Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  42,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Colecția: Cultura libertatii

Anul apariției: 2011

Nr. pagini: 464 pagini

ISBN: 9789735031510

Categorii: Ideologii / Partide politice, Politică

Descriere

„Dincolo de dimensiunea ei procedurală, care este crucială pentru funcţionarea democraţiei constituţionale, dihotomia dreapta–stânga include o opţiune, indispensabilă pentru slujirea binelui comun, în favoarea anumitor valori şi principii. Această carte oferă o imagine cuprinzătoare a curentelor de idei subsumate dreptei contemporane şi are meritul de a pune în lumină nu numai substanţa intelectuală a acestora, ci şi nuanţata lor diversitate. Rezultă că dreapta nu poate fi redusă la unul sau altul dintre curentele de idei care îi dau viaţă. Eficienţa ei la nivelul acţiunii politice nu este posibilă fără fuzionismul doctrinar al valorilor şi prin­cipiilor complemetare.“ (Valeriu STOICA)

Autorii

RALUCA ANA ALECU este doctorandă a Universităţii din Bucureşti, Facultatea de Filozofie. A publicat lucrări în domeniul ştiinţelor politice şi administrative.

DRAGOŞ BIGU este doctor în filozofie al Universităţii din Bucureşti şi asistent universitar la Academia de Studii Economice din Bucureşti în domeniul eticii în afaceri.

RADU CRISTESCU este cercetător la Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universităţii din Bucureşti şi Masteratul de Politici Publice al University College, Londra.

ANCA FOTEA este masterandă la Facultatea de Istoria Artei din Tübingen, Germania. A studiat filozofia culturii la Facultatea de Filozofie din Bucureşti şi la Universitatea din Tübingen.

LAURENŢIU GHEORGHE este asistent universitar la Facultatea de Filozofie a Universităţii din Bucureşti.

TUDOR GLODEANU este coordonator de programe la Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională. A absolvit Academia de Studii Economice.

SORIN MANICĂ este specialist în marketing. A absolvit Facultatea de Filozofie a Universităţii din Bucureşti.

AURA MATEI este coordonator de programe la Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională şi doctorandă în sociologie a Universităţii din Bucureşti. Domeniul său de cercetare este sociologia economică.

RADU NECHITA este lector universitar doctor la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj-Napoca, şi preşedinte al Centrului Independent de Studii în Economie şi Drept.

OLGA NICOARĂ este cercetător asociat la Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională. Studiază economie politică la Universitatea George Mason, Statele Unite. Ariile sale de specializare sunt economia austriacă, economia instituţională, sistemele economice comparate, economiile în tranziţie.

IRINA PAPUC este cercetător la Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională. A absolvit Ştiinţe Politice la SNSPA şi Relaţii Internaţionale la Paris I Pantheon-Sorbona.

COSMIN VICTOR POPA lucrează la Reţeaua Europeană împotriva Rasismului din Bruxelles. A studiat comunicare politică la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti şi filozofie politică la Universitatea Leiden din Olanda şi la Universitatea Georgetown, Washington, D.C.

RADU ŞIMANDAN este doctorand la Academia de Studii Economice din Bucureşti şi asistent universitar la Universitatea Politehnică din Bucureşti, Catedra de economie.

TUDOR SMIRNA este director executiv al Institutului Ludwig von Mises România. A absolvit Academia de Studii Economice, a studiat economie la seminarul privat Mises din Bucureşti şi a obţinut diploma de Master în Economie Austriacă de la Universitatea Rey Juan Carlos din Madrid.

EMANUEL-MIHAIL SOCACIU este lector doctor la Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti şi coordonator de programe în cadrul Centrului de Cercetare în Etică Aplicată al Universităţii din Bucureşti. Domeniile principale de interes academic sunt filozofia politică, etica aplicată, epistemologia ştiinţelor sociale.

COSTEL STAVARACHE este doctorand al Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice din Bucureşti şi absolvent al Facultăţii de Filozofie, Universitatea din Bucureşti.

VLAD TARKO este coordonator de programe la Centrul de Analiză şi Dezvoltare Instituţională şi doctorand în economie la Universitatea George Mason, Statele Unite. A studiat fizică la Universitatea Hyperion şi Universitatea din Bucureşti.

HORIA TERPE este director executiv al Centrului de Analiză şi Dezvoltare Instituţională şi doctor în ştiinţe politice al Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative.

MIHAI-VLADIMIR TOPAN este lector doctor la Catedra de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi preşedinte al Institutului Ludwig von Mises România.

CONSTANTIN VICĂ este cercetător la Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, Universitatea din Bucureşti, în domeniul eticii noilor tehnologii. A studiat etică şi filozofie politică la Facultatea de Filozofie din Bucureşti şi la Université Paris-Est Créteil.


Comandă online Dreapta intelectuala. Teorii si scoli de gandire ale dreptei contemporane occidentale la 42,00 lei scrisă de Ionut Sterpan , Dragos Paul Aligica, tiparită la editura Humanitas face parte din colecția Cultura libertatii. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Dreapta intelectuala. Teorii si scoli de gandire ale dreptei contemporane occidentale nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.