DE BLACK WEEKEND ÎNJUMĂTĂȚIM PREȚUL CĂRȚILOR VECHI!
(promoție valabilă în zilele de 8, 9 și 10 noiembrie 2024)Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 63,75 LEI
Autor(i): Nouriel Roubini , Stephen Mihm
Editura: Publica
Anul apariției: 2010
Nr. pagini: 528 pagini
Până nu de mult, economia, cu toate ramurile ei, era doar o preocupare a specialiştilor. Dar, de câţiva ani încoace, lucrurile s-au schimbat şi toată lumea a realizat că economia ne priveşte pe toţi, politicile economice fiind în fond cele care ne asigură – sau ne pun în pericol – confortul şi bunăstarea.
Economia crizelor este o carte care li se adresează în egală măsură profesioniştilor şi amatorilor în ale economiei, celor care fac regulile şi celor care le suportă consecinţele. Cartea aceasta este un manual, având ca obiect de studiu modurile şi motivele pentru care pieţele capotează. Dar este şi un ghid de instrucţiuni, venind cu propuneri pentru reechilibrarea economiei şi pentru evitarea unor greşeli precum cele care au dus la criza din 2008.
Economia crizelor, ne spun cei doi autori, este un nou tip de economie, în care succesiunea balon speculativ–criză–recesiune trebuie înţeleasă ca o fază normală a ciclului economic. Introducerea unui nou regim al falimentului, divizarea băncilor mari şi adoptarea unei politici monetare care să descurajeze baloanele speculative sunt doar câteva dintre măsurile de redresare propuse.
Publicată în mai 2010 în Statele Unite, Economia crizelor este o carte mult aşteptată, mai ales pentru că unul dintre autorii ei, Nouriel Roubini, se numără printre foarte puţinii economişti care au reuşit să identifice hibele din sistemul financiar, avertizând că se va ajunge la recesiune. Iar experienţa şi luciditatea celor doi autori fac ca Economia crizelor să fie oglinda perfectă a lumii noastre, cu trecutul, prezentul şi, mai ales, viitorul ei.
"Roubini vede dincolo de orizontul a ceea ce majoritatea specialiştilor consideră că ar fi plauzibil. Până acum întotdeauna a avut dreptate, aşa că ar fi înţelept să ţinem pasul cu el." Paul M. Barrett, New York Times
"Mesajul cel mai important al acestei cărţi este extrem de simplu: economiştii, politicienii, Wall Streetul s-au lăsat seduşi de piaţa liberă şi de minunăţia inovării financiare. Iar noi ne-am amăgit cu gândul că vom putea trăi la nesfârşit mai bine decât ne permitem. Cartea aceasta ne aduce la realitate." The Observer
"Roubini şi Mihm ne oferă o analiză lucidă şi raţională a cauzelor colapsului pieţei financiare şi o listă de propuneri pentru a repara un sistem nefuncţional. Multe dintre ideile lor ar fi părut radicale acum cinci ani. Dar, aşa cum spun chiar autorii, crizele financiare au un fel curios de a face ca reformele radicale să pară rezonabile. Economia crizelor este printre cele mai interesante şi uşor de citit cărţi despre dezastrul financiar pe care îl trăim." Financial Times
Comandă online Economia crizelor Curs-fulger despre viitorul finantelor la 63,75 lei scrisă de Nouriel Roubini , Stephen Mihm, tiparită la editura Publica în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Economia crizelor Curs-fulger despre viitorul finantelor nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Socul Crizei
Ideea Europeana
Aura Christi
270 pagini
An: 2011
Criza de un trilion de dolari. Bestseller
Litera
Charles R. Morris
9786066000086
208 pagini
An: 2011
Civilizatia industriala in confruntare cu sine insasi
Politica
Andrei Vela
335 pagini
An: 1986
Economie politica, Volumul I
Fundatiei Romania de Maine
Constantin Enache
328 pagini
An: 2009
Ghid de investitii personale, Editia a II-a
kmarket
Eugen Voicu
238 pagini
An: 2005
Noi modele statistice in studiul durabilitatii produselor
Academiei Republicii Socialiste Romania
Viorel Gh. Voda
156 pagini
An: 1980
Fundamentele contabilitatii institutiilor publice
Sitech
Cristina Otilia Constantin
244 pagini
An: 2021
Managementul administratiei publice - curs universitar -
Sitech
Stoica Ion
212 pagini
An: 2010