Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  14,95 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i):

Editura:

Anul apariției: 2010

Nr. pagini: 73 pagini

ISBN: 978-606-583-149-0

Categorii: Psihologia copilului, Psihologie

Descriere

Copilăria este ucenicia necesară vârstei mature. Trezirea adevăratului comportament ludic este legată de trezirea personalităţii.

Jocul este el însuşi o activitate deosebit de atrăgătoare care evoluează între ficţiune pură şi realitatea muncii".
încercarea copilului de a se afirma pe sine se manifestă în jocuri sub două forme: atracţia spre cei mai mari decât el, considerată ca ,,motorul esenţial al copilăriei" şi dragostea pentru ordine, pentru regulă, împinsă până la formalism.
Jocul permite urmărirea multilaterală a copilului, în acelaşi timp în viaţa sa motorie, afectivă, socială şi morală, el informând despre structurile mintale succesive ale copilului şi poate fi considerat ca unul dintre studiile -pilot ale psihologiei genetice. Prin intermediul lui copilul pune în acţiune posibilităţile care decurg din structura sa particulară, traduce în fapte potenţiale virtuale care apar succesiv la suprafaţa fiinţei sale, le asimilează şi le dezvoltă, le îmbină şi le complică, îşi coordonează fiinţa şi îi dă vigoare.

,,Dorinţele ascunse ale copilului de a fi mare, puternic, îndemânatic, celebru - simpatiile şi dușmăniile sale, lăcomia, senzualitatea, cruzimea sa sunt oglindite în jocurile sale preferate".
Jocurile copiilor par să nu lase nici o urmă, ele sunt desenate pe nisip, asemenea şotronului, însă prin regulile lor, prin micile lor formule, ne po,,Jocul educă sentimente, dezvoltă supleţea şi vigoarea, dar tot el aduce acea stăpânire de sine fără de care nu pot fi o fiinţă umană fără a fi cu adevărat om.

Preşcolarul se află într-o continuă schimbare şi transformare potrivit unor legi specifice de dezvoltare, iar pe parcursul acestei transformări el face o serie de achiziţii. Un rol important în consolidarea acestor achiziţii îl are influenţa factorilor educativi instituţionalizaţi.

în concluzie, pot spune că unul din factorii care pun bazele personalităţii şi caracterului copilului este şi jocul, de aceea consider că este obligatoriu ca educatoarea să cunoască importanţa şi eficienţa jocurilor în viaţa copilului, aceasta ducând şi la îndeplinirea cu succes a obiectivelor învăţământului preşcolar.


Comandă online Rolul jocului in dezvoltarea personalitatii copilului la 14,95 lei scrisă de Simion Mariana-Nina, tiparită la editura Vladimed - Rovimed în anul 2010. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Rolul jocului in dezvoltarea personalitatii copilului nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.