Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 40,00 LEI
Coordonator(i): Paul Nistor , Adrian-Bogdan Ceobanu
Editura: Cetatea de Scaun
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 420 pagini
ISBN: 978-606-537-074-6
Categorii: Antologii, Beletristică și critică, Istoria romanilor, Istorie
Traversând epocile şi marile evenimente politice, diplomaţia a demonstrat că poate fi dimensiunea nobilă şi rafinată a ciocnirii intereselor statelor în relaţiile internaţionale. Indiferent de cruzimea războaielor desfăşurate în ultimele secole, indiferent de machiavelismul politicii şi dincolo de scopurile economice pragmatice, diplomaţia a fost semnul de raţiune din politica mondială, zona ultimă de politeţe şi respect la care puteau recurge conducătorii de state pentru a stinge conflicte, reordona ierarhii şi reorganiza lumi. Diplomaţia însăşi a evoluat odată cu vremurile, şlefuindu-se, profesionalizându-se sau, din contră, barbarizându-se, atunci când disputele ideologice şi militare păreau iminente. De la diplomaţia monarhică a finalului de Ev Mediu, la acea aristocratică a secolului XIX şi până la diplomaţia dură şi caustică a Războiului Rece, descoperim subspecii ale aceluiaşi fenomen care a însoţit, în general cu eleganţă, evoluţia omenirii. Intervenind cu instrumente subtile şi inteligente acolo unde dinamismul relaţiilor dintre state anunţa permanente schimbări, diplomaţia a fost martora din umbră sau făuritoarea deschisă a marilor prefaceri internaţionale.
Cei implicaţi în această activitate specială aveau un profil de oameni aparte, ducând cu ei un prestigiu profesional unanim recunoscut şi respectul majorităţii naţiunilor şi statelor. Diplomaţii au fost, ei înşişi, nu doar trimişi inerţi ai liderilor politici, ci şi profesionişti inventivi, cu iniţiative adeseori surprinzătoare. Pentru ei, profesia devenea şi un mod de viaţă, modificându-le decisiv destinul, aducând mai mereu doze de dramatism, idealism şi poate chiar de genialitate, în existenţele umane solicitate pentru cauze înalte. Adeseori plasaţi în situaţii excepţionale, aceşti oameni trebuiau să dea dovadă de o inteligenţă deosebită, care să le permită descoperirea de soluţii viabile pentru problemele vremurilor. Nu doar diplomatul elitist şi cu educaţie aleasă, al epocii moderne, dar şi tehnocratul perfecţionist şi poate birocratizat, al secolului XX, aveau parte de o viaţă din care lipseau aproape cu totul calmul şi ternitatea.
Şi diplomaţii români şi străini care au străbătut istoria României se pot încadra cu uşurinţă în caracteristicile generale ale breslei. îi regăsim construind proiecte regionale generoase sau ţesând intrigi de curte, uneori spionând de-a binelea sau încercând să schimbe mentalităţi şi impulsuri balcanice. Detaliile activităţii lor au fost influenţate de liniştea sau neliniştea anilor pe care îi trăiau, de cererile venite din partea liderilor politici, de personalităţile lor şi poate, nu în ultimul rând, de prietenii nonconformişti şi de relaţii matrimoniale interesate. Ruşi sau francezi, români sau englezi, cu toţii au traversat situaţii complexe, au acţionat atât după şablon cât şi creativ, şi au încercat să se adapteze realităţilor lumii lor, lăsându-ne până astăzi modele de diplomaţie la care merită să reflectăm.
Comandă online Diplomatie si destine diplomatice in lumea romaneasca la 40,00 lei Paul Nistor , Adrian-Bogdan Ceobanu, tiparită la editura Cetatea de Scaun în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Diplomatie si destine diplomatice in lumea romaneasca nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Scrieri, II, Publicistica. Traduceri (Codreanu)
Pentru Literatura
Mihai Codreanu
572 pagini
An: 1969
Scrieri alese (Demetrescu)
Pentru Literatura
Traian Demetrescu
672 pagini
An: 1968
Nuvela polona contemporana
Editura pentru Literatura Universala
268 pagini
An: 1965
Glas al libertatii, glas al unirii
Minerva
400 pagini
An: 1988
Mladite Literare, Volumul al IV-lea - Antologie de versuri si proza
Bucuresti
300 pagini
An: 1987
Istoria romanilor sub Mihai-Voda-Viteazul (Editie 1942)
Cartea Romaneasca
Nicolae Balcescu
386 pagini
An: 1942
Sarmisegetusa Regia. Cromatica si decor in antichitatea dacica
Mega
111 pagini
An: 2015
Getica, o protoistorie a Daciei (Vasile Parvan)
Meridiane
Vasile Parvan
607 pagini
An: 1982
Miscarea muncitoreasca din Valea Prahovei 1880-1921
Politica
Vasile G. Ionescu
244 pagini
An: 1971
Familia Balcescu in documente vilcene 1840 - 1869
Asezamintul cultural Nicolae Balcescu
224 pagini
An: 1984
Mc Mafia - Crime fara frontiere
Curtea Veche
MISHA GLENNY
396 pagini
An: 2009
Dragoste la Rio
Alcris
Catherine GEORGE
256 pagini
An: 1995
Zana gheturilor
Alcris
Jane Silverwood
166 pagini
An: 1995
Printul de aur
Eminescu
Constantin Cuza
256 pagini
An: 1971
Al doilea motiv
Ion Creanga
Constantin Georgescu
586 pagini
An: 1972