Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  5,90 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2011

Nr. pagini: 112 pagini

ISBN: 978-606-583-175-9

Categorii: Metodica / Pedagogie, Învățamânt - Educație, Metodica si ghiduri pentru profesori

Descriere

în activităţile didactice desfăşurate de învăţător, se manifestă în mod constant, preocuparea pentru selectarea şi folosirea acelor metode care să contribuie într-o măsură mai eficientă la activizarea elevilor în lecţii. în acest sens se poate aprecia că jocul didactic şi alte forme ale jocului reuşesc într-o măsură apreciabilă să atragă potenţialul biopsihic al elevilor în desfăşurarea jocului.
Am constatat că atunci când am introdus în diferite momente ale lecţiei jocul didactic, elevii au răspuns cu mai mult interes la problemele lecţiei. însuşirea conştientă a cunoştinţelor asigură temeinicia lor şi duce la dezvoltarea intelectuală precum şi la dezvoltarea spiritului de independenţă, de investigaţie, de creativitate. Cunoştinţele, priceperile, deprinderile dobândite de elevi în ciclul primar folosesc pentru formarea şi dezvoltarea personalităţii elevului.
Calitatea fundamentală a unei metode este eficienţa ei, dar aceasta se apreciază în funcţie de rezultatele superioare obţinute şi de gradul de perfecţionare a învăţământului. Numai cunoştinţele obţinute prin efort propriu devin proprietate personală şi permanentă, aşa cum se întâmplă în joc.
Folosind o gamă variată de metode şi procedee active, cum ar fi: problematizarea, învăţarea prin descoperire, observaţia, exerciţiul, activitatea independentă, diferenţiată, algoritmizarea şi jocul didactic; elevul este pus în situaţia de a munci permanent pentru a înlătura momentele de pasivitate, de a da răspunsuri adecvate la situaţiile problemă şi de a emite ipoteze. �Valoarea procesului de învăţământ este proporţională cu nivelul activităţii desfăşurate de elev în timpul învăţării.�
Una din metodele folosite din ce în ce mai frecvent este jocul didactic, care facilitează procesul de asimilare, fixare şi consolidare a cunoştinţelor, iar datorită caracterului său formativ influenţează dezvoltarea personalităţii elevilor, de cultivare a proceselor cognitive superioare (gândirea, imaginaţia).
în timpul dezvoltării psihologice a copilului, prin utilizarea unor variate forme de joc, vom reuşi să realizăm o latură importantă a educaţiei, socializarea treptată a copilului. în această direcţie, putem aprecia că, prin participarea la joc, prin respectarea regulilor jocului, prin recunoaşterea învingătorului se dezvoltă importante calităţi umane necesare viitorului.
Ca formă specifică de activitate a copiilor, jocul predomină în viaţa copilului preşcolar şi cedează treptat o parte din timpul lui învăţăturii în clasele primare.
Jocul bine organizat şi pregătit constituie un mijloc de cunoaştere şi familiarizare a elevilor cu viaţa înconjurătoare, pentru că în desfăşurarea lui cuprinde sarcini didactice care contribuie la exersarea deprinderilor, la consolidarea cunoştinţelor şi la valorificarea lor creatoare.
Acceptarea şi respectarea regulilor jocului îl determină pe elev să participe la efortul comun al grupului din care face parte. Subordonarea intereselor personale ale colectivului, lupta pentru învingerea dificultăţilor, respectarea integrală a regulilor jocului şi a succesului final, vor pregăti treptat pe omul de mâine.


Comandă online Jocul didactic - cale de acces spre sufletul copilului la 5,90 lei scrisă de Neagu Maria-Ramona, tiparită la editura Vladimed - Rovimed în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Jocul didactic - cale de acces spre sufletul copilului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.