Disponibilitate: nedisponibila
Disponibilitate: nedisponibila
Preț: 45,00 LEI
Autor(i): Alexandru Popescu
Editura: Cetatea de Scaun
Anul apariției: 2011
Nr. pagini: 434 pagini
Tip copertă: tare
ISBN: 0653706782
Categorii: Istorie universala, Istorie
„Misterul tipărit dă tuturor fiorul groazei”
Belu Zilber, (Actor în procesul Pătrăşcanu, 1997, 22)
*
„în materie de spionaj, realitatea depăşeşte întotdeauna ficţiunea.”
S. Alsop, T. Braden, L’OSS. L’Amérique et l’espionnage,1964, 264
*
Ştiaţi că Daniel Defoe a condus reţele de spionaj, că stolnicul Cantacuzino a organizat o „cancelarie secretă”, că Mata Hari nu a fost „nici dansatoare, nici agentă”, că marii autori de romane de spionaj, Fleming, Maugham, Greene, Le Carré etc., au fost… spioni, că, Brecht, Steinbeck, Sinatra s-au aflat pe „lista FBI”, că Josephine Baker, Greta Garbo, Marlene Dietrich, Maria Tănase au fost agente, că Einstein, Picasso şi Oppenheimer au fost suspectaţi de spionaj, că dosarul atentatului împotriva papei Ioan Paul II rămâne deschis…?
Multe din „cazurile” evocate vor constitui adevărate surprize, nu întotdeauna plăcute, pentru cititori, aruncând o nouă lumină, adesea crudă, asupra biografiei şi creaţiei unor personalităţi ale spiritualităţii universale, demontând astfel „mituri” sau propunând altele noi.
…Care ar fi cauzele care i‑au făcut pe intelectuali să accepte o asemenea colaborare, echivalentă adesea cu un „pact cu diavolul”? De ce anumiţi intelectuali au făcut obiectul urmăririi sau chiar al unor acte de anihilare din partea serviciilor de informaţii? Cititorului îi rămâne să hotărască în ce măsură am reuşit să răspundem la aceste întrebări, care, oricum, rămân deschise…
dr. Alexandru Popescu
Cine nu-l cunoaşte pe dl. Alexandru Popescu sau nu i-a citit cărţile apărute până acum ar putea crede că volumul de faţă este ceea ce americanii numesc instant book, cărţi întocmite rapid pentru a răspunde interesului marelui public pentru un eveniment abia petrecut. Agitaţia din societatea românească, din ultimul timp, provocată de „dosariadă“, deconspirări, dezvăluiri ale unor foşti agenţi ai serviciilor secrete, a îndreptat atenţia opiniei publice spre această zonă întunecoasă a istoriei. într-un astfel de context, o carte despre spionaj, mai exact despre participarea intelectualilor la activităţi „informative“ ar putea părea o întocmire pripită pentru a specula situaţia specifică a pieţii de carte. în cazul lucrării de faţă, o asemenea opinie este total greşită. Dl. Alexandru Popescu este un fost diplomat, având la „bază“ o formaţie de istoric. Asocierea celor două ipostaze – istoric şi diplomat – a fost dublată de o sete de lectură şi cultură, orizontul de cunoaştere al autorului devenind astfel tot mai cuprinzător.
Noutăţile, surprizele răsar la fiecare pagină, cititorul aflând cu surprindere că oameni de cultură şi artişti de tot felul s-au înregimentat în această activitate, care dispută prostituţiei statutul de cea mai veche meserie, dar considerată de mulţi „un serviciu de seniori“.
Dl. Alexandru Popescu proiectează lumina investigaţiei sale într-o lume care iubeşte întunericul. Efectul e cu atât mai spectaculos: o carte care întrece romanul poliţist.
acad. Florin Constantiniu
Comandă online Academia secretelor. Intelectualii si spionajul. O istorie universala. ed. 2/2011 la 45,00 lei scrisă de Alexandru Popescu, tiparită la editura Cetatea de Scaun în anul 2011. cu plata ramburs sau online cu cardul. Momentan titlul Academia secretelor. Intelectualii si spionajul. O istorie universala. ed. 2/2011 nu este disponibil însa vă puteți înscrie pentru a fi notificat în momenul reaprovizionarii.
Probleme economice si administrative pentru cadrele de conducere din unitatile sanitare
Medicala
Alexandru Popescu
259 pagini
An: 1968
Economie si administratie sanitara
Medicala
Alexandru Popescu, Florian Cheregi
567 pagini
An: 1988
Ramas Bun, Soare-Apune! (O istorie din ani nescrisi in trei acte si un epilog)
Eminescu
Alexandru Popescu
133 pagini
An: 1982
Mitul democratiei
Humanitas
Lucian Boia
160 pagini
An: 2002
Enigme ale istoriei universale, Volumul al II-lea
Vestala
Paul Stefanescu
320 pagini
An: 2001
Momente din Istoria Albaniei - Culegere de studii si articole, Volumul I
Privirea
Marius Dobrescu
288 pagini
An: 2013
Momente din Istoria Albaniei - Culegere de studii si articole
Privirea
Marius Dobrescu
400 pagini
An: 2017
Cartea mica a istoriei mari. Povestea vietii, a universului si a tuturor lucrurilor
Niculescu
John Crofton
276 pagini
An: 2020
Imaginarul medieval
Meridiane
Jacques Le Goff
462 pagini
An: 1991
Istoria romanilor sub Mihai-Voda-Viteazul (Editie 1942)
Cartea Romaneasca
Nicolae Balcescu
386 pagini
An: 1942
Sarmisegetusa Regia. Cromatica si decor in antichitatea dacica
Mega
111 pagini
An: 2015
Romania tara de frontiera a Europei
Humanitas
Lucian Boia
294 pagini
An: 2001
Mitul democratiei
Humanitas
Lucian Boia
160 pagini
An: 2002