Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  35,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2011

Nr. pagini: 371 pagini

ISBN: 9786068244235

Categorii: Psihologie

Descriere

Reeditarea acestei cărţi răspunde unei nevoi științifice de a acoperi anumite tematici suplimentare, utilizate frecvent în cercetare, dar care nu erau prezentate în conținutul primei ediții - spre exemplu, procesul de adaptare pe populație românească a instrumentelor psihologice construite în străinătate, modul de derulare a analizelor de moderare și mediere, cu scopul de a aprofunda studiul relației dintre variabilele de interes. Această ediţie a doua a lucrării cuprinde o prezentare detaliată a beneficiilor și a limitelor asociate utilizării acestor demersuri, alături de exemple concrete de lucru în această direcție.

De asemenea, carte „traduce” tehnicile statistice cele mai utilizate în cercetarea psihologică de vârf - regresia multiliniară, tehnicile ANOVA sau ANCOVA, analiza factorială exploratorie şi cea confirmatorie - pentru toţi psihologii care întâmpină dificultăţi în înţelegerea demersului statistic din cadrul unor cercetări pe care le întreprind. în acest sens, lucrarea prezintă şi discută rezultatele oferite de două dintre cele mai des întâlnite programe statistice: SPSS şi AMOS. Alături de acestea, au fost introduse unele programe suport, cum este PowerStaTim 1.0, pentru analiza mărimii efectului și a puterii statistice sau ModGraph, pentru analiza aprofundată a relației de moderare. Pe lângă interpretarea rezultatelor oferite de aceste programe, fiecare capitol conţine una sau mai multe baze de date, care pot fi descărcate gratuit de pe internet. Fişierele respective pot fi utilizate de cititorii care dispun de aceste programe statistice, pentru a exersa problemele discutate.

Această carte este fundamentală pentru psihologi sau studenţi, prin aceea că le spune clar ce şi de ce să facă într-un anumit mod şi nu în altul. Ea oferă informaţii pertinente despre ceea ce se găseşte în spatele formulelor statistice pe care le utilizăm într-o cercetare.


Comandă online Analiza datelor in cercetarea psihologica la 35,00 lei scrisă de Florin A. Sava, tiparită la editura Asociatia de Stiinte Cognitive din Romania în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Analiza datelor in cercetarea psihologica nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.