Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 41,00 LEI
Autor(i): Ana Dinescu
Editura: Lumen
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 404 pagini
ISBN: 973166226x
Categorii: Sociologie, Comunicare
In ultimele doua decenii piata comunicarii institutionale din Romania s-a schimbat in permanenta, pornind practic de la zero, de la o cultura inchisa, a secretomaniei, care folosea informatia in scopuri preponderente propagandistice si ideologice. Rolul relatiilor publice si al comunicarii in aproape orice demers ce se adreseaza spatiului public a devenit din ce in ce mai mare, nu doar in scopul obtinerii de avantaje materiale, dar si pentru castigarea unor pozitii simbolice pe o piata reala sau virtuala. Globalizarea a transformat comunicarea dintr-un lux intr-o necesitate. Drumul parcurs a fost lung si reminiscentele sistemului comunist mai pot fi regasite uneori, mai ales atunci cand este vorba de institutiile publice. Cu toate acestea, marea majoritate a celor care lucreaza in acest domeniu au trait foarte putin sau deloc in perioada comunista, neavand timp sa fie viciati de reflexele totalitare.
Ideea realizarii acestui Ghid a aparut ca urmare a experientelor institutionale personale din perioada 2004- 2008 care care mi-au aratat ca, desi in mediul privat si, din ce in ce mai frecvent – desi nu intotdeauna in mod constant si profesionist - in cel politic, modul in care se comunica este foarte aproape de standardele occidentale, mediul institutional, in special la nivelul organismelor centrale cu care am avut o directa experienta, nu a finalizat inca procesul insusirii completa a alfabetului dialogului de baza cu opinia publica. Importanta unei comunicari eficiente, organizate si care urmareste rezultate ce merg dincolo de organizarea unui eveniment nu este intotdeauna constientizata pe deplin. Si, daca ne gandim doar la faptul ca aceste institutii sunt finantate public, de la buget, adica prin contributia fiecaruia dintre noi, ne putem da seama cat este de important sa-i informam pe contribuabili in mod constant si profesionist de activitatile, scopurile si programele institutiei. Iar acest lucru trebuie sa reprezinte un reflex, un mod de a actiona de la sine inteles. Si aceasta in ciuda faptului ca in unele cazuri ne putem gandi ca activitatea pe care o desfasuram nu „trebuie” sau nu ar avea cum sa intereseze publicul. Unghiul de abordare este gresit. Trebuie sa incercam sa gasim acele elemente ale activitatii noastre de interes pentru public si, apoi, sa fim in stare sa identificam strategia de comunicare adecvata.
Comandă online Ghid al comunicatorului din institutiile publice la 41,00 lei scrisă de Ana Dinescu, tiparită la editura Lumen în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Ghid al comunicatorului din institutiile publice nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Ghid al comunicatorului din institutiile publice. Editia a II-a
Lumen
Ana Dinescu
9789731665573
404 pagini
An: 2019
Despre toate, pe scurt. De la Big Bang la ADN
Polirom
Bill Bryson
576 pagini
An: 2015
Romanii. Tipologie si mentalitati
Humanitas
Claude Karnoouh
260 pagini
An: 1994
Politici de sanatate in cadrul Uniunii Europene (Eugen Blaga)
Universitatea din Bucuresti
Eugen Blaga
71 pagini
An: 2005
Creativity and language in social sciences
Sitech
Xenia Negrea
282 pagini
An: 2017
Buletin stiintific de informare si documentare in domeniul situatiilor de urgenta. Anul 1 / nr. 2
Sitech
Gabriela Serbanoiu
236 pagini
An: 2020
Genuri ziaristice - Note de curs, I
Fundatiei Romania de Maine
Marin Stoian
75 pagini
An: 2004
Jurnalism TV - Specificul Telegenic
Teora
Eugenia Grosu Popescu
112 pagini
An: 1998
Mirajul televiziunii
Media Business
Razvan Nicolesccu
180 pagini
An: 2003
Dynamic Adaptive Hypermedia Systems For E-Learning
Sitech
Elvira Popescu
9786061160853
231 pagini
An: 2017
Palatizarea dentalelor in limba romana
Facla
Victor Iancu
148 pagini
An: 1975