Editura:

Colecția: Bioecologie

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 169 pagini

ISBN: 9786069317464

Categorii: Stiintele Naturii, Carte nefolosită, Ecologie

Descriere

Această lucrare vrea să fie un strigăt de alarmă, dar şi o chemare la o dispută civilizată pentru identificarea căii care să le ofere moţilor şansa de a trăi într-un mediu sănătos, de a evolua şansele ce le au în tandem cu civilizaţia, dar şi în respect pentru comorile moştenite de la înaintaşii agatârşi, de la străbunica dacă şi străbunicul roman, care le-au folosit cu discernământ, discreţie şi respect faţă de natură şi urmaşi. Societatea umană, indiferent de gradul ei de dezvoltare, face parte din sistemul global al ecosferei și depinde, din cele mai vechi timpuri, odată cu cele dintâi colectivități umane, de starea acestui sistem, deci de raportul OM-NATURĂ. Poluarea este o problemă a vremurilor noastre, apărută ca urmare a nivelului atins de dezvoltarea economică, pe de o parte și de înmulțirea populației globale, pe de altă parte. Poluarea este considerată o problemă de mare actualitate, gravitatea proceselor poluante, precum și realizările științifice și tehnice ale omului modern, au permis dezvoltarea conștiinței riscurilor poluării și ca urmare stabilirea unor măsuri de prevenirea și combaterea degradării mediului.

Lucrarea vrea să fie și o chemare la unirea moților pentru a-și păzi comorile moștenite de la înaintașii agatârși, de la bunicii daci și romani, care le-au folosit cu discernământ, discreție și respect față de natură și urmași.

în lucrarea de față sunt detaliate şi câteva noţiuni elementare care permit cunoașterea și urmărirea modificărilor calității mediului, şi posibilele efecte nocive asupra vieţii omului.

„Să nu devenim mai indiferenți decât sîntem. Indiferența este semnul decăderii unei societăți.”

„Păcat! Săracă țară bogată! Ai fost în trecut exploatată nemilos, necinstit. Ești exploatată acum irațional.”
Prof. univ. Dr. Ioan I. Gall 1998


Comandă online Sanse pentru Tara de Piatra - Alternative de dezvoltare a Tarii Motilor in contextul principiului de nevinovatie scrisă de Astrid Rosana Gligor , Ioan Mihaiu Gligor , Horatiu Jurj, tiparită la editura Ecou Transilvan face parte din colecția Bioecologie. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Sanse pentru Tara de Piatra - Alternative de dezvoltare a Tarii Motilor in contextul principiului de nevinovatie nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.