Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 21,80 LEI
Autor(i): Antonio Sandu , Simona Ponea
Editura: Lumen
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 220 pagini
ISBN: 9731662332
Categorii: Asistenta sociala, Sociologie
Lucrarea de fata isi propune a realiza o analiza a unei posibile metodologii apreciative de interventie la nivelul grupurilor pe care am intitulat-o Grupul de socializare apreciativ. Aceasta metodologie de lucru am implementat-o in contextul planificarii sociale, prin intermediul programului „Dimineata la cafea”, desfasurat in cadrul Biroului de Asistenta si Consiliere pentru persoane cu Handicap, din cadrul Centrului Diecezan Caritas, Iasi. Planificarea sociala inseamna pentru unii autori (Cojocaru, 2003) “dezvoltarea, expansiunea si coordonarea serviciilor sociale si a politicilor sociale utilizand rational resursele pentru rezolvarea problemelor atat la nivel local, cat si la cel societal” (Lauffer, 1981, cf. Cojocaru, 2003).
Cercetarea a pornit de la implementarea grupului de socializare apreciativ si analiza impactului asupra membrilor participanti (persoane cu dizabilitati locomotorii), analiza metodologica a grupului pornind de la nivelul teoretico-epistemic finalizata cu elaborarea unui model de protocol de implementare a grupului, precum si posibilitatea extrapolarii acestuia la nivelul altor arii ale practicii sociale.
Conform Dictionarului de sociologie (1993: 265) grupul social reuneste „mai multi indivizi, definiti de criterii formale si informale, care impartasesc un sentiment al unitatii si sunt legati impreuna prin modele de interactiune relativ stranse”. Pragmatic vorbind grupul este acea entitate in care existam. Familia este un grup, copii find avem un grup de joaca, la scoala invatam intr-un grup si ulterior lucram si evoluam tot in cadrul unui grup. Societatea globala este un tot unitar supus normelor, ideilor, actiunilor, nevoilor, prejudecatilor….societatea este reprezentata printr-un complex de grupuri.
Pe parcursul acestei lucrari vom aborda intr-o maniera exhaustiva grupurile sociale, vom realiza un scurt incurs istoric privind evolutia grupurilor, vom aminti diferite tipologii si vom accentua in mod deosebit avantajele crearii de astfel de modele de lucru. Principalul obiectiv al acestui demers stiintific este realizat prin definirea Grupului de socializare apreciativ, alaturi de conturarea unei propuneri de protocol privind implementarea acestui model.
Comandă online Grupul de socializare apreciativ - Un model de creativitate sociala colaborativa la 21,80 lei scrisă de Antonio Sandu , Simona Ponea, tiparită la editura Lumen în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Grupul de socializare apreciativ - Un model de creativitate sociala colaborativa nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Constructia sociala a profesiei de consilier de probatiune
Lumen
Antonio Sandu
9789731664989
2017 pagini
An: 236
Politici de sanatate in cadrul Uniunii Europene (Eugen Blaga)
Universitatea din Bucuresti
Eugen Blaga
71 pagini
An: 2005
Buletin stiintific de informare si documentare in domeniul situatiilor de urgenta. Anul 1 / nr. 2
Sitech
Gabriela Serbanoiu
236 pagini
An: 2020
Politici publice si politici sociale. Manual pentru invatamant cu frecventa redusa
Sitech
Dascalu Nicoleta
194 pagini
An: 2010
Sociologia medicinei - Elemente teoretice si practice
Medicala
Gr. Popescu, Sorin M. Radulescu
399 pagini
An: 1976
Economia socială a grupurilor vulnerabile
Polirom
9789734633845
288 pagini
An: 2013
Romanii. Tipologie si mentalitati
Humanitas
Claude Karnoouh
260 pagini
An: 1994
Exercitiul distantei. Discursuri, societati, metode
Nemira
Sorin Antohi
334 pagini
An: 1998
Teoreticieni ai civilizatiei
Stiintifica
Nicolae Bagdasar
180 pagini
An: 1969
Politici de sanatate in cadrul Uniunii Europene (Eugen Blaga)
Universitatea din Bucuresti
Eugen Blaga
71 pagini
An: 2005
Introducere in comportamentul organizational
Sitech
Daniela Popescu
282 pagini