Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  22,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Traducător(i):

Editura:

Colecția: Istorie pentru copii

Anul apariției: 2012

Nr. pagini: 32 pagini

Tip copertă: tare

ISBN: 978-606-93136-2-6

Categorii: Istorie antica, Istorie, Istorie, Învățamânt - Educație, Gimnaziu, Enciclopedii / Cultura generala, Cărți pentru copii, Bibliografie scolara

Descriere

Tehnoredactare:

Jimmy Ionescu

Editor:

Ramona Bădescu

Bogat ilustrata.

  • Despre colectia "Istorie pentu copii"

Să călătorești în timp este o idee fascinantă pe care unii oameni de știință încearcă să o transforme în realitate. Ar fi desigur extraordinar să urci în mașina timpului ca să vezi luptele gladiatorilor din Colosseum sau să mergi în vizită la regina Cleopatra, să călătorești pe un vapor alături de Cristofor Columb ori să stai de vorbă cu marele filozof grec Socrate.

Dacă mașina timpului n-a fost (încă!) inventată, editura Lizuka Educativ suplinește acest neajuns prin colecția „Istorie pentru copii”, creată special pentru cei mai tineri pasionați de istorie. Ilustrația inspirată și informațiile accesibile despre cele mai strălucite civilizații ale timpului, te poartă în vremuri de mult apuse. Citind cărțile din colecția „Istorie pentru copii”, afli răspunsuri la întrebări interesante: cum a apărut școala, ce mâncau romanii sau cum arăta o casă din antichitate. Este o veritabilă călătorie în timp.

Lectură ușoară și educativă!

  • In aceeși colecție: Egipenii, Grecii, Exploratorii.

  • Cuprins:

Forul roman....4

Senatul....6

Comert si comunicatii....8

Pantheonul....10

Casa romana....12

Insulae....14

Parada triumfala....16

La scoala....18

Strazile, podurile si apeductele....20

Teatrul.....22

Termele....24

Banchetul....26

Spectacolelel....28

Imperiul.....30

Pompei...32

  • Curiozități din Roma Antică


Romanii sunt creditaţi cu inventarea betonului modern ca material de construcţie, material complet revoluţionar în vremea aceea. Componentele de bazã ale betonului nu s-au schimbat de mii de ani şi în multe privinţe betonul roman era calitativ superior celui modern.


Au existat și femei gladiator, și nu puține. Doamnele războinice ale amfiteatrelor romane erau denumite Gladiatrices. Cu toate ca prima menționare exactă a acestora exista din timpul împaratului Nero (37-68 e.n.), unele documente sugerează apariția lor cu ani buni înainte de domnia acestuia. împăratul Severus a interzis prezența femeilor gladiator în arene, undeva în jurul anului 200 e.n., cu toate că există unele dovezi conform cărora femeile gladiator ar fi continuat să lupte în clandestinitate.


Se spune că Nero a dat foc Romei. Mulți istorici au convenit asupra faptului că împaratul Nero nici măcar nu era în Roma când au izbucnit primele incendii. Focul a izbucnit în prăvăliile celor care vindeau lichide inflamabile în timp ce Nero se afla, de fapt, în Antium. Odată ce a auzit de incendiu, împăratul Nero s-a reîntors în grabă în Orașul celor Șapte Coline pentru a organiza detașamentele care să lupte împotriva propagării focului. Cât despre adevăratul autor al incendierii Romei, acesta a rămas nedescoperit pâna în prezent.

In Roma Antică pedeapsa pentru uciderea propriului tată era să fii înecat într-un sac, împreună cu o viperă, un câine şi un cocoş. Motivul din spatele acestei practici? Se pare că nimeni nu ştie!


Comandă online Romanii (mini-enciclopedie) - Istorie. Cultura. Obiceiuri si costume. Curiozitati la 22,00 lei scrisă de Giorgio Bergamino , Gaia Giuffredi Cristian Fulas, tiparită la editura Lizuka Educativ. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Romanii (mini-enciclopedie) - Istorie. Cultura. Obiceiuri si costume. Curiozitati nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.