Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 39,90 LEI
Numărul 11 al Revistei Române de Drept Internaţional (iulie - decembrie 2010) are onoarea să găzduiască în rubrica privind Evenimente relevante din practica românească a aplicării dreptului internaţional textul pledoariilor scrise ale României în procedurile în faţa Tribunalului Internaţional pentru Dreptul Mării referitoare la Avizul consultativ al TIDM cu privire la „Responsabilităţile şi obligaţiile statelor care patronează persoane şi entităţi în ceea ce priveşte activităţile întreprinse în zona internaţională a teritoriilor submarine”.
în rubrica de Articole, publicăm trei contribuţii substanţiale pe subiecte de interes: articolul profesorului italian Francesco Seatzu, de la Universitatea din Cagliari, privind Comentariul General nr. 16 al Comitetului ONU pentru drepturile economice, sociale şi culturale privind dreptul egal al bărbaţilor şi femeilor la drepturi economice, sociale şi culturale; de asemenea, un articol semnat de Kalliopi Chainoglou, lector în instituţii internaţionale şi europene la catedra de studii internaţionale şi europene la Universitatea Macedonia din Salonic privind evaluarea chestiunilor jus in bello în ceea ce priveşte atacurile prin intermediul reţelelor de calculatoare – un subiect foarte actual în această perioadă când securitatea cibernetică este pe primele locuri ale agendei internaţionale şi naţionale de securitate, precum şi un articol al lui Cosmin Dinescu privind devoluţia implicită, ca modalitate sui-generis de creare a statelor.
în rubrica de Comentarii privind activitatea organizaţiilor internaţionale în domeniul dreptului internaţional publicăm o prezentare a activităţilor recente ale Comisiei de Drept Internaţional a ONU la sesiunea cu numărul 62 (de Alina Orosan).
Rubrica de Studii şi comentarii prezintă o serie de comentarii – unul este un comentariu al lui Felix Zaharia referitor la proiectul de Lege privind procedura prin care România devine parte la tratatele încheiate între Uniunea Europeană şi statele membre, pe de o parte, şi state terţe sau organizaţii internaţionale, pe de altă parte. Al doilea comentează evoluţiile recente din jurisprudenţa CEDO în cazurile româneşti (Catrinel Brumar şi Ioana Cristea). Un al treilea comentariu, al lui Catrinel Brumar, se referă la problematica foarte actuală privind interpretarea şi aplicarea clauzelor de excludere de la beneficiul statutului de refugiat în jurisprudenţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.
Rubrica Restitutio publică un fragment din observaţiile fostului ministru de externe al României Grigore Gafencu asupra proiectului (la acel moment – octombrie 1946) de Tratat de Pace cu România. Este o analiză foarte critică a prevederilor sale contrare intereselor României.
Rubrica de Recenzii conţine o prezentare a volumului „Rolul organizaţiilor internaţionale în soluţionarea diferendelor internaţionale” de Magdalena-Denisa Lungu (Ed. Universul Juridic, 2010).
în rubrica privind Contribuţia doctorandului publicăm o lucrare a Adinei Nichifor privind evoluţiile conceptului de răspundere a statelor pentru încălcarea gravă a normelor imperative ale dreptului internaţional în dezbaterile Comisiei de Drept Internaţional şi ale Comisiei a VI-a a Adunării Generale a ONU, precum şi o lucrare a Ancăi Simion privind contribuţia organizaţiilor internaţionale şi a altor structuri cu atribuţii în domeniul energetic la crearea normativităţii internaţionale.
Sper că şi acest nou număr al RRDI va atrage atenţia cititorilor asupra evoluţiilor recente în dreptul internaţional, iar noile contribuţii ale specialiştilor români şi străini în acest domeniu vor fi apreciate.
Lector dr. Bogdan Aurescu
Comandă online Revista Romana de Drept International nr. 11/2010 la 39,90 lei, tiparită la editura CH Beck în anul 2011 cu un număr de 232 pagini. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Revista Romana de Drept International nr. 11/2010 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Revista romana de Drept al Afacerilor nr. 6/2008
Wolters Kluwer
150 pagini
An: 2008
Revista romana de drepturile omului, Nr. 12/1996 (Ianuarie-Februarie-Martie)
Centrul pentru drepturile omului - APADOR-CH
Renate Weber
96 pagini
An: 1996
Revista de drept comercial, serie noua, nr. 11/2007 - Legislatie (Inspectie fiscala)
Lumina Lex
160 pagini
An: 2007
Noua Revista de Drepturile Omului, Nr. 3/2011
CH Beck
130 pagini
An: 2012
Revista romana de jurisprudenta nr. 1/2011
Universul Juridic
Mihaela Tabarca
257 pagini
An: 2011
Arhitectura, Nr. 70 - Decembrie 2008 - Revista Uniunii Arhitectilor din Romania
Q-Group Proiect
Stefan Ghenciulescu
120 pagini
An: 2008
Romanian Journal of European Affairs, Vol. 20 No. 2 December 2020
European Institute of Romania
146 pagini
An: 2020
Oltenia. Studii. Documente. Cercetari. Seria a IV-a nr.3, 2015
Sitech
304 pagini
An: 2015
Oltenia. Studii. Documente. Culegeri. Seria aIV-a, nr. 8, 2020
Sitech
Mihaela Dudu
286 pagini
An: 2020
Secolul 20, nr 1-2-3, Loc-locuire-poluare
Secolul XX
296 pagini
An: 1999