Disponibilitate:  nedisponibila

Preț:  28,00 LEI

Modalitați de transport:
• 15,90 lei - prin Curier rapid (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)
• 13,90 lei - prin Easybox Sameday (gratuit pentru produse de anticariat peste 69,00 lei / comandă)

Autor(i): ,

Editura:

Colecția: Practic

Anul apariției: 2011

Nr. pagini: 312 pagini

ISBN: 9789737284891

Categorii: Vanatoare / Pescuit, Sport, Diverse

Descriere

Interesul faţă de pescuit a crescut enorm în ultima vreme, mai ales după recordul mondial pentru crap prins cu lanseta (37 de kilograme) care a fost înregistrat în lacul românesc Răduţă. Pescuitului la crap îi sunt dedicate actualmente numeroase cărţi, DVD-uri, reviste şi site-uri Web al căror număr creşte întruna.

Autorii cărţii de faţă, câştigători ai Cupei Mondiale de Pescuit din anul 1996, oferă o enciclopedie şi în acelaşi timp un ghid al pescuitului la crap, atât pentru practicanţii începători, cât şi pentru avansaţi. Ei pornesc de la necesitatea vădită de a beneficia de un bagaj larg de cunoştinţe despre nade, monturi şi restul echipamentului, şi în acelaşi timp atrag atenţia asupra problemelor de tactică şi strategie specifice pescuitului la crap.

Foarte popular în pescuitul sportiv, crapul constituie un procentaj uriaş din producţia anuală mondială de acvacultură, iar informaţiile despre modul cum supravieţuieşte în habitatul său favorit – râurile şi bălţile/lacurile cu apă dulce – sunt importante în planificarea tacticii de pescuit, care ţine seama de proprietăţile de atractivitate a nadei, poziţionarea nadelor şi monturilor, abundenţa nădirii, aspectul rigului, eficienţa monturii şi gustul nadei.

In acelaşi timp, numărul modelelor de echipamente de pescuit creşte anual, ceea ce are aspecte atât bune, cât şi rele (printre cele rele se numără faptul că orice începător are greutăţi reale în a evita să cumpere tot ce-i este accesibil din punct de vedere financiar). Pe baza experienţei personale, autorii atrag atenţia că nu toate echipamentele respective sunt necesare şi că în multe cazuri vă puteţi descurca prin realizarea personală a unora dintre cele simple, economisind astfel bani.


Cartea este structurată în 15 capitole, ordonate de la general la particular, astfel:


Descrierea detaliată a crapului în sine: familia crapilor, caracteristici externe şi interne, hrana, hrănirea şi influenţa variaţiilor sezoniere, precum şi habitatul.


Echipamentul modern de pescuit: varga, mulineta, sistemele de semnalizare, suporturile pentru lansete, firul, corturile şi adăposturile, echipamentele pentru nădire, bărcile şi accesoriile.

Grija faţă de specie pe care trebuie s-o manifeste practicanţii pescuitului sportiv (echipamentele specifice şi manipularea peştilor capturaţi).


Tacticile pescuitului la crap: localizarea peştilor şi a zonelor de hrănire, ţinând seama de condiţii meteo, natura fundului bălţii, efectele diurne şi nocturne, efectele anotimpurilor. Alegerea şi organizarea locului de pescuit, cartografierea fundului bălţii, lansarea momelii şi drilul.


• Urmează apoi detalierea aspectelor legate de monturi şi accesorii, cu multe exemple practice de monturi de bază şi monturi recomandate, ca şi tehnici de legare a nodurilor.


• Două capitole sunt dedicate nadelor şi momelilor pentru crapi, a căror tehnologie a avansat spectaculos în ultimii ani. Pornind de la momelile naturale (melci, scoici, râme sau viermuşi), trecând prin cele „clasice“ (boabe de porumb, pâine, mămăligă, seminţe etc.) şi ajungând la cele ultramoderne (boilies şi pellete), sunt prezentate atât mărci existente în magazine, cât şi componentele ce intră în alcătuirea lor, reţete şi moduri de preparare. O atenţie specială este acordată momelilor de cârlig şi prezentării lor: pe fund, plutitoare deasupra fundului sau echilibrate, ca şi modalităţilor de aplicare a momelilor prin intermediul monturilor, alături de metode practice de nădire.


• Consecvenţi ideii că atât bălţile, cât şi peştii diferă între ele, autorii îşi îndreaptă atenţia spre tehnicile de pescuit privite prin perspectiva anotimpurilor. Pescarii la crap vor trebui să-şi modifice tactica pentru a se potrivi situaţiei şi peştilor, iar modul de hrănire a crapilor, animale cu sânge rece, este dictat de temperatura apei şi de perioadele de lumină naturală, care variază enorm între diferitele momente ale anului. Acelaşi lucru se poate spune şi despre bălţi, deoarece în anumite momente ale anului trec prin schimbări biologice care la rândul lor afectează modul de hrănire a peştilor.


Tehnicile pescuitului pe râuri (alegerea echipamentelor, găsirea peştilor, nade şi momeli, monturile specifice apelor curgătoare) sunt prezentate într-un capitol separat, la fel ca şi concursurile de pescuit sportiv, cu sfaturi şi sugestii pentru cazuri şi probleme generale care pot apărea în standul de pescuit.


• După ce trec în revistă pescuitul pe lacuri mari din Europa, autorii încheie printr-un inedit jurnal de pescuit din anul 1998, când au petrecut două săptămâni pe lacul românesc Răduţă (Săruleşti). Aici sunt sintetizate practic toate sfaturile, strategiile şi tacticile din carte, jurnalul având în acelaşi timp antrenul şi suspansul caracteristice unui adevărat roman de aventuri.


Comandă online Pescuitul la crap. Ghid complet la 28,00 lei scrisă de Simon Crow , Rob Hughes, tiparită la editura Meteor Press face parte din colecția Practic. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Pescuitul la crap. Ghid complet nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.